Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 882
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Всеки в неговата си. Аз никога не съм виждала изтрещали жени на работното място, които са на високи позиции.
Жените са доказали, че могат да измъкнат и семейството си и държавата в критични моменти.
По време на война, именно жените поддържат икономиката при отсъствие на мъжете.
Реално, много малко жени не са работили. Дали на полето, дали в домакинството, в индустрията или науката.
Тъй като така или иначе, равностойно участват в социума, равнопоставянето им е напълно закономерно.

# 271
Джерами, ако ръководител ти беше мъж, а не жена дали пак щеше да се шегуваш с ръководната му длъжност по същия начина,м?
точно подобна комплесарщина имах предвид..

# 272
  • Столичанин ама не в повече :D
Да ако сме по-близки, щот тя знае че се бъзикам и не го правя с лошо чувство, а като ме помоли за нещо го правя, но виж като една типична жена как насочи вниманието в друга посока Smile , а не в тази в която това че едната се дразни че реално другата и е ръководителка. Wink
Сега се сещам за един случай тя беше говорила с една ейчарка и после ядосано ми вика, тая кво ми говори така не съм и виновна, че мъжа и е в командировка и не я е клатил седмица. Laughing
Работил съм години със съдружник и понякога и на него съм му казвал да шефе, както и той на мен. Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 10:28 от jerami

# 273
  • Бургас
Майко мила, какво простотии и откровени глупости се изписаха в тая тема, основно от мъжете.

Нямало интриги и проблеми в мъжките колективи и с мъже на ръководни позиции? Ма елате да ви запозная с моите, да видите за какво става дума. Все мъже, да не решите, че жени. Такова чудо не бях виждала, ама то комплексите не прощават на никого.

Хубаво е както някой написа, да се сложи дефиницията за еманципация, че виждам доста хора още не са съвсем наясно какво значи това понятие. Съответно градят тезите си на тотално грешна основа и работата отиде в космоса. То е ясно, че масово мъжете са яростни противници на това пусто равноправие, знаем защо. Ми поне си трайте, че съвсем ви лъсват мотивите зад яростното плюене по еманципацията. То не стига, че сте поне едно стъпало надолу в еволюцията от нас, ами сте и с претенции и самочувствие, да се чуди човек откъде...

# 274
  • София
Трябва да си на много махленско ниво, за да се дразниш от някой по полов принцип.
Хората с опит и умения правят разлика между некомпетентност и чисто лично отношение.
Не ходя на работа, за да ставам близка с колеги и шефове, от там, шеф може да ме подразни само с некомпетентност. Независимо от пол, цвят, религия или стил на обличане.

# 275
  • Пловдив
Какво точно е еманципацията?
Писах, трих, писах, трих и накрая от всичко прочетено тук ми се струва, че "еманципация" било жените да могат да учат и работят каквото си поискат, да се развеждат ако са попаднали на боклук, ако пък не е боклук - мъжът да помагал в къщната работа наравно със съпругата си. А, и да имат отделни сметки.
Аз се мъча да го опростя в моя мъжки мозък, но това ли е смисъла на понятието "еманципация"?

Еманципация: Освобождаване от състояние на зависимост, от предразсъдъци и ограничения. 
Като от възможността на жените да учат и работят следват много други неща - най-общо да не е зависима от някой.

В повечето мнения изписани тук, от мъже, така явно прозират предразсъдаците, които имат към жените. Било то дали имат претенции "да ги вади чичо от горяща сграда, щото то не е само да държиш маркуча", или пък жените на ръководни позиции не стават, защото като са недоклатени и в цикъл им личи....

Когато те е страх, че "мъжествеността" ти е под въпрос, защото вече нямаш контрол и започваш да ръсиш едни глупости...

# 276
Не са и съвсем предразсъдъци, по-скоро яд и злоба, че жена е на високо - и от мъже, и от жени, както се вижда и в тази тема.

