Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 41 135
  • 839
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря , Мини 🌺 Успех и на теб с начинанието . Да ти кажа , мен ме гонеше ужасен глад в началото , дори с храненето по Зоната , където както знаеш , никак не се гладува . Сега нещата се поуспокоиха , единствено имам проблеми със съня малко . Продължавам да заспивам трудно и не знам дали е възможно да задържам течности от спирането на цигарите  🤔 Ходя по 3 пъти по малка нужда през нощта и това допълнително нарушава съня ми .

# 376
Гледам Приятели и наскоро в епизодГюнтер пуши от  цигара с думите:
О, майко на мрака, още веднъж да засуча дим от зърното ти

https://youtu.be/ThVCIwJ1X_w?t=167

Joy

Понякога и на мен все още ми се иска, но усещам, че желанието намалява и намалява.

Успех желая на новите и запомнете, че искате ли, ще го направите.

# 377
Здравейте! Аз съм прясна. От 5 дни не пуша.

# 378
Включвам се в редицата на върлите пушачи, които се опитват да ги спрат.
Пуша от 13-годишна, не си спомням живота преди цигарите. Изчела съм 2 пъти книгата на Алън Кар, с мъжа ми ни предстои ин витро след по-малко от 2 месеца. Минахме на електронни преди 2 години, той не запали друга, а аз си пафках всичко, което е пред очите ми и не в негово присъствие.
Изпушихме си последната цигара преди 2 дни (в неделя) и ето ме с нова кутия на терасата в момента докато пиша това. Миналата седмица отново 3 дни издържахме и запалихме и двамата.
Заедно сме от 8 години, снощи за първи път ни се случи да спим отделно. Взех си възглавницата и отидох в друга стая от нерви, защото цял ден се опитвах да съм с позитивна нагласа, а той като се прибра от работа беше като хероинов наркоман в абстиненция, който просто трябва да издържи тази мъка. А моята мотивация да не паля е да си мисля за свободата от никотиновия затвор и това, че правя нещо хубаво за себе си и неродените ни деца.
Не успях да мигна цяла вечер и днес отидох да си взема кутия с убеждението, че е по-добре да съм спокойна и в кондиция, отколкото да си причинявам това от снощи. Както и това, че имам 15 излишни кг, които е по-добре да сваля преди да спра да пуша. Пълни глупости.

Споделям това, защото осъзнавам колко жалка картинка съм и съм притеснена, че положението е неспасяемо за мен. На тези, които са се освободили - освен, че ви завиждам истински,  искам да ви припомня как изглеждат гадните окови на пушачите.

Ще почета още малко назад, ще изхвърля кутията и ще опитам отново.

Въпросът ми е как да се справя със запека и мога ли да отслабвам с тренировки и калориен дефицит, докато спирам цигарите?

# 379
Поздравления за минималните усилия макар за спиране на цигарите.
Опитайте се да изместите фокуса на мислите към нещо прекрасно, което скоро ще ви се случи, в т. ч. бебчето. Пожелавам ви го от сърце.
Визуализирайте си приятни моменти.
Заради едни цигари не си заслужава да си развалят взаимоотношенията, а напротив. Излезте на разходка, говорете си. Разнообразявайте миговете си заедно и им се наслаждавайте. Ще видите колко ще е прекрасно. В този ред на мисли искам да ви кажа, че със спирането на цигарите и либидото ще ви се покачи и удоволствието от секса е в пъти... Помислете и за това. 😀
Пожелавам ви търпение и разум в предстоящите дни. Цигарите са най - мръсното нещо. Факт
Не бъдете жалка картина, а се гордейте със себе си в следващите дни.

# 380
  • София
Здравей, Henriette,

Тютюнопушенето е зависимост като всяка друга. Сигурна съм, че го знаете.

Аз ползвах дъвки никорет (https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010011475) през първите дни, докато изчезне никотина от кръвта. Това е веществото, което те кара да търсиш цигара, и което не те оставя да мигнеш през нощта. На мен ми помогнаха да преодолея физическата зависимост. Все пак се консултирайте с доктор дали е подходящо да ги ползваш предвид предстоящите процедури.

Друго, което ми помогна, е да чета и разбера как функционира зависимостта и какво става с организма ми при спиране на цигарите. Ползвам и това приложение quit tracker. Първите дни постоянно гледах колко цигари съм спестила, как се е отразило на здравето ми, колко дни/часове съм издържала без цигара.

Няма такъв кеф като да си свободен от зависимостта. Не се отказвайте, много често не става от първия път. Пък дори и да запалиш една цигара (след месеци въздържание), не е края на света, ако продължаваш да не пушиш на другия ден, и на по-другия, и т.н.

Стискам палци и успех ви желая! 🤗

# 381
Хенриет вземи си дъвки или спрей поне първият месец да не се мъчиш ,няма нужда от драматична абстиненция .Започни умерена диета и движение да не хвръкнеш с кг-те нагоре ,което е супер демотивиращо,защото занулява позитивите от спирането на цигарите .От личен опит говоря .Успех!

# 382
Аз чак сега , месец и малко след спирането на цигарите , започнах  да спя нормално нощем . Не съм използвала дъвки , спрейчета , лепенки , Табекс и т.н  , а може би трябваше , защото първата седмица беше кошмарна . Обаче заедно със спирането , започнах хранителен режим и спорт . Не е спирало да ми се пуши , но с времето все по-рядко .

# 383
Почти никога отказването на цигарите не става от първия път, но пък хубавото е, че всеки следващ път е по-лесно!Не се отказвайте да ги отказвате и не се плашете!След първата седмица става мнооого по-лесно, а след първия месец-съвсем лесно.В началото много ми помагаха капките мента глог и валериан, успокояват!И много спорт!Аз тичам по пет километра навън, но и всяка друга тренировка върши работа!

# 384
Благодаря ви много за куража и съветите.
През последните дни няколко пъти препрочитах мненията ви, а днес ми е първата хубава и свежа сутрин без цигари 4-ти ден и първата нощ, в която спах добре.
Снощи във фитнеса избягах 7км за 1 час и 15мин., не съм пробвала преди, за да направя разлика, но спортът определено помага, дъвча и по 4-5 дъвки никорет. Взех си лаксес. Изобщо атака от всички страни!
Довечера ще излизам и не се чувствам уверена, че няма да запаля. Ще се настройвам през деня 😁

# 385
Децата са най-големият стимул! Щом толкова много искате да имате детенце ще успеете! Да, вярно е,че трябва да спрем цигарите заради самите нас,но това е доста стимулиращ момент! Особено след двете чертички,ако не сте успели да ги спрете, след появата им ще! Аз лично бях много пристрастен пушач, но когато видях две черти на теста си за бременност  ги спрях!  Хубаво е да го направите преди това, но ако не успеете не се отчайвайте! Ще стане!

# 386
Здравейте, пуша като че ли цял живот, от 13 годишна  Отказвала съм ги два пъти за по седмица преди доста години. Преди 5 години си казах, че аз не мога от раз да ги откажа, но най-много по 11 цигари на ден ще пуша, дотогава по кутия на ден си беше нормалното. Оттгова го спазвам, дори по 8-9 цигари понякога пуша, много рядко в компания на пушачи повече от 11 и ако пуша повече, на другият ден се чувствам все едно съм препила Grinning  Като цяло пуша от скука, нямам какво да правя и хоп да запаля цигара със сок, особено обичам на терасата, а сега е и лято… Ta,днес ме осени тази мисъл, че тези гадинки явно оказват влияние и върху фертилитета (все едно не го знам). От 2 години правим активни опити и нищо..само обикалям лекари. И се замислих, дали пък тези клинични проучвания, които казват, че цигарите влияят негативно не са истина… Все се успокоявах, че около мен 90% от забременелите са пушачки… И си мисля сега, ами ако ги откажа и пак нищо..и самата мисъл ме изнервя….  Не че това е единствената причина да ги откаже човек, но.. Както и да е … следя ви, изтеглих си приложението за отказване на цигарите и само да фиксирам ден…не знам как ще е сутрин с кафето… така преди съм си казвала..край! от утре ги отказва..ставам сутрин, сещам се, че няма да пуша и все едно няма за какво да живея Grinning
Може би ще пробвам с още намaляне на бройката, като че ли по-работи при мен този вариант..поне 5-6 да останат Grinning

# 387
Какво е това приложение?

# 388
Marilyn3, Easy quit smoking от playstore

Какво е това приложение?

# 389
Аз пък пропуших.
Тук таме една, от там взема.
Преди няколко дни пушех повече, даже кутия купих. И казах че няма да пуша. Нали съм отвикнала.
И три дни не пушех, но страшно ме ядосаха и си купих.
Много съм ядосана. На себе си. Че си решавам така проблема, не че го решавам, той си седи, цигарите не помагат.
Не знам. Чувствам се идиотски.

Общи условия

Активация на акаунт