Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 840
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 330
  • Столичанин ама не в повече :D
Жерами, нали говорим за еманципация - равни права, и то на жените, има го в заглавието. Какво се опитваш да докажеш? Че жените по правило са лоши шефове ли? Че са клюкарки? Опитвам се да разбера какво отношение има характерът на твоите познати - жени към еманципацията, тоест равните права.
Ами не, всъщност реалността е че сегашната женска еманципация се основава на опитите за мачкане на мъжете, а не за борба за равноправие, което съществува от поне 100 години, не се сещам и един закон, който забранява на жените да правят каквото и да било наравно с мъжете, а всъщност заради нея отново жените прецакват... други жени, защото непрекъснато четем теми от сорта той е на 35 и не ще да се жени (или айде да поеме отговорност), или къде да се намери мъж за сериозна връзка, защото все не искат такава (а всъщност е породено от страх за доверяване, защото за да започнеш сериозна връзка с някой/я, трябва да можеш да му/и се довериш) еми с тая криворазбрана еманципация и феминизъм разбира се, че това ще се случва все повече и повече. Защото тя не е борба за равенство, а опити да се унижават мъжете, и ако на пердета като мен да не им пречи особено защото сме си взели от живота и в частност от жените каквото сме поискали, то голямата част от мъжете особено от по-младото поколение разбира се, че се влияят много, там мигтоуове (създадено в следствие от миту), инсели, редпилове (което май лъвицата редовно го споменава, пък моите асоциации са единствено с матрицата, но почвам да се досещам какво се има предвид) и т.н.

# 331
  • София
Досега не съм видяла жена да унижава мъж, още повече вътрешна потребност и хъс да го прави.
Не знам, Джер, хубаво си помисли какво ти баем и каква е твоята реалност.

После спри да носиш потници ?!, чанти диагоналки и не си прави автопортрети в лоукост вериги.

# 332
  • Столичанин ама не в повече :D
Емче вие в тоя форум само това правите и то го правите с хъс. Sunglasses
п.с. относно чантата диагоналка дълги години бях против и викам ква е тая глупост бре, да не сме жени, ама на сега не мога без нея, много по-удобно е отколкото всички джобове да ги пълниш с всякакви неща. Sunglasses
и относно лоукост веригите ами не всички сме буржоазни като теб. Sunglasses

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 10:40 от jerami

# 333
  • София
Това, че има някакъв закон, не значи, че той се приема или се спазва. Да, жените правово са "еманципирани", но в очите на много мъже, те нямат право на това и не биват третирани като равноправни. Много от коментарите в тази тема демонстрират това мислене нагледно.

И това в западния свят, защото по света има повече места, където жените нямат елементарни човешки права, отколкото такива, в които са еманципирани. Докато жените не станат равноправни навсякъде, не можем да кажем, че еманципацията е приключила, че е успешна, и че вече няма причина да бъде коментирана.

С какво точно еманципацията мачка мъжете, Джерами?

# 334
  • Далечният изток
С това, че жените нямат доверие на мъжете... Joy Пък те са го заслужили по презумпция, само с това, че са мъже.
Големи глупости както винаги...

# 335
Е,че във форума се срещат и адекватни мъже, на които не "набиваме канчето", а водим приятни дискусии и закачки. Рядко, но има.

# 336
  • София
Аз даже бих казала, че не са никак малко. Разбира се, по теми, които директно засягат мъжете, не очаквам да са супер ентусиазирани, но пак си личи кой си отстоява позицията и кой си избива комплексите.

# 337
  • Пловдив
Жерами, нали говорим за еманципация - равни права, и то на жените, има го в заглавието. Какво се опитваш да докажеш? Че жените по правило са лоши шефове ли? Че са клюкарки? Опитвам се да разбера какво отношение има характерът на твоите познати - жени към еманципацията, тоест равните права.
Ами не, всъщност реалността е че сегашната женска еманципация се основава на опитите за мачкане на мъжете, а не за борба за равноправие, което съществува от поне 100 години, не се сещам и един закон, който забранява на жените да правят каквото и да било наравно с мъжете, а всъщност заради нея отново жените прецакват... други жени, защото непрекъснато четем теми от сорта той е на 35 и не ще да се жени (или айде да поеме отговорност), или къде да се намери мъж за сериозна връзка, защото все не искат такава (а всъщност е породено от страх за доверяване, защото за да започнеш сериозна връзка с някой/я, трябва да можеш да му/и се довериш) еми с тая криворазбрана еманципация и феминизъм разбира се, че това ще се случва все повече и повече. Защото тя не е борба за равенство, а опити да се унижават мъжете, и ако на пердета като мен да не им пречи особено защото сме си взели от живота и в частност от жените каквото сме поискали, то голямата част от мъжете особено от по-младото поколение разбира се, че се влияят много, там мигтоуове (създадено в следствие от миту), инсели, редпилове (което май лъвицата редовно го споменава, пък моите асоциации са единствено с матрицата, но почвам да се досещам какво се има предвид) и т.н.

