Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 16

• 43 967
  • 839
  •   1
Отговори
# 285
Можех да пуша като съм хепи, нехепи, всякак.
Наркоманска работа.

No_frame bitch, кога идва този момент да се чувстваш  като истински непушач? Когааааа?
Защото аз не пуша, да. Ама си мисля за цигари, все още ми се пуши. Не съм пълноценен непушач.
Непушачите грам не мислят за цигари. А аз мисля. Това ме измъчва. Пфу...

derita, права си, но в някаква степен.
Ако човек пуска тото, ще си мисли - мога да спечеля.
Като пуши си мисли - да бе да, точна пък аз да получа инфаркт.

Здравето е важно. Но зависи и  колко му дреме на човек за собственото му здраве. Тоест е важно отношението към самия себе си.
Била съм дебела години наред. От7-8 годишна дебелеех. На 20 бях вече 90, нататък стигнах и до 115.  Много хормонални проблеми, но и нищо не правих. Но и  години не знаех, че съм болна.Депресия също,  то и хормоните имат вина за това, не ми дремеше, пушех. На моменти правех нещо - четях, диети, но се отказвах бързо.
Дойде деня обаче да преосмисля килата си, живота си и тн. Та реших да слабея и да съм здрава, да се чувствам нормален човек, а не едвам да ставам, да ходя и т.н.
Бавен процес, много четене, много труд, но го направих. Вече 8 година някъде съм 64.
Но в момента в който открих топлата вода. Тоест да си оправя хормоните, килата, се загнезди мисълта, че е тъпо да оправям килата, пък да пуша като циганка.
И тази мисъл дълбаеше в мен. Много опити съм имала през последните 5 години да ги махна. То направо одисея придружена с куп проблеми заради отказите, ама иска ли нещо човек, ще стане. Стига да иска наистина, не само да плямпа. Края на миналата година са ми 5 опита за 2 месеца. Края на септември почнах да правя опити за отказ. Траеха 10 дни горе долу, после попушвах и пак.
И от 14 ти декември край. Имах само дъждовна седмица на електронки.
И опитах от на майка купешките. Много гадни, отврааат.
И въпреки всичко ми се пуши, но не електронна, а обикновена.
Дано мине скоро.
Днес чета, че някакъв му гръмнала електроната цигара в джоба и има изгарания, операции, смяна на кожа.
Ми вредни са и електронните Joy

# 286
За съжаление не помня кога идва момента да не мислиш за цигари ,но може би след първата година ...много е хубаво ,голяма свобода ...ще стигна пак там,скоро 💪

# 287
Доста време трябва да мине. Аз почти 3,5 години не пуша и пак си мисля за тях, въпреки че не мога да ги понасям.

# 288
Тоест как мислиш за тях?
Представяш си че пушиш ли.
Одеве в магазина гледам цигари на касата и си представих как отварям и паля.
Преди малко си представям как ставам от компа и отивам в кухнята да пуша.
20 години навици са това, май няма да се разрушат бързо.

# 289
Елора, всеки човек има момент, в който осъзнава колко е над цигарите. За мен този момент беше след първите 24 часа без цигари /много тежко ми беше/, но това беше, от раз, издържах ги и край....казах си- минах най - тежкото, повече не ми трябва.

# 290
Оф, ти си голяма работа. След 24 часа.
Тоест само един ден и вече не мислиш за цигари, не ти се пуши.
Батман си ти.
Не бих казала, че е толкова тежко без цигари.
Не е голяма драма. Но е досадно и измъчващо да мисля за цигари. Особено пък да си представям как пуша.

# 291
Не съм, за съжаление Sad, нали казах, че в момента пуша. Но тогава, след първите 24 часа просто не допуснах мисълта, че имам нужда от цигари . И ..не знам как да го обясня...повече не помислих за тях.

# 292
Е как не помисли за тях , а сега пушиш ...ми то ако е така и за 24 часа са аут никой няма да пуши ....мнееее отнема доста  по-дълго време ...

# 293
Споделих как беше при мен, както и в какъв момент пропуших пак. За съжаление някак си в момента не мога да го направя това.

# 294
Отговарям на въпроса за мисленето за цигарите.
В определени случаи, например преди цикъл, много ми се иска да запаля. Необяснимо е чувството. После веднага си спомням колко е гадно да си пушач и спирам... Ей, такива работи ми минават през главата, но с радост и разум преминавам през тези периоди и ситуации без да посегна към тези боклуци.

# 295
Аз пък тази седмица съм с друга стратегия😂🤣 понеже заедно с колежката ми и още един колега спираме цигарите( тя с Табекс,той на инат,аз уж пробвах с намаляне, после Табекс…и не стана) сега на работа твърдя,че не пуша 🤦🏼♀😂 сутрин пуша една цигара с кафето вкъщи и на работа цял ден съм с тях непушач🙄 вечер като се прибера докато наготвя и т.н нямам време  да пуша и след вечеря пуша 1-2 (като ми се замайва яко главата след 12ч ден без цигари 🤦🏼♀ама пусна краста! И все пак се радвам,че цяла седмица подържам бройка 3цигари! Та много ме устройва версията,че не пуша на работа 🤷🏼♀ поне от 20 ги докарах вече до 3 на ден! Та смятам да поддържам тази версия 😆 защото много ми помогна тази седмица! Вярно,че лъжа само себе си така …но все вярвам,че ще ги докарам скоро до 0

# 296
Аз като ветеран в отказването този път мога да кажа, че въобще не мисля за цигари. Радвам се и съм щастлива, че успях. Мислех си че този път ще е най-трудно, но още  от втория ден не се сещам за тях. Аз също се боря с хормонални проблеми, сериозна Инсулинова резистентност, даже вече преддиабет, решена съм, че ще подобря нещата със спорт и силови тренировки, а цигарите категорично не ми позволяваха да ги правя и може би затова сега ми е толкова лесно.
Елора, ти как успя да свалиш толкова кила и оправих ли се инсулин и захар след това? Знам, че след отказване леко се вложава ИР, разбира се временно, но пък може да се тренира по-ефективно, така че при всички случаи е по-добре.

# 297
Здравейте!
Включвам се и аз в темата.
От август миналата година минах на Iqos и не съм палил нормална цигара (пуших по кутия на ден).
Да де, ама като започнах с Iqos-а всичко беше окей - свикнах с вкуса и бройката беше същата като при цигарите.
Да, ама свга пуша по 2 кутии на ден и то от най-силните.
Става ми лошо, но продължавам.
Пуша от 19 години.
И ето, че дойде времето да ги откажа, колкото и по-безвредни да са те спрямо цигарите.
Днес след работа отивам в аптеката да си купя или Табекс, или дъвки и от утре започвам!
Стискайте палци!

# 298
Здравейте!
Включвам се и аз в темата.
От август миналата година минах на Iqos и не съм палил нормална цигара (пуших по кутия на ден).
Да де, ама като започнах с Iqos-а всичко беше окей - свикнах с вкуса и бройката беше същата като при цигарите.
Да, ама свга пуша по 2 кутии на ден и то от най-силните.
Става ми лошо, но продължавам.
Пуша от 19 години.
И ето, че дойде времето да ги откажа, колкото и по-безвредни да са те спрямо цигарите.
Днес след работа отивам в аптеката да си купя или Табекс, или дъвки и от утре започвам!
Стискайте палци!
Браво за решението ти и успех, ще се справиш! Аз вече 23 дни не пуша. Не знам дали е лесно или трудно просто не паля. Като "ми се пропуши" се сещам, че това е просто навик, автоматизиран процес, за който трябва време, за да имаш живот без навика с цигарите. И така всеки ден без дим е мой успех!

# 299
  • Карлово
Пиши тук като ти се допуши, за да те разубедим.
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт