Ако в този свят и ред не си намерила кой да те издържа, защо си мислиш, че в друг би могла?
И сега има жени, които разчитат да са издържани, можеш това да търсиш, щом те влече, не виждам с какво Еманципацията ти пречи.
Точно еманципацията ми пречи защото тя превърна мъжете в други същества, които се възползват от тази еманципация.
Жените да работят наравно с тях, че даже и повече. Жените да не раждат, че им разваляли кефа всеки ден след работа да могат да се запиват и да не им искат пари за памперси или адаптирано мляко, жената да си има собствена банкова сметка, ама все пак да внася пари и в общият бюджет и при една раздяла (пак по негова идея) да трепериш дали ще си получиш парите.
Пак питам къде са тия мъже?!
Никога няма да забравя първата ми среща с момче (бях на 18 тогава). Плати си само неговото кафе и до края на връзката ни само своето си плащаше. Ни едно цвете видях, ни кино ни нищо - еманципация нали?
Ужас!
Еманципацията не е мъжете да искат или да не искат деца и охарчване по тях, а жените да си избираме дали и колко деца да имаме, дали да ги имаме с мъж или без мъж даже. Мъжете на много места нямат този избор все още.
По твоята логика от еманципацията са прецакани невзрачните мъже, които искат да имат семейство и деца и да го финансират, но жените предпочитаме да работим и да се финансираме сами, отколкото да ходим със шкембето, да раждаме и кърмим, да бършем лиги и да седим в парка има да и в пюре. Факт е, че с еманципацията все повече жени не искаме деца, не искаме повече от едно дете или две, не ги искаме от стари, ниски, плешиви мъже итн.
Навсякъде, където съм живяла е било пълно с мъже, които са искали бракове и деца и са били готови да го финансират.
А за гаджето, дето не ти плащало кафетата си си виновна ти. И аз съм плащала кафетата си, че и тези на кандидатите, но приел да му платя кафето не ми ставаше гадже. Така исках. Не оревавам форумите с платените от мене кафета и вечери на разни мъже,а бяха доста на брой 🤩. Искала съм, платила съм, баста. Защо си приела да излизаш с него като не ти е доставял това, което би искала? Как точно е виновна еманципацията за твоите лични решения? Без еманципация нямаше да те допуснат в кафенето 🥳.
На мене пък доста момчета ми носеха цветя и ме канеха на кино и отказвах. За цветята обяснявах, че не съм магаре и цветя не ям. На кино не ходя. Исках шопинг и дискотеки. Каквото и да направи един мъж, все няма да е достатъчно за някоя жена.