Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 40

• 63 488
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, прекрасни! Пиша за пръв път в темата след много четене. На 29г съм с розацея, кистозно акне, нормална кожа, белези и лунички, отделно и очите ми не понасят почти никой коректор или фдт и спирала. От поне 7-8 години използвам eldw  и ми е любим, но последно време съм в търсене на нещо, което мога да нанеса по- бързо и не налага винаги бронзант и руж+ вежди. Много съм Светла и жълта- 1w1 от него, nc 10 от мак, с него винаги трябва да завърша грима, за да не ми е някакси равно лицето, а и точкова Светла със светли очи и коса е малко скучно. Обожавам ефекта на диорските фдт, но ме обриват, от true match на лореал имах петна по кожата, от деуги пък ми щипе..  общо взето рядко понасям друго освен ELDW, а за поводи пазя на мак, защото ми правят пъпки. Открих Миша и лятото жълтият цвят ми е добре, смесвам с на шисейдо водоустойчивия бб крем с 50+. Но вече тенът си отива и нямам цвят от нито единия, сега са ми орамжеви и тъмни.  Търся средно покритие, да не провокира акне, да има достатъчно светъл цвят, нямам претенции спрямо цена и финиш, все още нямам фини линии и т- зоната не ми е мазна, а около назолабиалните лъсвам, но няма фдт, който да не ми издържа цял работен ден и пътни Grinning

# 271
Днес минах през Сефора и забърсах 2 тестера:

Fenty Beauty by Rihanna
Pro Filt’r Soft Matte Longwear Liquid Foundation 210 (никога не съм го докосвала дори, но ми е любопитен като заместник евентуален на EL DW, от който така и така нямам точен цвят)

HAUS LABS BY LADY GAGA
Triclone Skin Tech Medium Coverage Foundation with Fermented Arnica 210 Light Medium Neutral (ще го тествам за втори път, първият път много ми хареса финиша, но в жегата се свлече от лицето ми много грозно, сега ще чакам по-качествен студ)

Oт матовия има много светъл и жълт, може да си струва опита, sourispourmoi!
https://fentybeauty.com/products/pro-filtr-soft-matte-longwear-f … nt=35178862477357

PS След това в Нордстром една кака ме омаза със орхидеята на Sisley, обаче няма да я бъде - за кожа под 40 - да, за мен вече не... а ми пасна 1-цата като цвят много добре, жалко за намалението!

И ще ми се смеете, но ми напомни като цвят на ето този много по-евтин бронзър на Too Faced, който всички ползвахме като руж преди няколко години...

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 05:04 от Agent Provocateur

# 272
  • на дъното
Благодаря за отзивите, много сте ми полезни Hug А от фдт на Seventeen кой бихте ми препоръчали? Ще погледна и тях със сигурност. Дано в магазина да дават отливки, че нямам никакъв късмет с купуването на сляпо.
По принцип дават отливки на фдт-ни ,а от Seventeen така също покривен и с мат завършек е Skin Perfect 😉

# 273
Благодаря за отзивите, много сте ми полезни Hug А от фдт на Seventeen кой бихте ми препоръчали? Ще погледна и тях със сигурност. Дано в магазина да дават отливки, че нямам никакъв късмет с купуването на сляпо.
По принцип дават отливки на фдт-ни ,а от Seventeen така също покривен и с мат завършек е Skin Perfect 😉
И аз бих го препоръчала, бях го споменала в темата преди месец. Жестока покривност и издръжливост. Само че аз вече не съм за матиращи фдт и си го смесвам със Synchro skin glow на Шисейдо. Бетонирам се за цял ден, пудра не ми трябва.

# 274
И аз съм с EL DW, и ще пробвам Radiant NATURAL FIX ALL DAY MATT - излизат ми 2 магазина в София - мол Сердика и на пл. Славейков -  работят си нали?

# 275
Аз съм с Affinitone на Maybelline в цвят Golden Beige 24.
Любопитен факт: Забелязах, че се поне при моята кожа се нанася по-добре, когато гъбката за ФДТ е суха 🤷🏼‍♀️
Иначе съм хвърлила око на Kiko Milano Liquid Second Skin, който бях пробвала в магазин на марката и ми хареса като усещане върху кожата, също и това, че няма glossy финиш (Повече харесвам матов завършек за продукти за лице).
Уж съм се подготвила добре с това кой е моя цвят от този ФДТ на Kiko Milano, но да видим каква ще я свърша.

# 276
Пробвайте и Фон дьо тен Healthy Mix Clean & Vegan - Nr. 50.5 Light Ivory, аз не използвам най-светлия цвят по разбираеми причини /тъмна съм/, но е лек, средно покривен, хидратиращ. Фон дьо тен Healthy Mix Clean & Vegan - Nr. 50.5 Light Ivory https://www.dm-drogeriemarkt.bg/bourjois-paris-fon-dyo-ten-healt … 616303397302.html
Старата версия /серум беше прекрасна за моята кожа/
Благодаря.

# 277
Добре де, този EL DW,  Radiant на какви цени е в България, защото при мен е на същата цена като EL DW.

# 278
Radiant NATURAL FIX ALL DAY MATT - 44 лв. в сайта им излиза
EL DW - най-често на намаления от Дъглас, Делириум идва на 70 лв. горе-долу, без промо е 85-100 лв.

# 279
Последните ми два ELDW са взимани по 55лв. Преди намаляха до към 75 макс, но никога не съм давала повече от тази сума. Сега чакам мостра на Lancôme Teint Idole Ultra Wear Care & Glow, надявам се да седи хубаво и като здрава кожа

# 280
В някои държави ДУ може да се намери за около 50 лева, но тук аз най-евтино съм го взимала от намаление в Дъглас на 59 лева.
В Делириум и Дъглас мисля че на редовна цена е около 110 лева.

Ии само да похваля матиращата база на Боби Браун. 😍 с нея вече визията наистина е завършена и съм влюбена в резултата. И с двата фдт много ми харесва ефекта.

# 281
Момичета маркови гримове освен от нотино откъде другаде поръчвате?
Трябва ми спирала. Последната която ползвах беше на МAC и много ми допадна.
Но доскоро живях в чужбина и там винаги съм си я поръчвала с някакво намаление.
Незная тук кои сайтове да следя за поне 20% надолу на декоративна козметика.

# 282
  • Бургас
Цитат
Момичета маркови гримове освен от нотино откъде другаде поръчвате?
Трябва ми спирала. Последната която ползвах беше на МAC и много ми допадна.
Но доскоро живях в чужбина и там винаги съм си я поръчвала с някакво намаление.
Незная тук кои сайтове да следя за поне 20% надолу на декоративна козметика.
Не ми е познат конкретния продукг, но най-вероятно ще Ви е най-изгодно да продължите да поръчвате от чужбина...

# 283
От магазините на Мас, те имат често -20%, че и повече. Няма нужда от сайтове.

# 284
Добре де, този EL DW,  Radiant на какви цени е в България, защото при мен е на същата цена като EL DW.
Моят цвят от DW никога не го намалят на кой знае каква цена. По принцип по-нестандартните цветове ги намалят на доста добри цени по сайтовете, това важи и за други марки фдт.

Общи условия

Активация на акаунт