Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 844
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 315
Като създаваш семейство, то без любов ли се прави?

# 316
  • София
Божкеее, вие от Марс ли падате?
Откога любовта е нужна за семейство?
Не сте ли срещали хора, за които идеята е водеща, а с кого не е толкова важно? От двата пола, но жените все пак бързат малко повече по понятни причини.

# 317
Срещали сме, ама аз говоря от моята камбанария. Имам реализирани 2 пълнолетни "понятни причини"Grinning
Така че любовта ми е приоритет. Най-важното е, че не бързам. Благодарение на еманципацията търся подходящия, а ако не се пребори за мен, мога и сама да си стоя. Не ми пречи.Sunglasses

# 318
  • Далечният изток
В държавната администрация, в която работих, абсолютно всички директори, началници на отдели и сектори бяха жени, включително и директорът, която е една от най-умните и кадърни жени, които познавам. Еманципация, кво да се прави...

# 319
аз пък мисля, че война си има.Повечето мъже , които познавам не биха искали жена им да е по-успешна от тях. По дяволите, много мъже се дразнят дори ако жената е по-висока на ръст от тях.И обичат да я поучават как да шофира, как да прави ремонт или да си върши работата. Личен опит.

За жените не знам, но мисля че пак се чувстват доста добре ако бият мъжете по точки, и ако могат да се оправят без тях. Не е някаква супер атомна война, а по-скоро надцакване.

# 320
аз пък мисля, че война си има.Повечето мъже , които познавам не биха искали жена им да е по-успешна от тях. По дяволите, много мъже се дразнят дори ако жената е по-висока на ръст от тях.И обичат да я поучават как да шофира, как да прави ремонт или да си върши работата. Личен опит.

За жените не знам, но мисля че пак се чувстват доста добре ако бият мъжете по точки, и ако могат да се оправят без тях. Не е някаква супер атомна война, а по-скоро надцакване.
Ако са някакви незрели индивиди, може и да им е забавно да се надцакват.

# 321
Това с надцакването е признак за нисък интелект и зрялост, за липса на духовност или минимум комплексарщина. Подобни двойки са ми нетърпими, особено да си им в обкръжението и да го проявяват публично – един друг да се кълват като петел и кокошка. Досадно много.

# 322
  • София
То не е нужно да сте в двойка и да ти е в къщата. Пълно е по улиците на България с индивиди, които работят от позицията на силата. Физическата сила. Мъже, които се държат грубо и арогантно с жени. Жени, които се държат по същия начин с деца и възрастни хора.
От това колко е зряло обществото зависи физическата сила да не надделява, но тя винаги ще бъде фактор. Винаги ще го има при мъжете осъзнаването, че: "Аз на тая като и шибна два шамара мога да я размажа". И винаги ще го има при жените страха: "Тоя ако ми шибне два шамара - може да ме размаже".
Цяло чудо е еманципацията в съвременния свят, но тя е твърде крехка. Иран за пример. И изисква непрекъснато да бъде защитавана.

# 323
  • Столичанин ама не в повече :D
Най-големият враг на жените са ... другите жени.
Чувала съм предостатъчно ехидничене, обясняващо всякакви недостатъци с това, че жената е стара мома. От жени по душа домакини, за съжаление заемащи мястото на някоя по-отдадена.

Пред мъжете съм еманципантка 101%. Само тук и само понякога съм на тяхна страна.
Преди време четох някакви исторически сводки за нарочването на жени за вещици и се оказа, че много от тях са нарочвани за такива... от други жени, разбира се не трябва да се забравя и факта, че 90% от любовниците са жени и те искат да отмъкнат мъжете от...техните жени. Sunglasses
А всъщност си спомням за една стара мома в работата на която и се подиграваха... другите жени.

Не мисля, че някога съм срещал в реалността мъж, който да недоволства, че жена му е успешна. Sunglasses

# 324
Жерами, нали говорим за еманципация - равни права, и то на жените, има го в заглавието. Какво се опитваш да докажеш? Че жените по правило са лоши шефове ли? Че са клюкарки? Опитвам се да разбера какво отношение има характерът на твоите познати - жени към еманципацията, тоест равните права.

# 325
Жените не стават за шефове защото:

– наказват прекалено строго някой провинил се подчинен и не когато трябва.

– прекалено меки са към някой сгрешил техен служител,понеже си го харесват.

# 326
Жерами, нали говорим за еманципация - равни права, и то на жените, има го в заглавието. Какво се опитваш да докажеш? Че жените по правило са лоши шефове ли? Че са клюкарки? Опитвам се да разбера какво отношение има характерът на твоите познати - жени към еманципацията, тоест равните права.
Може да греша, но изглежда сякаш идеята е, че жените сме кофти хора и не заслужаваме съвсем равни права.

# 327
  • Пловдив
Jerami, ти прочете ли заглавието на темата, защото словоизлиянията ти нямат никаква връзка с нея?

Жените не стават за шефове защото:

– наказват прекалено строго някой провинил се подчинен и не когато трябва.

– прекалено меки са към някой сгрешил техен служител,понеже си го харесват.

И това по какъв начин не може да важи и за мъж?

# 328
deaf, и по какъв начин обикновеният служител ще решава кого и кога да наказва шефът, на какво основание? Защото субективното мнение на служителя е точно това - субективно. Дали едни решения са добри или лоши във фирмената политика се решава от пазара. Ако фирмата реализира печалби, има успех, има клиенти, няма липса на човешки капитал, значи решенията са правилни. А дали някой служител смята, че колегата Пешо се е разминал с мъмрене, защото шефката харесва сините му очи, не е негова работа.
И ще го обясня пак - "техният" служиел в повечето случаи е продуктивен, лоялен служиел, изкарал пари на фирмата или имащ потенциал. Тези служители често се разминават леко, защото са си извоювали това право. Мързеливците, интригантите, скатавките от работа, наглите служители, които развалят работната атмосфера, мрънкат и свалят мотивацията на останалите, не заслужават такава индулгенция. Всичко отново е бизнес и става въпрос за пари.

# 329
  Deaf, ти точно кой си че да преценяваш кой как трябва да се накаже?

Общи условия

Активация на акаунт