Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 821
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 390
Цитат
Kогато обикалях по дискотеките редовно имаше лейдис найт, дето жените влизаха без вход, а мъжете си го плащахме, неравенство откъдето и да го погледнеш, и то в европейска държава, защото ако не си го платя нямаше да ме пуснат защото съм мъж. Smile

има си причина за това.Мъжете търсят да гледат жени, а жените търсят музика и алкохол основно в заведенията.
Като привлечеш безплатно жени, мъжете идват по тях да зяпат полуголи мацки на бар.
Навремето в Студентския всички заведения всеки ден бяха безплатни за жени,

# 391
  • Пловдив
Цитат
Kогато обикалях по дискотеките редовно имаше лейдис найт, дето жените влизаха без вход, а мъжете си го плащахме, неравенство откъдето и да го погледнеш, и то в европейска държава, защото ако не си го платя нямаше да ме пуснат защото съм мъж. Smile

има си причина за това.Мъжете търсят да гледат жени, а жените търсят музика и алкохол основно в заведенията.
Като привлечеш безплатно жени, мъжете идват по тях да зяпат полуголи мацки на бар.
Колко навремето, защото преди 20 години си плащах навсякъде в Студентски град.

# 392
Цитат

Колко навремето, защото преди 20 години си плащах навсякъде в Студентски град.

2016 последно съм била

# 393
  • Paris, France
В Лондон доста дискотеки бяха с безплатен вход за жени преди 20-35 години. 2007г попаднах последно на такава, но и не живея отдавна там и рядко ходя по дискотеки като ида.

Това си е сексизъм отвсякъде, но в някои от дискотеките не бих отишла ако трябваше да плащам и вход. Мъжете си плащат входа и после плащат питиета и даже ядене на жени за да ги свалят. В прав текст съм казвала на мъж, който ми е искал телефонния номер, че даже не ме е почерпил и затова не желая контакт с него и не си раздавам номерата на лузъри.

# 394
Ами реално женското тяло продава.
В чалготеките винаги имаше по 2 момичета дето се кършеха цяла нощ на бара по шорти и кроп топ, даже съм чувала, че добре им плащат.
Не съм виждала мъже да се наемат за тази цел.
Просто жените не се впечатляват толкова явно.
Аз лично не бих искала да гледам непознати полуголи мъже, не ме възбуждат или привличат, само бих ги съжалявала.

Мъжете сигурно имат друг начин на функциониране.

# 395
Сексът продава, стига да си готов да се принизиш до нивото на нищо повече от сексуален обект. Аз лично предпочитам да гледам на хората най-вече като на личности, дори и когато ме привличат физически, защото вярвам, че човек е нещо повече от едно тяло. Очаквам същото отношение и към себе си.

# 396
  • София
Мъжете, които ходят по дискотеки, едва ли са там да оценяват личности. То и жените всъщност. Решението да се пускат само жени в случая е чисто търговско, а не заради някакви предразсъдъци спрямо мъжете.

# 397
  • София
Има мъже танцьори в наши дни, уйляля са Heart Eyes

# 398
Мъжете, които ходят по дискотеки, едва ли са там да оценяват личности. То и жените всъщност. Решението да се пускат само жени в случая е чисто търговско, а не заради някакви предразсъдъци спрямо мъжете.
Затова една съвременна, модерна еманципирана жена не трябва да стъпва в тези дискотеки.
Не може собствениците на подобен тип гнусни заведения да третират жените като стока.
Нали.

# 399
  • София
Лично мен това не ме притеснява. Мога да разбера кога една на една жена се гледа като на икономически обект, кога като на сексуален (понякога двете съвпадат). Проблем има, когато тя се разглежда само като това (в различни контексти, нямащи нищо общо със секса), или когато тя няма правото да разглежда мъжете по същия начин. Жената е и сексуален обект, както и мъжът. Просто не се изчерпва с това.

# 400
  • Paris, France
Ами реално женското тяло продава.
В чалготеките винаги имаше по 2 момичета дето се кършеха цяла нощ на бара по шорти и кроп топ, даже съм чувала, че добре им плащат.
Не съм виждала мъже да се наемат за тази цел.
Просто жените не се впечатляват толкова явно.
Аз лично не бих искала да гледам непознати полуголи мъже, не ме възбуждат или привличат, само бих ги съжалявала.

Мъжете сигурно имат друг начин на функциониране.

Има и мъже танцьори, на които им плащат добре в дискотеките. Е, чалгата е като ориенталски танци и мъжко тяло не знам дали ще е красиво в тази роля. В дискотеки с хип хоп, латино музика има танцьори. Има и стриптийз барове с мъже.

Защо би съжалявала чуждите, полуголи мъже в дискотеките? Изкарват прилични пари, танцуват, забавляват се, млади и здрави са.

# 401
Женоря танцуват предимно по баровете, защото мъжете обичали с очите и са готови за едната гледка да изсипят кофи пара. Слаб ангел, ко да се прай. Психология / търговия / пазар.
//
Мъжете танцьори са комични, освен ако не си гей, разбира се. Нищо еротично не намирам в такива и не бих платила. Клоунска работа.
Жени бих гледала, но не бих плащала. :>

# 402
  • София
Затова една съвременна, модерна еманципирана жена не трябва да стъпва в тези дискотеки.
Не може собствениците на подобен тип гнусни заведения да третират жените като стока.
Нали.
Какво трябва и не трябва да прави една еманципирана жена решава сама.

# 403

Нали.
За мен в това има някаква истина. Наречете го наивно или каквото искате. Мога да оценя танца като изкуство/творчество, но не не го приемам като способ за търговия и печалба.

# 404
  • Paris, France
Какво им беше комичното на Елвис Пресли и Майкъл Джексън?

Има цели африкански музикални групи, в които мъжете танцьори са повече от жените и самите певци и мъжете от оркестъра танцуват, дори на 70 години и над 100 кила. Кефят ме. Само мъже пеят, свирят и танцуват:

https://youtu.be/8vYGYMS133E

https://youtu.be/X_Bo-YWXVY0

https://youtu.be/FsC22_ZKqH4

https://youtu.be/3ocB6dWiOzk

Танците с по-жива музика, наричани себене (от seven - седем на английски) започват след петата минута.

Танцьорки на концерта в Бостън на същата група, която преди да се раздели се казваше Wenge:

https://youtu.be/yOGoQaxu_H4

Песен на същия концерт, на която не танцуват танцьорки, но публиката ги замества достойно.

https://youtu.be/KvLvvLuKKw0

Общи условия

Активация на акаунт