Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 849
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 360
Тя не беше нужна и тази конкретна тема, за да затвърдим, че мъжете просто умират от страх. Както скоро четох в една книга - мъжете всъщност се страхуват до смърт от жените. Страх да не се изложат пред някоя жена.
Истина е.
Но е истина и това, че ако един мъж намери "своята" жена - той би бил готов да умре за нея.

# 361
И кво са, излиза, че ММ се бои от мен? Ти да видиш! А аз даже не съм се опитвала да го строявам...
Ма не сме толкоз страшни жените бее, поне не всичките. Satisfied
Макар че и аз понякога, като се погледна сънена и рошава в огледалото, и се плаша... Thinking

# 362
  • Далечният изток
Абе да ти кажа, бързо ви минават подобни мераци. Просто наблюдения... Животът ви е по-мил от която и да е жена. И за жените се отнася де, ако случайно някоя е решила да мре за някой мъж... Grinning

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 16:14 от AIDA_N

# 363
  • Пловдив
Абе да ти кажа, бързо ви минават подобни мераци. Просто наблюдения... Животът ви е по-мил от която и да е жена. И за жените се отнася се, ако случайно някоя е решила да мре за някой мъж... Grinning

Ми тъй де, сега като сме еманципирани просто можем да си намерим друг. Grinning

# 364
  • София
В страните, където все още жените не са еманципирана, мъжете трябва да ги карат с колата на работа и училище, да се разкарват с тях за да дават съгласие тя да си извадипаспорт, да се ожени, да ги придружават в чужбина, да я издържат ако е невъзможно жената да работи. Всичко това трябва сами да го правят и за непълнолетните момчета.  Господарят на роби е бил задължен да им осигурява подслон и храна, дрехи, да ги лекува като са болни и това дори в години с лоша или никаква реколта. Същото за децата им.
Подсещаш ме за твърденията в "Отнесени от вихъра" - как майката на Скарлет работела най-много, тъй като управлявала плантацията Simple Smile А за издръжката - и господарят, и мъжът може да дават на роба/жената колкото да не умре от глад и постоянно да й го натяква. Справка - "Хиляди сияйни слънца".

# 365
Абе да ти кажа, бързо ви минават подобни мераци. Просто наблюдения... Животът ви е по-мил от която и да е жена. И за жените се отнася се, ако случайно някоя е решила да мре за някой мъж... Grinning

Или да си мрете от яд.

# 366
  • София
Животът ви е по-мил от която и да е жена. И за жените се отнася се, ако случайно някоя е решила да мре за някой мъж... Grinning
Или да си мрете от яд.
То и за мъжете се отнася.

# 367
За съжаление, мъжете може и да не са готови да мрат за правилната жена, но много жени умират заради някой боклук.
Даже и да са еманципирани.

# 368
  • Пловдив
За съжаление, мъжете може и да не са готови да мрат за правилната жена, но много жени умират заради някой боклук.
Даже и да са еманципирани.

За съжаление си прав. Но тук същественото е заради, а не за...

# 369
  • София
Аз не разбрах защо еманципираните жени се страхували, че мъжете ще ги използват само за секс. В едни общества, в които девствеността е издигната в култ, задоволеността на жената не интересува никого, а достъпът до контрацепцията е труден - разбирам. Ама в днешно време, точно па еманципираните жени гледат и те да си доставят кефа и то без излишни ангажименти ако мъжът няма други достойнства освен физическите.
Това би следвало да се харесва и на другия пол. Няма го желанието мъжкото либидо да бъде ползвано, за да завлечеш някого под венчило.

# 370
Те историите на Джеръми са спомени от тийнейджърските години, когато наистина младите момичета не са искали момчето да ги използва само за секс.

# 371
  • Paris, France
Е, зависеше и от момчето. Добре сложените, красиви, интересни момчета с гръб от мама и тате си преспиваха с половината град без минатите да се чувстваме използвани.

# 372
  • София
В момента се намирам в мюсюлманска държава. Преди няколко дни взехме такси от хотела да ни закара да разгледаме близкия град. Първо -- в таксито все едно бях част от мебелировката. Говоря, обяснявам нещо на шофьора - пълно мълчание. След това мъжът ми му каза да спре в някое заведение да пием кафе. Подминахме едно, второ и ни спря пред едно, което беше много зле. На въпроса защо там, а не на някое от предишните, отговорът гласеше, че в това пускали жени.
Та на тези, които еманципацията ви пречи, или ви тежи, това харесва ли ви?

# 373
  • Paris, France
Кафенетата в арабския свят също нямат общо с еманципацията. В Лондон имаше мъжки клубове, както и женски, но жените си бяхме еманципирани. Мога да се сърдя, че не ме допускат в мъжко кафене колкото мъж може да се сърди,че не го допускат в женския кенеф. В Париж също има кафенета и барове с наргилета, където не допускат жени. Има и фризьорски салон и салони за красота, където не допускат мъже. Това е сегрегация по полов признак, а не липса на еманципация.

Половите разлики, докато съществуват във физически, хормонален и поведенчески план, винаги ще водят до някаква сегрегация в дадени области.

# 374
  • София
Даваш ми примери с изключения, а аз говоря за правило, за цялостно отношение.

Общи условия

Активация на акаунт