Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 639
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 780
  • France
Виж сега, едното няма нищо общо с другото. В другата тема сама каза, че обучението ти няма да ти донесе кой знае какви бонуси, а ти губи времето. От бюрото по труда гледат нещата по същия начин. Не забравяй, че дават отчет за похарчените евро. А помощите, които плащат са жизнено важни за да една популация да не умре от глад и като цяло са нищожни. Не знам дали има някой нормален, който да иска такъв живот

# 781
  • София
На колко години си Ариел?

# 782
  • Paris, France
Тук се сърди на немците, че не са ù го платили. Обикновено държавите внимават как харчат парите на данъкоплатците и това е нормално.

Защото е странно да плащаш на жени от третият свят да се развъждат безконтролно в страната ти, но да отказваш да подпомогнеш някой който иска да постигне нещо различно "еманципация" едно друго...

Първо, честита диплома 💐. Пожелавам ти оттук нататък да работиш само ако искаш и точно каквото искаш. Пожелавам ти всичките ти мечти да се сбъднат и да си много щастлива.

Доста хора ти обяснихме, че това, което описваш няма общо с еманципацията и е част от нея.

1. В Германия плащат помощи за отглеждане на деца на абсолютно всички жени, които имат право да живеят там. Ти също имаш право на такива помощи и така можеш да имаш деца без мъж да те подкрепя, без да работиш дълги часове известно време. Това, че тебе не те устройва или не искаш си е твой избор. И аз не бих го избрала, но не оревавам орталъка и не боклуча жените, от първия, третия или десетия свят, които са избрали да раждат и да гледат деца по този начин.

Всяка държава е в правото си да не финансира образованието човек, който желае да учи ако законът не я задължава. След като си над 18 или 25г и имаш някакво образование е редно да си финансираш желаното сама. И моят мъж би искал да случи за actuary, примерно. Аз пък искам да уча история. Никой не ни спира да си учим, но няма и да ни го платят Това не е дискриминация. На мене нищо след гимназия не ми финансираха.

Жените от третия свят не се развъждат безконтролно в Германия. Факт е, че там от 1972г редовно умират повече хора, отколкото се раждат и Германия е на отрицателен естествен прираст от половин век. Затова и иска имигранти. Виж, плащат и пак населението намалява ако не влизат нови хора!

Еманципация си имаш и си имала и в България. Много жени от третия свят нямат и половината от това, което имаш ти, даже в Германия.

А за мъжете, дето не искали да издържат жени - не е вярно и точно еманципацията увеличава броя им. Преди еманципацията почти всеки мъж е могъл да се ожени, защото жените не са имали друга опция. Сега много жени избираме да не се оженим и да нямаме деца или да имаме дете без мъж, от донор. Понеже ние, жените, раждаме все по-малко деца в развития свят, има все по-малко жени, готови да се оженят за равен, да опъват каиша и да раждат. Така мъжете, желаещи брак и деца трябва да предлагат повече или да стискат зъби. Другото е да доведат жена от третия свят, но отворената към брак със западен обикновено има високи изисквания, също като тебе и мене.

Ето, ти и аз ако искаме дете, имаме опции:

1. Да се оженим за мъж, готов да ни издържа домакини и да издържа семейството. Танграта от форума, мъжът на Янтра, моят, на В2022 баща и са примери за такива мъже. Има ги.

2. Да се оженим за равен и да делим разходи и гледане на детето.

3. Да родим от случаен или донор и да си гледаме детето с нашите доходи и помощ от баби.

4. Да родим от донор или случаен и да легнем на социал, а да мятаме детето на съседка и да излизаме с мъже, които ни плащат кафето, бира, каквото искаме.

Опция 1. е отворена само за богати или печелещи доста над средното мъже. Опция две е отворена за красиви и млади, като ако не печелят добре, нямат много избор. Опция 3. Струва поне 100 000 бона в Америка и е отворена само за златния милиард ако има парите. Опция 4. е затворена за мъже или сложна, а и от форума знаем, че никой не ще бащи.

Пак ли виждаш липса на еманципация и наличие на дискриминация? Ако има дискриминация, то тя е срещу мъжете според мене.

# 783
Надявам се да е достатъчно еманципирано момчето ми ако не да влиза в час!
 Преди време, когато чух за приятелката му и повдигнах въпрос, само каза .
"Мамо, тя е умна"
Ами такава е:)

# 784
Проблемът с еманципацията се състои в това, че по същността си тя е една измамна идеология. Както всяка идеология, тя ви убеждава, че е най-правилната, използвайки (както и останалите идеологии от всякакъв тип) голям брой полуистини.
Както добре знаем - половин истина - по-лошо от лъжа.
Та какво ви казва и какво не ви казва еманципацията?
Казва ви, че е идеология, която се бори за равни права на половете.
Не ви казва:
1. Не уточнява, че половете са само 2. Тоест оставя място за лъжливи интерпретации.
2. Не ви казва, че няма права без задължения, правото и задължението са просто две страни на една и съща монета. По този начин вдъхва фалшиви надежди, че може да се получи нещо без да се заслужи.
3. Лицемерно скрива разликата между равенство и еднаквост, заклеймявайки основната характеристика на еволюцията - различието.
4. Опитва се да ви убеди в несъстоятелността на базови природни закони, като закона за естествения подбор, примерно.
5. Опитва се да подрежда, степенува кардиналните хуманистични ценности, до степен да отрича едни от тях и да въздига в култ други.
6. до поне 1000 - събира в опит да обедини и направи по-достоверни още минимум 995 поуистинни идейки.

Не твърдя, че в полуистината няма някаква част истина - иначе трябва да се употреби друга дума. Твърдя, че абсолютизирането и налагането като единствено правилно на едно понятие, било то и напълно истинно, води до регрес и страдания на по-голямата част от следовниците му.
Не обаче и на налагащите го Wink Все трябва да има полза за някого, нали? За съжаление това рядко сте вие Simple Smile Simple Smile

# 785
  • София
Буквално нито една точка от изброените не е вярна. Simple Smile

# 786
  • Далечният изток
Нали не ни смяташ за малоумни и неспособни да правим разни разлики?! Или за някви слепи сектанти с промити мозъци?!

# 787
И с какво пречи еманципацията? С какво пречат равните права?

# 788
  • София
Налага им се да се напъват, та да ни настигнат Simple Smile

# 789
  • Най-красивата страна
Еманципацията е хубаво нещо,но у нас е криво разбрана-за някои хора...не всички.
Естествено че е добре жената да има право да гласува,да се образова,да работи,да шофира,да взема сама решения...
Но у нас много мъже все още смятат,че жената трябва хем да работи,хем да върши цялата домакинска работа и да гледа децата.
Трудът на майката домакиня въобще не се смята за труд и не се оценява.
А има и такива мъже,които са некадърни да издържат себе си,а за семейство да не говорим и жената поема целия товар ..
Има много такива примери тук във форума.
И от тази гледна точка може да се каже,че еманципацията възнаграждава някои жени,но други са ограбени.
И ако една оправна жена успява да издържа децата и себе си,да плаща сметки,да се справя с всичко сама то в един момент започва да се пита за какво изобщо и е този ,,мъж,,?

# 790
Очевидно с това, че на някои мъже им е трудно да си намерят жена, която да ги гледа с широко отворени очи все едно правят нещо велико като носят една заплата вкъщи, а тя самата да е беззащитна като малко дете и да няма избор освен да им слугува - и най-хубавото, да е щастлива с такъв живот.

Мъжете не са толкова тъпи колкото се правят. Точно защото на ТЯХ не им се стои вкъщи да домакинстват излизат с аргумента, че не можели да кърмят, затова жената да си стои вкъщи и после жената да не работи или да работи на половин работно време, че на тях им пречело на кариерата - за който изобщо има такава.

Също съм чувала, че жените физически били устроени за чистене, защото можели да бръкнат навсякъде с малките си ръчички. Той затова не чистел, не му било заложено от природата.

# 791
Ако искате някой да ви слуша, да одобрява всичко казано от вас и да ви гледа в очите с обожание, вземете си куче.

# 792
Аз никога не съм деляла хората на мъже и жени, а на добри и лоши, на умни и глупави. Може би там ми е грешката.

# 793
Ако искате някой да ви слуша, да одобрява всичко казано от вас и да ви гледа в очите с обожание, вземете си куче.

Ако е по повод на моя коментар, не, не искам, защо реши това? Просто казах, че не е някакво велико постижение да изкараш една заплата, както много мъже тук във форума се опитват да ни втълпят.

# 794
Аз никога не съм деляла хората на мъже и жени, а на добри и лоши, на умни и глупави. Може би там ми е грешката.

Не се заблуждавай, че е единствената ти грешка.

Общи условия

Активация на акаунт