Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 44 063
  • 839
  •   1
Отговори
# 255
Да, като не си пушил, първата винаги е отврат. И на мен ми се е виело свят.
С ел. цигарите не е така, но и те са вредни и по-добре навика да се изкорени. Иначе машинката се съм я хвърлила. Не знам защо. Или може би знам.
Даже и втората е гадна и ми се вие свят от нея..
Това е начина на тялото да ти каже - хвърляй, но не го слушаме това тяло.

# 256
Здравейте,
Изчетох ви с удоволствие, защото днес е 7-мият ми ден без цигари.
Пуших близо 30 години. Отказвала съм ги заради бременостите и защото са вредни. Издържала съм две, три години.
Този път нямах намерение или мотивация да ги спра. Стана нещо интересно. Планирах пътуване до Дубай и попаднах на информация, че там е забранено на обществени места да се пуши. Два дни ръчках по форуми да открия къде мога да пуша. Дадох си сметка, че вместо да търся места, които да видя, аз търся места за пушене. И тук дойде важното за мен осъзнаване, зависима съм от цигарите по най-идиотския начин. Спрях ги още на другия ден. Не ми се е допушвало физически нито веднъж, но имам желание да пуша, като навик, че след като свърша нещо пуша.
Минах през болки в главата, стягане в гърдите и кашлица.
Ще се радвам да ви чета и да пиша по пътя на отказването

# 257
Аз ги спрях юли месец миналата година, даже си спомням, че писах тук колко ми е тегаво на моменти. Важното е да изкарате първия месец, после става по-лесно! От време на време ми се допушва, ама явно винаги ще съм така. Кураж, момичета, с малко инат ще се получат нещата!

# 258
derita, не знам как разпознаваш физическото желание с навика.
Grinning
Но всъщност три дни са нужни за да се изчисти тялото. Другото вече е психика и навици.
Ето, вечерях и се появи леко желание и напрежение в главата даже.
Често и по спирките ми се пуши. Защото имах този навик, въпреки, че последната година го изкорених до 90%

veseuka, то бивш полицай нали знаеш, че няма. И с пушачите е така. Винаги можем да се хлъзнем.

# 259
И аз да се похваля .
Спрях цигарите от раз преди медец и нещо. След 20години пушене . Никога не съм била страстна пушачка ,не знам дали това оказа влияние , най-вероятно да . Винаги съм пушила само с кафета и в компании , макс 5-6 на ден. Напоследък ги бях намалила до 2 на ден с кафето сутрин . Не знам аз ли си втълпих ,или наистина беше така ,но усещах някаква тежест високо в стомаха ,все едно някакви нерви,стрес събран ….и си направих експеримент . Спрях кафето и цигарите за три дни,пулса драстично ми се забави ,от там и това напрежение изчезна 🤷♀
На 4 ден не издържах ,бях навън с приятелка ,изпуших три цигари и изпих едно кафе . Еееее ..вечерта пак същото ..ускорен пулс ,напрежение . От там си казах - край ,излязох в 23.30 в лятната кухня ,взех една ножица и си нарязах цялата кутия с цигарите една по една. После за по-сигурно си ги и намачках с краката 🤣
От там до сега , някъде декември беше ,не съм запалила ,нито дръпнала ,нищо. И най-интересното е ,че нямам никакво желание да го правя . Майка ми си пуши ,баща ми също, мъжа ми и той,обаче аз нямам желание . Насочих се към различни чайове и това започва да се превръща в някакво хоби усещам 🤣
Зарибих се с различни вкусове ,купих си колекторски кутии ..и сега опитвам ,запарвам и колекционирам 🤣

# 260
Айде и аз тук ,от един месец не съм пушила .Пръскам един спрей с никотин много ми помага .
Историята ми е 10 години яко пафкане ,спрях ги за 8години и ги подкарах пак за 4 години до сегашното спиране .
Добре съм тоя път ,по-малко стресово ми е не пушенето заради спрея ,най-вероятно...

# 261
А няма ли опасност да се пристрастиш към този спрей?

# 262
А няма ли опасност да се пристрастиш към този спрей?
Ми не мисля...все повече ме отпуска навикът и желанието за цигара ...и съответно все по-рядко пръскам спрей.Покривам критичните точки -сутрин с кафето ,след ядене ,среща с пушачи ...инцидентно при силен стрес ...
Абе разреждам всеки ден ,пък и сам по себе си чистият никотин не е толкова вреден ,даже се свързва с превенция на Алцхаймер така ,че не се плаша от него,но идеята е до 6месеца да се спре по инструкциите .

# 263
Странно ми е. Защото е никотин, нали от него се отказваме и защо се използва спрея.
Сега се зачетох за един спрей - никорет. Не пише 6 месеца, а след 12 седмици трябва да се спре, тоест три месеца.
Можеше с него да пробвам.
Ама вече що годе ок.
1 спрей а колко време ти стига?

# 264
Е.....баш Никорета е ,нз за колко стига защото си взех нов и го отворих преди да ми свърши предният -бях го забравила и си взех нов-повече от месец според мен.
6 месеца е макс срок ,аз не бързам .Без стрес ще го карам .

# 265
Както си решиш. Да дадеш отчета дали лесно си го спряла.

# 266
Записвам се тук за вдъхновение. Крайно време е да ги спра. От днес пак започвам. Спирала съм ги и преди за близо 2 години. Тогава нямаше кой да ме дразни с цигара в ръка. Сега дразнители има. Дано да устоя. Чели ли сте това?

https://www.danieltroev.com/2015/03/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0 … %D1%80%D0%B0.html

# 267
Това ми се видя толкова сложно, както е написано, че да знаете, по-лесно е да спрете да пушите. Аз не пуша от 31.01.  взех си втората книга на Алън Кар по препоръка на Елора, но не успях да я прочета до край. Реших, че не ми се чака докато я изчета, а пък като ги спрях вече не ми е интересна. Ще я продължа ако някога се разколебая в решението си да съм непушачи. Иначе съм пушила повече от 20 години, като през това време съм ги отказвала сигурно 20 пъти. За месец, два, пет, най-много за около година. Този път го усещам като за последно, ама дано винаги да го усещам така, че понякога просто рязко си променям решението и усещанията 🤣

# 268
Аз си я дочетох и като ги спрях.
Така е и по мотивиращо.

# 269
Охххххх провалих се! Не стана това с “намалянето” …. В смисъл стана - от 20 цигари на под 10 ги намалих за 2 седмици! Обаче после се ядосах и си взех Табекс! Започнах го и нямах никаква промяна до 3 ден както пише в листовката ….да не ми се пушеше толкова много и ги намалих още, но очаквах да ми станат ужасни (както мн хора споделят след употреба на Табекс) в не станаха! В листовката пише,че ако още ти се пуши след 3 ден да ги спреш и да опиташ след 2-3месеца 😳 …е викам магаре съм- ще действам! До 5ден пуших -както пише в листовката,че може! Пуших по 3-4 цигари. Днвс в 6 ден! Не бях пишила от вчера по обяд……и не издържах! Спрях хапчетата и пак си взех цигари😭😭😭😭 плаче ми се!

Общи условия

Активация на акаунт