За какво съжалявате?

• 21 286
  • 182
  •   1
Отговори
# 120
Понякога се чудя, ако не бях послушала АГ, че е по-вредно да спреш рязко цигарите, дали щях да родя първото си дете живо. Мразя се всеки ден за това.
Тоест да спреш цигарите "рязко" е по-вредно от колкото да ги намалиш полека полека ли?
Цигари винаги се спират "рязко". Особенно за бременна жена.
Искрено съжалявам за загубата, но не мисля, че това може да е причина за мъртвородено дете.
Благодаря за подкрепата!
С второто ги спрях рязко (не беше планувана бременност, но много желана въпреки това)

# 121
И аз не мисля, даже имам пример за обратното.
Аз ги спрях на мига, но в болницата бях с една полякиня, пушеше по 2 кутии и роди на термин здраво момиченце.

# 122
  • пустинята Гоби
А аз познавам три жени с подобна загуба, непушачки.

# 123
  • Paris, France
Понякога се чудя, ако не бях послушала АГ, че е по-вредно да спреш рязко цигарите, дали щях да родя първото си дете живо. Мразя се всеки ден за това.
Не допуснаха тази грешка с второто

Съжалявам за загубата ти ❤💐❤. В мир да почива малката душичка.

Не е добре да се пие и пуши през бременността, но не мисля, че ако беше спряла веднага, бебето щеше да се роди живо. Моят син се роди силно недоносен, а нито съм пила, нито съм пушила. В неонатологията имаше бебета на алкохолички, на дрогясани. Раждат се в абстиненция, горките, увредени (с алкохолен синдром), но си се бяха родили на термин.

Доста жени от поколението на майка ми не спираха цигарите бременни и имат живи и здрави деца. И аз, като DeVa, познавам пушещи по 2 кутии, а родили здрави бебета и непушачи с по 2-3 спонтанни аборта и мъртви раждания. Случва се.

# 124
  • София
Аз ги спрях плавно с първото. Роди се преди термина, здраво.
Имаше една заклета пушачка за задържане, задържа го.
Тъй че начинът на спиране на цигарите не влияе на ...

# 125
Благодаря Ви, момичета, никога на никого не съм разказвала тази вина, която нося. Тук, защото съм анонимна си го позволих и честно казано е хубаво да получиш подкрепа

# 126
Не си вменявай вина, не е заради цигарите.

# 127
И аз не вярвам да е заради цигарите, даже направо съм убедена, че не е и освен това, каква вина можеш да имаш ти, когато си посъветвана от "специалист". Съжалявам за загубата ти, но не се самобичувай, вероятно е имало съвсем друга причина.

Но напоследък се сблъсквам често с лекари, които казват на бременните, че е вредно да спрат цигарите и съм в пълно недоумение как не им е неудобно да плещят такива глупости.

# 128
  • София
Раждат пушачи, алкохолици, наркомани, раждат жени в условия на ужасен стрес, насилие от половинката, войни... И аз не мисля, че начинът на спиране на цигарите е предизвикал събитията. На някои бременности просто не им е писано. Напълно ненужно е да се обвиняваш.

# 129
Точно! Аз също имам загуба между двете си живородени деца! Като зададох въпросите на лекаря си каза, че не всяка  бременност води до живородено дете. Понякога едната от двете клетки е с увреждания и не може да се стигне до щастлив финал!

# 130
  • София
Трудно е да се каже просто - не се обвинявай, но наистина недей. Хората много често си приписваме заслуги, положителни или не, а нещата много пъти са "както е писано". Понякога вървиш срещу нещо и то става по друг начин.
Пращам ти виртуална прегръдка Hug

# 131
Съжалявам за изцяло провален личен живот. Би искала да съм омъжена и да имам 2-3 деца. Обаче сама съм и имам само едно дете. И вече е късно да се опитвам да променя нещо. Вече на 42 съм.

# 132
  • София
Съжалявам за изцяло провален личен живот. Би искала да съм омъжена и да имам 2-3 деца. Обаче сама съм и имам само едно дете. И вече е късно да се опитвам да променя нещо. Вече на 42 съм.
Никога не е късно. Млада си, нищо не се знае какво те чака Heart

# 133
  • Paris, France
Олга1980, не ти е провален личния живот. Имаш си дете и това е важното. Мъж винаги можеш да намериш, а си и още млада. Не знам колко е голямо детето ти, но ако е над 12-13г, можеш да почваш да се срещаш с мъже. Ти си много разбран и добър човек, а също си интелигентна, знаеш езици, изслушваш, обясняваш, контактна си. Със сигурност си и красива. Иди в България и ще те лапнат като топъл хляб!

Две деца имам, породени, вече пълнолетни. Много трудно се гледат деца в днешно време.

# 134

Леля ми се омъжи на 58, а братовчедка на майка ми на 45, няма такова като твърде късно. Единственият лимит си го поставя нашият мозък

Общи условия

Активация на акаунт