Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 876
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 285
  • София
В смисъл, че само жените избухват, щото имат цикъл, а мъжете 24/7 са едни лилии на спокойствието и добронамереността?
Сигурна съм и че всички войни в света някоя недоспала жена в цикъл ги е започнала.

# 286
  • Пловдив
Отидох по заместване с непознати колежки, едната по едно време се мъчеше с една фактура и като я попитах иска ли помощ леко ми се сопна, после ми се извини, че била избухнала, ама щото била спала малко и и бил дошъл цикъла, та дотук с твърденията в женския форум и реалността. Sunglasses

И това каква връзка има с еманципацията? Rolling Eyes

# 287
  • София
Естествено Бърд. Само жените избухват 🤣🤣🤣. Хубаво е, че поне един е виждал жена, освен роднините си.
Много са смешни. Хубавото е, че в определени корпоративни среди или няма подобни мачовци, или се контролират.

# 288
Моя онзи ден така ми се сопна, защото казах, че съм уморена от работа, била съм мрънкала.После половин час ми се извинява, че бил ядосан от неговата работа и си го изкарал на мен.Та за цикъла, явно и мъжете ги тресе

# 289
  • Пловдив
Веднга да се забрани на жените да работят, защото като са в цикъл (или недоклатени!) могат да се сопнат на някой мъж и да засегнат крехката му душа!

# 290
Веднга да се забрани на жените да работят, защото като са в цикъл (или недоклатени!) могат да се сопнат на някой мъж  да засегнат крехката му душа!
Съгласна

# 291
  • София
Те мъжете без цикъл се сопат, като са станали на криво, представям си с Joy В началото работех в мъжки колевтив, аз единствената жена. Е няма такива интриги, сплетни, говорене зад гърба, мрънкане, дразнене един друг. Всичките хетеро мъже, да не кажете нещо. Сега сме горе-долу 50/50 и е много по-добре. Жените, с които съм работила, между другото, като цяло са по-работливи и по-изпълнителни от мъжете.

# 292
От личните ми наблюдения, при смесени колективи с горе-долу еднакво съотношение е най-добре. В изцяло женски или изцяло мъжки колективи е ад просто.

# 293
  • Пловдив
Цитат
Сигурна съм и че всички войни в света някоя недоспала жена в цикъл ги е започнала.
Войните не са от ирационална нервозност, те са по план. Sunglasses

# 294
О, от мъж интригант хетеро по-зловещо и коварно нещо няма.
Аз никога не се влияя от ПМС. Не е до цикул, овулация и недоклатеност, а до възпитание и интелект.
По клатената / недоклатената логика трябва да ходя вечно ухилена и да се усмихвам мили на всеки. Ами, не. След цяла нощ кекс, ако сутрин не стана, не си помълча на чаша кафе и се разсъня, мога да претрепя някого.

# 295
  • София
Базира, сега ще ти обяснят, че понеже те не са те ощастливили пак си незадоволена 🤣.
Много са забавни. Добре че им е форумА, че да си мислят, че общуват с жени.
И те ще си намерят "пътнички" сигурно, но ми е жал. Може и да си намерят майстора обаче и да търчат на повикване.

# 296
Между другото, аз просто попитах за това какво точно влагате в думата "еманципация".
Дали визирате равенството между половете или нещо повече влагате в това понятие.
Както е описано кратко в Уикипедията - "Еманципацията е освобождаване от състояние на зависимост, от предразсъдъци и ограничения". По тоя начин казано - това е нещо, което не значи, че задължително се отнася единствено за жените. Както и думата "расизъм", основно се приема, че това е омраза на белите спрямо черните.
Попитах единствено с идеята, че за да се разсъждава над темата на авторката е нужно първо да се определи "еманципацията" като термин.
Глупостите за форумните мачовци няма да ги коментирам.

# 297
  • София
Между другото, преди да попиташ, е редно да прочетеш. Ясно е казано поне 100 пъти какво е еманципация. Има и речници за целта. Точно форум ските мачовци изместват темата, защото не им изнася.

# 298
Поне десетина пъти беше изяснявана терминологията.
Иначе никой не е твърдял, че еманципацията засяга само и единствено жените.

# 299
Абуто е прав,впрочем. Войната не е само между половете или по-точно казано,тя е между здравите и болните мъже и жени. Здравите,силни,умни и красиви мъже и жени,срещу болните,слабите и грозни мъже и жени.
Сравнете богинята Мелания Тръмп с вещицата Хилари Клинтън и може би ще ви стане ясно за какво става дума...

Общи условия

Активация на акаунт