Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 41 739
  • 839
  •   1
Отговори
# 810
Привет, момичета !
Моля Ви кажете как и колко  пиете Табекс- а . На мен ми става лошо.

# 811
На листовката има схема.
Как го пиеш?

# 812
Пия го както е по описание в листовката .Но много лошо ми става.

# 813
Ами да, силна доза е.
Но такава е схемата. Не всички имат тези ефекти. Иначе е безобидно, уж от растителен произход, но си има странични ефекти.
Аз само веднъж съм пила по-схемата, но 10 дни, защото после пропуших. И на мен не ми беше много ок от тях.
Иначе като ги спирам го пия, но примерно както аз си реша. Първите 2-3 дни по 4 таблетки, после по три пак 2 дни, после две. После като ми щукне.
Иначе една кутия е 40 лв, но аз си имам аптека от която си ми даваха блистерчета.

# 814
Мили момичета, аз вече за пореден път опитвам да спра цигарите - успявам и дори не ми се пуши, но някъде на 8-9-10 ден моят лукав мозък почва да ми играе игри и даже да ми каже някой "Добър ден!" и аз веднага си търся повод да се скарам с човека, да се изнервя, че да отида да си купя една цигара... И така всеки път. Моля ви, споделете, ако и вие имате подобен опит на моя и какво ви помогна трайно да откажете цигарите. Много ви благодаря за времето и вниманието.
Flowers Hibiscus

# 815
На всеки пушач лукавият мозък прави точно така. Или по-точно - наркоманският мозък.  Спомням си много добре каква криза имах някъде 2 седмици след като спрях да пуша. Много се изнервих по един повод, тук споделих даже. Имах cravings с часове. Накрая просто се наревах едно хубаво и ми мина.
Но и до ден днешен (3 месеци и половина), все още имам желание да пуша, особено като виждам някакви пушещи хора или правя нещо, което съм свързвала с пушене. Например да изляза на кафе.
Няма точна рецепта в кризисни ситуации, всеки тук си намира начините. Дълбоко дишане, медитации, мантри, разсейване, ядене, спорт…
Прочети книгите, които споменаваме тук често и просто не нарушавай правилото да не пушиш. Запалиш ли и една цигара, връщаш се назад и започваш реално наново.
Иначе - аз лично ползвах тук темата, за взаимопомощ, както и App-a Smoke Free, имат един бот, с който си пишех като много ми се припуши, за да ме разсейва 😂.
Трудна работа е отказването, но не е невъзможно. Колкото повече време минава, толкова по-лесно е.
Дами, чакам update, как върви процесът при вас?

# 816
  • София
Аз вече почти не се сещам за цигари. Много ми е неприятно като съм около някой, който е пушил скоро. Мирише ми неприятно (ужас, и аз съм смърдяла така на хората 🤮).

Имам енергия и желание да правя разни неща, не си харча парите за цигари, рисковете за здравето ми са намалели значително, какво по-добро от това.

Е, имам едни 3-4-5 кг отгоре, но съм по-хубава така, с огладени бръчки 🤭

Така че при мен нещата са под контрол

# 817
И аз ги спрях вече една седмица, помогна ми много тази книга на Алан Кар, и всеки път когато ми се е допушело ,неговите съвети и начина на мислене поне на мен ми помага много. Даже за да е още по-гадно имах бая стрес точно първият ден без цигари, и отидох на спорт в този момент,но си спомних съвета от книгата, това че цигарите ви успокояват е внушение, в действителност влияят още по-зле на нервите. Като мина покрай някой пушат, и ми мирише много хубаво:))) даже дишам по-дълбоко в този момент. Изобщо не бих казала че ми мирише зле, но знам че е пак внушение.

# 818
А, мирише си много гадно, но аз и докато пушех ми миришеше зле. Аз да пуша - ОК, но някой друг около мен - пффф.
В интерес на истината, това, че цигарите успокояват в стресови ситуации не само на теория е доказано, че не е вярно, а даже напротив, изнервят повече. Виждам го на практика, сякаш сега успявам да си овладея емоциите по-лесно, отколкото да изпуша 20 цигари.
А иначе, споделям стъпките от другата книга, с мантрите в кризисни моменти. Честно казано, не съм ги прилагала точно в този вариант на практика, но винаги си мисля, че имам избор да пуша, не ми е забранено, но си избирам да не пуша:

# 819
Мила, напълно подкрепям това, което споделяш с емоциите. Аз се промених, станах много по - разумна и ми минава много бързо. И няма да спра да казвам, че наистина човек има свобода, уют и спокойствие без цигари.

# 820
Вече над месец съм без тютюнев дим. Всъщност малко пресилено е дим, защото последните години пушех iq@s …
В началото беше много тегаво и нервите ми бяха опънати на макс. Но след 10ина дни вече нямах пориви да посегна към цигарите.
Да ви кажа честно не ми се и пуши. Не ме дразнят и пушачите - всеки ден ходя да пия кафе в “пушилнята” при колегите и за сега удържах фронта Simple Smile
Надявам се да не издъня положението.

# 821
Аз вече повече от месец не пуша. Пуши ми се, естествено, че ми се пуши, и то много. Преди при всяко по-нервно състояние посягах към пакета, но нищо реално не постигнах с това. Е, успокоявах се, но за кратко, после нервността беше като че ли даже засилена и аз продължавах с цигарите да гася огън с бензин. Сега животът ми е също толкова нервен, децата и мъжът ми не са спрели да ме ядосват, работата ми е също толкова напрегната, но аз не пуша и, о чудо, справям се по-лесно със стреса. И това, според мен, се дължи на факта, че човек психически е по-спокоен когато не пуши, и е по-трудно да го извадиш от равновесие. Колко ще издържа да не пуша, не знам, дано да е по-дълго. Има едно гласче, което подсъзнателно ми казва, ооо, ще пропушиш, ще пропушиш пак и още как. Но аз не му обръщам внимание и засега успявам. То си хихика и шепне, но аз държа.

# 822
Взех да пробвам капки на Бах 7,за отказване на зависимости е.
Да видим.

# 823
Априлските душ, всичко е временно, дишай дълбоко и изобщо не му вярвай на това гласче. Трудното е минало. Сега идва прекрасния момент, в който наистина да им се насладим на децата и мъжа. Аз като бях пушачка не го правех. Първото  нещо беше сутрин да запаля с кафе, а после да се нервя цял ден. Сега си гушкам и милвам децата, не бързам да стана и се наслаждавам на тези моменти, защото децата бързо порастват. А за мъжа... Смело казвам, че и секса се подобри, удоволствието е на друго ниво. Без бързане да запали цигара след него...

# 824
Априлски душ, и аз имам такова гласче.
Според мен това е някакво наше алтер-его, което ни кара да се чувстваме все едно сме недостойни, не си вярваме и т.н. Тип “Аз няма да се справя”. Затова, гледам да не гледам в бъдещето. Никога, винаги и прочие закани не вещаят добро. Съсредоточавам се в настоящето. Сега не пуша.

Общи условия

Активация на акаунт