Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 861
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 300
Някой не си пие хаповете. ^

# 301
  • Пловдив
Естествено, че не се отнася само за жените. Освобождаването на непълнолетен от попечителство също е еманципация. Всяко изравняване на правата с тези, дето по дефиниция имат пълни права, добиване на пълна юридическа независимост и самостоятелност се нарича еманципация.

____
Аз нищо не разбрах от примера с Тръмповица и Клинтъница. Че първата е хубава, се вижда, ама за война не бях разбрала, кой с кого воюва?

# 302
  • София
Троли по всички теми. Понякога уцелва и е малко като "лудите, те да са живи", та за това и не го докладвам. 🤣.

# 303
  • Пловдив
В конкретната тема става въпрос за еманципацията на жените. 

Само че леко се разтегна темата към кисели жени в цикъл, такива дето не искали да си плащат сметката, богинята Мелания Тръмп и вещицата Хилари Клинтън. Smiling Imp

# 304
  • София
В конкретната тема става въпрос за еманципацията на жените. 

Само че леко се разтегна темата към кисели жени в цикъл, такива дето не искали да си плащат сметката, богинята Мелания Тръмп и вещицата Хилари Клинтън. Smiling Imp
Еманципираха се мъжете, глей ква смелост да ги приказват тия Laughing

# 305
  • Paris, France
Естествено, че не се отнася само за жените. Освобождаването на непълнолетен от попечителство също е еманципация. Всяко изравняване на правата с тези, дето по дефиниция имат пълни права, добиване на пълна юридическа независимост и самостоятелност се нарича еманципация.

Точно. Той си остава непълнолетен, но придобива права на пълнолетен. В някои държави сключването на брак преди пълнолетие еманципира автоматично и непълнолетният придобива право на работа, право на гласуване, примерно. За някои права, като право да търгува, може да се изисква разрешението на съда.

Освобождаването на робите еманципира. Те придобиват правата на свободните хора - право на собственост, децата им да се раждат свободни, право да упражняват платена трудова активност и да я прекъсват.

Не разбирам защо всяка подобна тема се обръща на предпочитания на половете, популярност с противоположния пол, провайдери и липсата им.

# 306
За някои мъже на мениджърски позиции и тяхната компетентност мога да поспоря доста от личен опит.
При нас мениджърските позиции са разпределени горе-долу  : 70% мъже и 30% жени. От тези 70% мъже, на по-голямата част от задълженията им ги правят жените във фирмата, а те само вземат някакви решения на база на информацията, която е наготово подадена. Ако колежката, която прави анализите примерно отсъства за седмица, се чака тя да се върне, защото мениджърът не може да се занимава с това, а и не знае според мен!
Само инжинерите са ни мъже всички, и само те си движат нещата сами.
Но съм съгласна, че някои жени са по-емоционални и понякога смесват професионализма и чувствата.

# 307
Малко офтопик,че то това е най-трудното – въз основа на информацията да вземете правилното решение. Информация всеки може да дава...

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 15:38 от deaf

# 308
Затова казвам, че са мои наблюдения

# 309
по-смислен фотопик не е имало.. Joy

# 310
Имам до момента около 11 години трудов стаж. Почти винаги съм била в смесен колектив, горе-долу по равно разпределени мъже и жени. И от двата пола съм виждала както успешни, така и некадърни служители и началници. Опира до лични качества и умения.

# 311
  • София
Най-големият враг на жените са ... другите жени.
Чувала съм предостатъчно ехидничене, обясняващо всякакви недостатъци с това, че жената е стара мома. От жени по душа домакини, за съжаление заемащи мястото на някоя по-отдадена.

Пред мъжете съм еманципантка 101%. Само тук и само понякога съм на тяхна страна.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 18:17 от Cuckoo

# 312
Защо го обърнахте на война между половете? Няма такава. Еманципацията помага на мъжете да се конкурират за да спечелят една жена. Тя е нещо като емиграцията в развитите общества. Жената има избор да избере най-добрия, благодарение на личните и качества, които не я форсират да бърза. Била съм в такова положение и знам, какво говоря. Не е все едно да хванеш първия за ушите и да си кажеш: "Той ще е!" - просто, защото той ти е бил временен билет за измъкване от непривлекателна работа. Или ще си дадеш време и изчакаш. Това обаче не се харесва от по-посредствените мъже, защото те не могат да се класират. Или трябва да положат повече усилия за да се класират.

# 313
Правете разлика между Любов и Семейство... Yum

# 314
Правете разлика между Любов и Семейство... Yum
Каква е разликата? Чакаме те теб да ни я разясниш. Има ли семейство без любов?

Общи условия

Активация на акаунт