Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 41 754
  • 839
  •   1
Отговори
# 735
Мила, точно ти си живото доказателство, че всичко е в главата.
И че физическата абстиненция почти не се усеща, за разлика от психическата.
Някъде четох и за човек пушач изпаднал в кома за месеци и после като не можел да пуши - голяма криза, голямо нещо, голямо треперене.
В главата е всичко.
Силна съм де, то ясно, не съм направила глупост. Просто днес нещо ми е терсене, ама нищо.

Помня, че миналия път като не пушех 6 месеца и как ми се отрази една цигара. Зави ми се свят, цялото тяло ми се напрегна до степен все едно получих схващания. Особено в краката усещането беше гадно.
Понякога се питам странните гадни крампи дали не са от цигарите.
Възможно е.

Losty, хапването е нормално. Рецепторите се възстановяват и откриваш колко са вкусни някои неща.
Че то кафето ми е сега по-вкусно.
В началото и аз похапвах повечко, но и това спрях. Няма да правя нови грозни навици.

# 736
Седми ден без цигари!
Вчера имах нервна ситуация и много исках да отида и да си купя цигари но не го направих.
Може да си въобразявам но мисля, че това че бях с айкос ми помогна да спря обикновените  цигари. Гадни са ми.
Ритуала, който имах уикенда да си правя кафе със нещо сладко и цигара … ох липсва ми. Но определено си хапвам повече.

# 737
Браво, ще ти става по-лесно.
Ще имаш кризи и след месец.
Имах аз 3 спокойни дни, даже ми бяха работни дни, но ето вчера писах демончето ме нападна.
Тази нощ сънувах, че си купих от лидл цигари и много съжалих. Вървях и си мислех да паля или да я пазя за натътък. Викам си в съня - абе знам, че ще пална Joy
Иначе сънищата ми като цяло след отказване стават много наситени, цигарени и объркани. Много шантави сюжети.
Кафето обаче винаги като съм спирала не ми е пречило. Даже ми е кеф и без цигара.
Единствено след ядене в началото си е най-трудно и повече ми се пуши.
Браво, че си издържала на нервната ситуация.
Днес ще медитирам, позабравих последно време.

# 738
Влизам само да ви честитя нова седмица без цигари и да ви пожелая да обръщате внимание повече на положителните неща за мен например -повече енергия ,по-добър сън ,не се задъхвам на тренировките ,изчезнаха ми тъмните кръгове под очите (ЮХУУУУУ 👀)
като цяло кожата ми изглежда вече доста по-добре ...колаген ли е какво е ...доволна съм много оооо ...

# 739
И аз влизам в трета седмица без цигари. Вече не кашлям или поне кашлицата е само инцидентна. Силите ми се връщат, сънят ми е добър, но драмата ми е да успея да се въздържа от сладкото, че като няма цигари и много му посягам

# 740
И на мен това със сладкото ми е супер драма.
А съм и в ПМС - т.е. сладкоман!
Резултатът е, че съм се напъпчасала като тийн, а и кантарът сочи нагоре. Тъй че - както казва Елора, да не заменяме една отрова с друга.

# 741
Как сте, хора?
Да си направим някакъв разбор😉

Аз съм добре - 19 дни без цигари - юхуууу, урааа и т.н.🥳

И сега малко факти и отрицателни реакции при мен😁 - имам нещо като задух или недостиг на кислород, което се проявява в пристъпи на прозявки, общо взето по всяко време на деня. Отвреме-навреме имам и желание за пушене, но буквално за минута отминава. Също така, рядко ми минават някакви мисли от сорта - ще пътувам и как така няма да си запаля цигара, докато сме на някакво място с емблематична гледка и пием вино🍷

Та така, но удържам.

Все по-рядко се сещам за цигари, излизам си с пушещите ми колеги на всяка почивка и даже днес една колежка ме попита как върви и като й казах, че не пуша, получих титлата "Най-великият човек"😉

# 742
Идвам да отчета 100ен ден!!!

Тежки моменти разписвам 3-4. Най често на парти с алкохол.
Гадно но факт- ям доста сладко. После ходя на фитнес 🤷‍♀️

Когато спортувам се чувствам на 200%. Факта че усещам въздуха да влиза свободно в дробовете е уникално усещане.

Но, не, не ми пречи нито дима нито някой да пуши около мен.

Да, пуши ми се, не си вярвам че съм хванала дявола за рогата, но е поносимо и някак свикнах.

Продължаваме напред.

# 743
Браво Ели, герой си.

Мисля, че тежки моменти ще има бая дълго преди да свикнем. Трябва над година да мине може би.
На мен тия дни ми е отпаднало, ринита ми изострен. Запушен нос, трудно дишам. Мисля, че и това ме напряга и ме изнервя повече.
Та си купих лекарства. Ама с този мръсен въздух.

2-3 дни бях добре. Вчера нищо ми нямаше цял ден.
Вечерта по едно време страшна криза. Като цунами ме удари. Не като онази миналата година в центъра. Изпих 1 табекс и ми трябваше час да се успокоя.
Ама бях с маска на глава и лице, та можеше и да ми мине през акъла да ходя до бензиностанцията.
Днес съм по-добре.
Ама ми е малко натопорчено. Демек пуши ми се, ама не  като вчера.Joy

# 744
Добре съм,но надебеляла ....и все ми се яде ...Не е болка за умиране ,но е дразнещо,защото съм на ски и ми пречат тези 3-4 кг ...Но се чувствам добре ,продължаваме напред...

# 745
Аз също едно 5 кг имам.
И празниците са виновни, отпускам си душата, после спрях цигарите и похапвах странични неща.
Но съм се стегнала вече. Минах си на моя си режим, почнах и кратки фастове.

# 746
И аз мога да се отчета с 27 дни без пушене вече Grinning
Най-тегавият период мина като че ли
Само на нова година си дръпнах 2 пъти от цигарата на приятелка, но това не го броя Grinning
Имам 2 кг отгоре обаче, гледам да не стават повече

# 747
Аз от 1 почнах, но имам няколко прегрешения. 4 или 5 първите 10 дни.
Но все пак си го броя от 1.

# 748
2 месеца и 19 дни. Все още ми се пуши. Онзи ден бях с мъжа ми и едно приятелче на лафче, много ми се припуши като излязох с тях навън да пушат.
Мисля, че най-критичният момент би бил, ако пия алкохол, но понеже не пия по принцип (а и не знам дали ми е позволено), засега нямам изгледи за подхлъзване.
Но вече почват да се променят навиците и не се сещам за цигари по 285 пъти на ден.
Но, както писах, желанието за сладко е убийствени, кг нагоре не знам колко са, че ми се на кантара батериите са се изтощили, но ги виждам поне 6. За мен са добре дошли по принцип, но уф, целулит и шкембенце. Чакам пролетта, за да мога да почна да спортувам, че още ми е забранено след операцията.
Но все пак си мисля, че позитивите (особено в дългосрочен план) ще са много повече, въпреки че, честно, животът без цигари ми се струва много скучен. Но може би просто ми е скучно, то аз много-много нямам какво смислено да правя. Като се възстановя и почна да съм по-активна и да върша някаква полезна дейност може би няма да идеализирам пушенето толкова 🤭.
С четири думи - живее и без цигари.

# 749
О да, и тогава се пуши. Имала съм  криза и на трети месец.
Но намаляват. Това го помня. Мислите за цигари намаляват.
Вчера даже ми щукна тъпата идея да си купя онази духалка огърлица, която беше дала.
После си викам - ти полуде ма Joy
Позитиви има.
При теб е по-тегаво, защото много рязко и не по твоя воля ти се наложи.
Не беше дълго обмисляно решение.
И може би затова ти е по-тежко.
Одеве медитирах. Успокои ме за малко, ама сега пак ми  се пуши.
Сигурно защото ядох.
Ама всичко е в главата.
Вярвам, че след месец ще съм по-добре.

Мила, създай си навик вместо сладко, да пиеш вода.

Щом си вкъщи, намери си занимание.
Медитация, някаква лека йога не можеш ли?
Чети книги, гледай филми. Или пък играй игри на компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт