Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 822
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Контекстът е различен, както и причините за разделението. Аз в арабски държави не стъпвам, между другото.

# 376
  • София
Аааа, и мен ме гледаха малко странно в едно кафе в Охрид, макар и седнали навън, явно бяхме попаднали в албански квартал. Само аз жена.

# 377
Още малко еманципация и ще влезете в мъжката баня.

# 378
Мъжете също не влизат в женската баня. Реципрочно е.
Кафе/заведение е съвсем различно.

# 379
Тука става дума за религия, традиции и национална култура. Ако отидеш на някого в държавата се съобразяваш с тези неща.
На един в къщата можеш да влезеш с виоките обувки чак до спалнята, друг може да те изхвърли още докато си в коридора. Еманципацията е хубаво нещо, но трябва да има съобразяване и уважение към местните правила, порядки и закони.

# 380
  • София
Хайде на екскурзия как да е, ама може ли жена, която живее там, цял живот да не може да стъпи в заведение?
Ох, искам да съм туарег - имали традиция жената да прави купон, ако се разведе. Добър повод
"В развода няма нищо срамно. Семействата често организират на дъщерите си празненство по случай развода, за да известят останалите мъже, че те отново са свободни."

# 381
  • Наблизо
Когато местните порядки са в ущърб или направо насилие към част от популацията,не виждам какво трябва да му се уважава.
Национална култура не е мароканка да ми плаче в ръцете,защото не може да пише тъй като мъжът й не й дава да се научи и тя скришом ходи на уроци при доброволци,докато децата са на училище.
Или пък в родилното да се запозная с жена от Буркина Фасо,която е обрязана…и мъките през които е преминала,за да води някакво подобие на нормален живот..а да не говорим за страховете й за бебето й.

# 382
  • Пловдив
Хубаво нещо е еманципацията, значи, призна Абуто. Да се отбележи! Wink

# 383
  • Пловдив
Тука става дума за религия, традиции и национална култура. Ако отидеш на някого в държавата се съобразяваш с тези неща.
На един в къщата можеш да влезеш с виоките обувки чак до спалнята, друг може да те изхвърли още докато си в коридора. Еманципацията е хубаво нещо, но трябва да има съобразяване и уважение към местните правила, порядки и закони.
Съгласна съм че когато си на гости се съобразяваш с правилата на домакина. Само че това не е като да те накарат да си събуеш обувките преди да влезнеш!

# 384
Съгласна съм че когато си на гости се съобразяваш с правилата на домакина. Само че това не е като да те накарат да си събуеш обувките преди да влезнеш!
За кое "това" става дума?

# 385
Съгласна съм с Cuckoо. Много са тези семейства. Особено след определена възраст вече се търсят качества, характеристики, обстоятелства, за да осъществиш "идеята" за семейство, а не се търси любовта на живота. Има жени, които се влюбват в любовта на живота си, който е точният човек за тях, той също е лудо влюбен в тях, оказва се, че и двамата искат семейство и деца по едно и също време, мъжът няма никакви зависимости и проблеми, които биха го направили негоден за съпруг и баща, женят се и си правят заветната бройка дечиня. Ноо... защо ли предполагам, че всъщност повечето не са така, пък нека съм черногледа.

П.С. Новачка, ааа, а преди всичко е било Ромео и Жулиета. Няма такова нещо.

Не съм се изразила ясно, имах предвид за разлика от на 20 години, когато основно търсиш някаква голяма любов, на 25-30 почваш да мислиш за съвместимост, оглеждаш се за знаци, че с този човек може да създадеш трайно семейство. Демек точно тово, за което ти говориш, но се изрази по-добре от мен Simple Smile Не че някога във времето преди 100 години примерно всичко е опирало само до любов. Точно обратното даже Simple Smile

Просто се замислих дали освен съвместимостта и чисто практическите неща (които е ясно, че трябва да пасват), няма съвсем пък нищо друго значение, да не някаква огромна любов, но нещичко.. Според мен хептем без любов, трудно ще изтърпиш най-трудните моменти, все в името на семейството. Или може би стискаш зъби и точка:)

Но да, това вече няма общо с еманципацията, може да я пусна като нова тема по-късно 😅

# 386
  • София

Жалко, че те не действат на същия принцип, като идват тук. Иначе съм съгласна, затова и не ходя в такива държави. Не желая да спазвам порядки, които намирам подтиснически спряно жените.

# 387
  • Столичанин ама не в повече :D
С това, че жените нямат доверие на мъжете... Joy Пък те са го заслужили по презумпция, само с това, че са мъже.
Големи глупости както винаги...
Не адвокатке, просто както винаги не четеш говоря точно обратното, че заради всичките "еманципации" мъжете вече не искат да се доверяват на жените, от страх, че ще бъдат използвани само докато има изгода от тях, и заради това не искат да се обвързват, а пък жените не искат да се доверяват на мъжете от страх, че ще ги използват само за секс. А както казах за стабилна връзка е нужно доверие, а не непрекъснато мислене, кой ще е по-малко минатия. Защото всеки иска любов и мъж и жена, ама готов ли е да даде такава. И разбира се от това никой не печели, а всички губят.
Разбирам. Мъжете не искат да ги използват финансово, но искат да използват жените за секс. И обратното: жените гонят мъжете за кинти, но секс - йок.
Сега си представи една такава реалност: жената изкарва пари, и мъжът също. Мъжът иска секс, и жената също. И се виждат тези, харесват се и си се ползват "с удоволствие и мярка". Ммм? Имат и дават, и искат и вземат. Без минати и прецакани. Какъв точно е проблемът?

Не ми се струва, че ти си точно от типа човек, който гледа да не се мине. А и имаш доста доверени приятелки, така че би трябвало да разбираш женската душевност, не че е особено сложна.
Защо тогава ги пишеш тези теоретични разработки?
Не, изобщо не казвам това, но и мъжете и жените искат да дават, но и да получават. Относно въпроса за теоретичните разработки, защо тогава и жени пишат теоретични разработки, въпреки, че си имат мъже, които взимат и дават и си се ползват с удоволствие и мярка. Simple Smile
Иначе аз лично проблем нямам ни с еманципацирани, ни с кариеристки ни с други, харесвам жените и то е напълно естествено, няма как да спя или да имам отношения с тях, ако не ги харесвам и някакви опити за тънки обиди от непознати жени, които не ме вълнуват няма как да го промени (и затова винаги са ми били странни мъжемразките, които ясно, че са станали такива, защото някой мъж се е държал лошо с тях и после с мъж, който ги харесва се опитват да направят същото и да го превърнат в женомразец, вместо просто да забравят първия и да се наслаждават на втория, ама това си е техен проблем и доколко те самите се харесват де).
п.с. виж за женската неособено сложна душевност не съм съгласен
Joy
Чудя ви се на ума защо му се хващате на Джеремито?
Защото джеремито знае какво говори, защото джеремито не отвръща с персонален хейт въпреки, че е получил такъв от почти всички включително и от теб, защото когато доводите издишат почва да се обръща внимание не на това какво казва/пише човека, а на самия човек, има тук и мъже със семейства издържали много по-дълго във времето отколкото при много съфорумки, ама и за тях като си изкажат мнението са се почвали приказки от сорта, как жена ти изобщо те е взела такъв, само абуто не го хейтят, ама той почти никога не пише сериозни мнения, а все някакви неща под формата на хумор, защото добре е разбрал че да се спори със жена е като да се спори с радио и все мъжа ша излезе виновен (ама уви аз все още не съм узрял толкоз Sweat Smile ).
Мъжете също не влизат в женската баня. Реципрочно е.
Кафе/заведение е съвсем различно.
Kогато обикалях по дискотеките редовно имаше лейдис найт, дето жените влизаха без вход, а мъжете си го плащахме, неравенство откъдето и да го погледнеш, и то в европейска държава, защото ако не си го платя нямаше да ме пуснат защото съм мъж. Smile
п.с. а доколкото знам вече и относно посещението в тоалетните има проблем, в зависимост от това човека от какъв пол се възприема. Thinking

# 388
  • Далечният изток
Такива глупости пишеш, че.... Харесваш жените, но не харесваш непознатите жени... И аз харесвам мъжете, само теб и другия не харесвам, ама то е защото не сте мъже... Иначе непознатите мъже ги харесвам.
И се опитвали да превърнат мъжете си в женомразци... Rolling Eyes Божеее, прибери си вересиите... Само до там прочетох, не знам има ли кой да те чете.

# 389
  • France
... не знам има ли кой да те чете.
Не.

Общи условия

Активация на акаунт