# 277
Писах, трих, писах, трих и накрая от всичко прочетено тук ми се струва, че "еманципация" било жените да могат да учат и работят каквото си поискат, да се развеждат ако са попаднали на боклук, ако пък не е боклук - мъжът да помагал в къщната работа наравно със съпругата си. А, и да имат отделни сметки.
Аз се мъча да го опростя в моя мъжки мозък, но това ли е смисъла на понятието "еманципация"?

Еманципация: Освобождаване от състояние на зависимост, от предразсъдъци и ограничения. 
Като от възможността на жените да учат и работят следват много други неща - най-общо да не е зависима от някой.

В повечето мнения изписани тук, от мъже, така явно прозират предразсъдаците, които имат към жените. Било то дали имат претенции "да ги вади чичо от горяща сграда, щото то не е само да държиш маркуча", или пък жените на ръководни позиции не стават, защото като са недоклатени и в цикъл им личи....

Когато те е страх, че "мъжествеността" ти е под въпрос, защото вече нямаш контрол и започваш да ръсиш едни глупости...
Не съм казал, че не стават, а че им личи, прави разлика между двете. Wink Инак разбира се, че човек дали си разбира от работата не зависи от пола. Sunglasses

# 278
  • Бургас

Точно! Тя мъжествеността на такива си е под въпрос по дифолт, всъщност симулират я чрез въпросния контрол. Разбира се, това не важи за всички мъже. Слава богу, намират се и истински такива. Те на драго сърце приемат еманципацията, че даже я подкрепят, защото тя всъщност, улеснява и техния живот. Само ограничените, тесногръдите и комплексарите не го разбират, сори пичове!

# 279
  • Далечният изток
Аз от една групичка мъже по-големи клюкарки не съм срещала. Тва жени няма да го направят никога, потресаващ гнус...

# 280
Дали си на ръководен пост, няма значение от пола, а качествата и уменията, които имаш.
Трудно приемат това обаче някои мъже.
Все им се привиждат цикли и незадоволеност отсреща.

# 281
  • София
Е и привиждат им се. Това им остава.
Позачетох се в някои от профилите и е наистина тъжно за тях. Слава богу са няколко тези бг мачовци във форума. На вън са повечко, но отдавна не мнозинство.

# 282
Ариел, сега сигурно е трудно, но някога, във времената на истинската държавна поръчка в университетите, основното беше да си избереш специалност, дето ти е по сърце, да седнеш да учиш и да те приемат държавна поръчка. После самото образование е безплатно, вашите трябва само да те издържат съответните години (но има общежитие и студентски стол за почти без пари). Някои колеги и работеха. Тоест бариерата бяха приемните изпити. И пак се оказа некъв зор - деца на семейства, които щяха да ги издържат без проблем, не можеха да ги вземат тия изпити и да влязат. Знаеш ли колко хора познавам, които искаха да влязат еди-какво си, ама не успяха. Така че не всичко е пари, дето се казва.
Аз нямах пари и без проблем и без частни уроци влязох държавна поръчка Биотехнологии, което си е доста учене.Сестра ми също.
Не мисля, че само парите вкарват, поне в СУ

# 283
Като цяло им разказва игричката на повечето жени. Чисти доброволни робини. Много се радвам, че я разбирам и използвам правилно, но голяма част от жените не успяват и плащат с живота си. Тотално размити понятия за равноправие, успех, щастие имат в съзнанието си и това си има своите тежки последствия. За съжаление, плащат и децата им, които после следват същия модел. Толкова много разбити семейства има, защото жените не са жени, а мъжете - мъже.

# 284
Отидох по заместване с непознати колежки, едната по едно време се мъчеше с една фактура и като я попитах иска ли помощ леко ми се сопна, после ми се извини, че била избухнала, ама щото била спала малко и и бил дошъл цикъла, та дотук с твърденията в женския форум и реалността. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт