Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 41 744
  • 839
  •   1
Отговори
# 750
Хахаха, това с духалката беше много тъпа идея 😅.
Е, току-що вечерях, днес сладко не бях яла (само 2 райски ябълки, ама все пак са плодове). Отварям хладилника и не гледат едни кексчета и едни вафлички. Дали ми мина идеята за вода? 😂 Но да, ще трябва да го пробвам.
Иначе всички изброено го правя без йогата, че наистина не бива да правя никакви сложни, че дори и прости упражнения. Медитирам, чета книги, филми гледам, ама то вече 2 месеца минаха, досадно ми е. Аз по принцип не работя някаква фиксирана работа, с ТЕЛК съм и чат-пат работя по някакви проекти, но иначе съм доста дейна… Дете, дом, ала-бала, а сега като и домакинската работа ми е твърде ограничена… 🫥
Но насила или не, удържам фронта и то, ако не ме беше плеснала голямата плесница, надали щях да се накарам сама да спра да пуша.
А това със сладкото сега като ми мине ПМС-то ще отшуми и то… поне за някоя и друга седмица.
Иначе да - всичките неща са в главата със зависимостите.

# 751
Вече съм в третата седмица без цигари и не кашлям, нямам главоболие и ми едно такова леко на гърдите, все едно се е разоблачило вътре. Детето много ме ядоса онзи ден и през главата ми минаха едни такива цигарени мисли, но удържах. С килата е сложно, много ми се яде сладко, а мъжът ми купил пастички, вафлички и всички вкъщи нагъват, а аз гриза ябълки. Сто процента съм нагоре с килата, но не се меря, от днес съм решила да почна с диетата.
Вчера бях навън и край мен се пушеше и аз като куче само душих, душих, малко остана и лиги да ми потекат, какъв сладък дим, но не запалих. Просто си спомних за ужасната  раздираща кашлица, която ме мъчи десет дни, и ми се спихна желанието.
Елора, завиждам за умението да медитираш. Поставила съм си го за цел да се науча някой ден.
Поздравления на всички непушещи в темата, трудно е, но сме на прав път

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 09:37 от Априлски душ

# 752
Имаш пасти и вафли у вас и гризеш ябълки?
Почнах много да ти се възхищавам.
Не мога да се спра. Снощи изядох 3 вафли и ягодите от половин буркан сладко от ягоди. Това намерих, това ядох. Искам да ми дойде МЦ да се спира това, че пъпките просто избухват с всеки изминал ден, не ме яд за кг.

# 753
Априлски душ, всеки има това умение.
Можеш да започнеш с много елементарна.
Аз не съм и напред с медитацията. Хубаво е всеки ден, ама не става.
Опитах наскоро една със свещ, ама сложно ми се видя.
Та моята любима е триминутна с броене.
Сядаш удобно с изправен гръб. Ако искаш пусни хронометъра на телефона си.
И започваш да броиш всяко вдишване. Наум. И казваш - вдишвам 1, вдишвам 2 и т.н.
Може да го правиш и просто като наблюдаваш дишането, но това с броенето е удобно за хора които многото им мисли им пречат.

# 754
Хайде и аз да се присъединя. След 10 години пушене, преди две седмици реших да сложа край. Първите два дни бях в ужасно настроение, но всъщност разбирах, че цигарите няма да помогнат и не ме изкушаваха. Сега ми липсват само ако се заседя без активности. По-лесно ми е, отколкото очаквах и само се надявам да не загубя тази мотивация или пък да забравя защо съм спряла.
Но пък веднага усетих положителните ефекти. Обонянието и вкусът се повишиха. Енергийните ми нива също се вдигнаха, ако правя нещо усещам как издържам доста повече преди да ми омръзне или да се уморя. Изобщо физически се чувствам доста по-добре, ако ще и да не съм имала оплаквания докато пушех.
Сега това, което ми помага като ми се допуши е да си представя как паля цигара и дърпам. Мисълта за вкуса, и за усещането как ми пари по дихателните пътища, как сякаш всичко се задръства, а после ожаднявам ужасно - доста бързо ме отказват от желанието. Ходих на събиране с алкохол и пушачи и съм горда, че не се изкуших. Даже доста ме подразни как всичко ми се омириса.

# 755
Хм, ще опитам това.
Защото аз опитах нещо такова, ама ми се появи готиното усещане когато ми е харесвала цигарата.
Може и заради това да съм откачила тия дни.

Ще опитам точно това, да си припомня гадостите от цигарата.
Паренето, кашлянето, гадния вкус.

Даже след като ги отказах от 1 и въпреки всичко припалвах, държах и осъзнавах колко е тъпо това, което правя в момента.

# 756
Ябълките бяха след пастичката, да не изям втора, че напоследък съм като ламя. На ябълките им изядох всичко до дръжката. Но вече започвам с диета, казах

# 757
За медитацията с броенето да уточня.
Води се триминутна медитация.
Брои се до десет бавно. После отначало.
Ама ако искате и до 20.
Така пробвайте за три минути колко броене ще имате.
А ако искате и повече.

# 758
Влизам в клуба на сънуващите как се опитват да пушат. Тази нощ отидох, купих си пакет цигари, подредих си саксиите на балкона, изкарах пепелника, влязох да си взема кафето и се събудих

# 759
😂😂😂
Аз на сън пуша и се чувствам гузно. Случи ми се още няколко пъти.
Но на живо вчера ми се случи нещо, бях на гости на брат ми, който пиши вкъщи. Изпуши пред мен 3-4 цигари, на отворен прозорец бяхме, айде, докато не си тръгнахме то ясно, че димът ми дразнеше, обаче! Като се прибрах в нас, моментално дрехите за пране, НО цялата миришех на цигари. Коса, кожа, още усещам миризма от косата, че ме домързя да я мия снощи. И се замислих, че всъщност допреди 2 месеца съм миришела така всеки ден, но колкото и да не пушиш на закрито, пак се омирисваш, а аз си пушех по почти кутия на ден. Просто съм била свикнала с тази миризма, както свиквам с парфюмите и не ми правят впечатление. Е, много гадна смрад. Това за пушач няма да направи впечатление, обаче за непушач… Пффф.
Ей сега да видя как да откажа 100-те вафли на ден и ще съм съвсем топ 😃.

# 760
Влизам в клуба на сънуващите как се опитват да пушат. Тази нощ отидох, купих си пакет цигари, подредих си саксиите на балкона, изкарах пепелника, влязох да си взема кафето и се събудих

Ох, много гаден сън, много. Сигурно си се събудила с голямо чувство на неудоволетвореност Confused
По-добре ми е било поне като съм пушила насън.
Ама това аха да запалиш, гадно е.
Но имало е сънища с пушене после съм чувствала вина. В други сънища пък се радвах, че съм се напушила и деня ми беше по-лек Joy
Няма да забравя една нощ какъв сън сънувах преди седмица.
Много шантав, екшън с елементи на ужаси. Абе кошмар беше в голяма степен.
 Но 4 пъти се събуждах и като заспивах продължавах съня докъдето съм стигнала Joy
Ама пушех и през 4 -те продължения Joy
Това само веднъж преди много години /може би 20/ се събудих за да отида до тоалетната и си продължих съня.

Иначе днес попаднах на корен кудзу че бил за отказ от цигарите
https://swansonvitamins.bg/swanson-kudzu-koren

Помагал да изчезне безпокойството от непушенето.
Чак ми иде да го взема, ама ще се въздържа.

# 761
Здравейте момичета!
При мен е належащо да откажа цигарите! По докторско предписание. Някой има ли книгата Не пуша вече на Алън Кар и иска да се раздели с нея? Бих искала да си я закупя и да видим как ще ми се отрази на мен, че съм тежък случай!

# 762
  • ВАРНА
Здравейте момичета!
При мен е належащо да откажа цигарите! По докторско предписание. Някой има ли книгата Не пуша вече на Алън Кар и иска да се раздели с нея? Бих искала да си я закупя и да видим как ще ми се отрази на мен, че съм тежък случай!

В Читанка я има. Ето линк: https://chitanka.info/text/26776-ne-pusha-veche

# 763

Здравейте момичета!

В Читанка я има. Ето линк: https://chitanka.info/text/26776-ne-pusha-veche
Благодаря много, но я искам на хартиен носител като книжка, която да си чета.

# 764
Здравейте, нямаше ме известно време, но ОЩЕ не пуша. Вече влизам в пета седмица! Връщам се да ви чета назад.
Porto84, пожелавам ти кураж.  Но да ти кажа, ако си взела твърдо решение да не пушиш, нищо не може да те разколебае. Аз изкарах около десетдневен период, в който ми беше много зле, кашлях като, като машина за кашляне, главоболие, храчки, безсъние, афти в устата, слабост, нервност, налитах на сладко като ламя.
Това си беше истинска абстиненция, казват му пушачески грип и колкото по-дълго си пушил, толкова е по-тежка. Но има светлина в тунела, след две седмици зор почваш да се чувстваш добре. И нека това чувство, да ти е добре от това, че си здрава, да стане новия ти наркотик.
Сега имам план да прочета и аз тази книга.

Общи условия

Активация на акаунт