Кога по-точно трябва да приключи борбата за еманципация според теб? Някакъв определен срок ли има, конкретно време? Препоръчвам ти един филм - "Скрити числа". Хвърли му един поглед и после сподели дали от преди 100 години е приключила еманципацията!

"взели от живота и в частност от жените каквото сме поискали" .Ей това като го прочетох и ми се изясни всичко.Wink

# 338
Жените не стават за шефове защото:

– наказват прекалено строго някой провинил се подчинен и не когато трябва.

– прекалено меки са към някой сгрешил техен служител,понеже си го харесват.
Виждала съм хора и от двата пола, които заемат лидерски позиции, без да имат нужните качества. Виждала съм хора и от двата пола, които позволяват лични пристрастия и отношения да влияят на работата им. Е, и?

# 339
Божкеее, вие от Марс ли падате?
Откога любовта е нужна за семейство?
Не сте ли срещали хора, за които идеята е водеща, а с кого не е толкова важно? От двата пола, но жените все пак бързат малко повече по понятни причини.

Това е съвсем отделна тема, но защото виждам, че много хора са съгласни с това и ми стана интересно: не мислите ли, че някаква любов все пак е нужна, особено когато нещата не вървят на добре и е нужно повече търпение и усилия и тн, или всичко е 100% "Мога ли да живея с този човек или не?" , малко като бизнес сделка по съвместимост?

ПП: иначе е аз имам подобно наблюдение, че нещата стават все по-прагматични с времето

# 340
Съвместимостта наистина е важна за семейство, защото може много да си влюбен в някого, но съвместното съжителство с този човек да е трудно или даже невъзможно.

# 341
Съвместимостта наистина е важна за семейство, защото може много да си влюбен в някого, но съвместното съжителство с този човек да е трудно или даже невъзможно.
Така е, но и без любов, не се получават дългогодишни семейства. Как ще се търпите, и съжителствате, ако не се понасяте?
Ако говорите просто за съквартиранти, това не е семейство.

# 342
Законът за домашното насилие е  скорошен и се прилага в доста широки граници. Това по отношение на кой крив, и кой прав вкъщи. Иначе правата са абсолютно равни, да. Защото така пише?
В някои случаи не пише нищо, но се оказваш с по-ниска заплата... Защото си жена Simple Smile Има си арменски поп, който приема оплаквания за тези неща.

# 343
Съгласна съм с Cuckoо. Много са тези семейства. Особено след определена възраст вече се търсят качества, характеристики, обстоятелства, за да осъществиш "идеята" за семейство, а не се търси любовта на живота. Има жени, които се влюбват в любовта на живота си, който е точният човек за тях, той също е лудо влюбен в тях, оказва се, че и двамата искат семейство и деца по едно и също време, мъжът няма никакви зависимости и проблеми, които биха го направили негоден за съпруг и баща, женят се и си правят заветната бройка дечиня. Ноо... защо ли предполагам, че всъщност повечето не са така, пък нека съм черногледа.

П.С. Новачка, ааа, а преди всичко е било Ромео и Жулиета. Няма такова нещо.

# 344
Тролът как повлича да му се обяснявате хаха.

Иначе, много стеснено и ограничено разбиране на мачкане от страна на жената. Забелязвам го, че го проявяват мъже с нщкакви комплекси и модели / шаблони на мислене за отношенията мъж-жена, както и базовите им места в света, семейството, любовта. Подхожда се доста опростенчески елементарно. Което, разбира се, не  емой проблем, но прави впечатление и мога да съжалявам само за хората, които не могат да възприемат света и отношенията между хората комплексно и в цялост / богатство.

Общи условия

Активация на акаунт