Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 41 758
  • 839
  •   1
Отговори
# 720
Ох, Елора, защо мисля за цигари. Ами не мисля аз, а никотиновата ми част от душицата. Така си е свикнала, милата. Малко съм като Ам-гъл от Властелинът на пръстените, водя диалог с никотиновото Аз, което си иска цигарката.
Засега успявам да му заглуша гласчето. Вече почти не кашлям, гърлото не ме боли и с преминаването на физическите симптоми очаквам да почне яко да ми се пуши. Но все пак още надделявам, втора седмица.

# 721
Това първи опит ли ти е?

# 722
Не ми е първи път. Но този път ми е най-трудно, по обективни причини. Пуша с прекъсвания. Една година пушене, две не пушене, после припалване, отказване, после пак период пушене, последван от три години без дим и така напред-назад период от 15 години, но последните три години пушех без почти никаква пауза и явно тогава се закачих окончателно. Сега съм решила да сложа окончателно точка, защото усещах как с всеки изминал ден се превръщам във все по-болен човек.

# 723
Ти прочете ли книгата на Алън Кар?
Ако си я чела явно не си разбрала нищо.

Аз неслучайно ти казах, че желанието е много важно.
Явно си на ниво трябва, не на ниво искам.
Физическата зависимост е няколко дни, всичко останало след това е в главата.
21 дни трябва на човек за изграждане на нов навик.

Представи си, че много искаш да станеш лекар, адвокат и т.н.
И кандидатстваш, учиш, работиш за целите си, нали?
На първото затруднение ли ще се откажеш?
Ох, много сложна тая материя, ох имам изпит, ох преуморена съм.
И отказваш ли се. Не се отказват хората. Защото искат.
Същото е и с цигарите. Ако искаш, ще преодолееш препятствия за да си постигнеш успехите.
Ето, аз въпреки, че казах, че от 1 спирам имам палувания, но си продължавам, не съм отишла да си купя цигари.

Тия дни упражнения с дишане не ми се отдава. Много мръсен въздух.
Но потупването и масажирането на точката една минута сутрин и вечер май доста ми влияе и то добре.
Ти въобще опита ли нещо?

Странно, че не ти е първи опит, а ти е толкова трудно.
На мен трудно ми беше първия път преди много години.
Последстващите отказвания с всяко следващо е било по-лесно.
Пропушвала съм, защото искам.
Освен на едно което имах 40 дни, не исках, но се наложи заради запека и не знаех какво да правя. Влязох и в болница за това.

Няма такова нещо като никотинова част на душата.
А взимаше ли нещо за отказването. Табекс примерно?
С него е лесно.
Аз дори не карам схемата, която е един тон хапове. 100 таблетки за месец.Но много помагат, много. Сега съм на две на ден. Като свърши блистера, няма да взимам. Само първите три дни взимах 4, после 2-3 дни по 3 и сега съм по две. От утре мисля по 1.
Също така почнах да приемам триптозин.
Нормално е отказа да влия на настроение и даже човек може да се депресира.

Айде пусни брояча на телефона и си масажирай точките на ухото, които дадох назад.
Засечи 1 минута. С кръгови движения и лек натиск.
Също така работи по отношението към самата себе си.
Защото да виждаш, че не ти се отразяват добре, но да мислиш да купуваш простотии, означава, че се самоунищожаваш и сама се саботираш.

Аз затова точка не съм сложила този път.
Този път омешах метода на Алън Кар с другата книга.
Днес не пуша. Това е, не се заричам за цял живот, защото първо такова заричане живота ми е показал, че не работи. И второ ме подлудява.
И съм изпушали уж 4 цигари, но ето, от мен зависи да  продължа отказа или да пропуша.
Ми ако искам след месец и половина мога да отида да си купя 1 цигара.
Може и да не си купя. Но съм решила ако имам само много силен порив, много силен.

# 724
Не взимам нищо, никакви хапове или дъвки. Изхвърлих пакета и това беше. Надявам се да устискам и с времето да забравя колко е благо с цигарката. Иначе според мен преди ми е било по-лесно, защото тогава нямах физическите симптоми като главоболие, кашлица, болки в гърлото, умора, безсъние. Ами то този т.нар. "пушачески грип" си е подобен на абстиненция, организмът се изчиства от боклуците, с които си го задръстил и колкото по-дълго е пушил един човек, толкова е по-интензивна тази физическа абстиненция. Но минава за десетина дни. Това е по-лесната стъпка.
Не съм чела книгата на Алън Кар. Съвсем съзнателно и нарочно се въздържам и ще я прочета чак като устискам 40 дена без цигари.

# 725
Можеше два блистера табекс да намериш от аптека, която дава на брой блистер.
От мъчения полза няма.
Благодарение и на табекса ми е много по-лесно.
Не разбирам логиката да прочетеш книгата след 40 дни.
Даже трябваше да я четеш когато пушиш.
Като я прочетеш ще разбереш защо.

# 726
Ще я прочета. А до хапчетата може и да опра в един момент.

# 727
Както си решиш.
То сега вече ти   над 10 ден.
Трябваше от ден 1 да започнеш с табекс, щом си такава податлива. Е не да чакаш 40 ден, в това няма никаква логика тогава да се тъпчеш с хапове, не се прави така.
Табекса подпомага процеса в началото. Няма да ти премахне психическите драми. Там вече ти си работи.

Днес установих, че имам напредък.
Спокойна съм вече повече, но минах вечерта покрай магазинчето където продават на бройка и грам не се и замислих за 1 цигара, нито да си  купя.
Мислех за съвсем други работи.
Абе всичко е в главата.
Аз как  6 месеца не пушех и почна.
Червея ми е бил в главата.
Новата или старата книга на Алън имаш?
Хубаво е новата да прочетеш. По-добре.

# 728
Елора, Априлски душ - браво и на двете и продължавайте смело към целта, която имаме всички в тази група!

В крайна сметка, обаче, това, че някои ползваме Табекс, никотинова дъвка, по схема или не съвсем, четем книгата на Алън Кар или не четем, не означава, че други хора няма да се справят по своя си начин и съответно без тези неща...

И, също така, аз например такива неща, като физическа абстиненция, пушачески грип и т.н. не съм имала. Вече две седмици не пуша🙂

Искам да кажа, че всеки си е строго индивидуален, както като настройка, нагласа, психика и воля, така и като физически проявления на тялото и организма. Каквото работи при мен, може грам да не работи при вас, и обратното.

Лека вечер и хубави почивни дни!

# 729
О, аз съм го правила и без табекс.
Разлика има, но се изтърпява.
Но пък предпочетох табекс сега. Обичам да ми е лесно Grinning

Не знам, на мен ако ми трябва табекс след 40 дни непушене, просто ще си купя цигари и няма да се занимавам с глупости.

Случвало се е да отказвам цигари, да почвам табекс от 1 ден и да ги спирам тия хапове на 4 ден, защото ми пречеха да пуша. Мисля, че е ясно какво искам да кажа Laughing

# 730
Здравейте, да се включа и аз в темата. На 34 години съм и пуша от около 5 години. Започнах да пуша с колегите от офиса, първо по една две цигари на ден. Лека по лека започнах да пуша повече и повече с времето. И последните три години по кутия на ден. Миналата година колегите ми подариха IQOS и смених обикновените  цигарите с айкос. Като цяло това не беше много добра идея защото започнах да пиша повече и повече - почти по две кутии на ден. Все пак можеш да се пуши навсякъде. Денят ми започваше с цигара в уста още в леглото. След нова година реших да приключа с цигари. Изхвърлих устройството и реших, че няма да пуша повече. Разбира се не се получи. Отидих и си купих обикновенни цигари и запалка. Но от както запалих обикновена цигара вкуса й е различен и не ми хареса. Не знам как стана но вкуса на никотина от обикновенните цигари ли беше ужасен. Пушех около една седмица такива цигари.
 И така на 12.01 тази годната реших да запаля последната си цигара. Както забелязах в тази една седмица:
Първият ден едва гледах. Беше изключително трудно да се средоточа в работния си процес и работа. Колегите отиваха да пушат а аз седях в офиса и си играх с една стрес топка. Цялото ми тяло се тресеше и трепереше.
Вторият ден беше по-лесно. Не ми се пушеше толкова.
Третият и четвъртият ден бяха най- трудни за сега. Изключително много ни се пушеше. Дишах, пих вода …. не знам как издържах.
Вчера и днес е доста по лесно. Изобщо не ми се пуши.
Надявам се да намеря силите да продължа така и да не запаля пак цигари.

# 731
Браво.
Но ти си лесна. Имаш 5 години стаж, ще ти е по-лесно.

И да, цигарите са гадни. Днес ми се пуши повече. И ако отида да си купя и запаля, цигарата ще бъде ужасна на вкус. Ще ми се завие свят, ще имам ужасен вкус в устата, рецепторите на езика ще се сбъркат.
 Всъщност мозъка си прави игрички, търси нещо...майка си търси Joy

# 732
Да, абстиненцията първите няколко дни сигурно е убийствена.
Аз този път не го преживях, защото първите 7 дни бях в болница, оперирана и толкова надрусана, че сигурно едвам ставах от леглото… Всъщност първите 3 дни не ставах изобщо.
Чак като ме изписаха след 1 седмица почнах да се сещам, че ми се пуши, имах дни с мега абстиненция…
Сигурна съм, че ако сега след 2 месеца и половина си запаля, ще ми стане лошо. Кръвното ще ми отиде, ще ме дразни гърло, дробове, ще ми се догади. Изобщо няма да ми е онзи кеф, за който се сещам - как си седя на балкона и съм си пуснала музичка и си пуша… И колкото повече пуша, толкова повече ми се пуши и сякаш няма задоволяване на това чудовище вътре в мен.
А на другата сутрин се събуждам и ми е гадно отвътре всичко.
Елора, знаеш, че си по-силна от чудовището. Всички сме.

# 733
Всички ми казват, че лесно се отказват цигари като си пушила само няколко години. Но да си ви кажа, трудно си е.
Сутрин си ставам с кафе и цигара на балкона, преди да съм закусила още даже. Блаженство.
Пушех винаги като бях нервна, щастлива, пийнала.
Но пак казвам по две кутии почти на ден.
Хапвам си повече тези дни. Но от понеделник ще ходя да тичам във фитнеса.

# 734
И след 5 години трудно се спират, пробвала съм 😆.
Оф, ще стана кюфте. Непрекъснато ми се яде, особено с ПМС. Разбира се, качила съм, то аз ям и лежа на дивана пред ТВ. Но предвид, че преди 2 месеца бях 40 кг, то беше критично да кача. Да видим, докъде ще го докарам. Според мен спортът е супер за всички, които отказват цигарите. Нямам търпение след някой и друг месец да мога отново, но засега съм на дивана основно.

Общи условия

Активация на акаунт