Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 669
  • 1 057
  •   2
Отговори
# 675
  • София
Ариел, то и преди еманципацията не е било много по-различно.

# 676
  • Пловдив
Лъвица, като се намесят парите и запяват друга песен.
Аз съм типичната антифеминистка - един не се намери (в това число и бг мъже) да ми каже: Стой си вкъщи, раждай деца, аз ще се погрижа за всичко останало!
Един не намерих бе! Един!!! Все да си делим сметките, все да бачкам по 40 часа седмично тежка физическа работа.
Къде са тия мъже?!
После еманципацията била виновна - много им харесва даже, още повече им харесва да не се държат като мъже.
Моя. След като решихме да имаме повече от едно кротко попита дали ще се връщам на работа и да търсим детегледачка или ще го гледам аз.

Сега аз работя, той няма карта от моята сметка. Аз имам карти за неговите сметки.

Вижте сега, аз като ви разправям, че мога да преподавам уроци на Кобилкина - форума не ме взима насериозно, ама си е факт.

# 677
Ариел, извинявай за вметката, но като те чета имаш точно мисленето на държанка. Не става така в реалния свят, а и не мисли, че тоя мъж осигурявайки ти Всичко ще те третира, като равен партньор. Ако можеш да козируваш на някой, добре, но ти няма да си щастлива в един момент. Тоя мъж, нито ще те цени, нито ще те уважава.

# 678
Ариел, извинявай за вметката, но като те чета имаш точно мисленето на държанка. Не става така в реалния свят, а и не мисли, че тоя мъж осигурявайки ти Всичко ще те третира, като равен партньор. Ако можеш да козируваш на някой, добре, но ти няма да си щастлива в един момент. Тоя мъж, нито ще те цени, нито ще те уважава.

Хепи, ти пък от къде знаеш как ще се чувствам?
Почти всички жени от семейството ми са се трепали като животни (баба ми най-накрая беше изкривена от работа). Майка ми върви по нейният път.
Нито една от тях не беше щастлива от този си начин на живот.
Като бях на 20 майка ми ме посъветва да си намеря мъж, който да се грижи за мен, за да не свърша като нея.
Уви вече такива мъже няма.
Предпочитам да съм "държанка" пред това на 40 да съм физически грохнала, за да "доказвам" ква съм "феминистка".

# 679
Има работа и работа. Не е задължително да си грохнала от преработване, ако имаш нужното образование и квалификация. Дори по този начин ще имаш и повече пари вместо цял ден да ореш, въртиш черпака или нещо подобно вършиш на крак. Тогава и самочувствието е друго, отколкото ако позволяваш на мъж да те издържа. След 5-10-30 години като си намери нова, е късно за работа с пропуски в стажа ти. А да виснеш на децата си не е моето.

Няма как мъж да уважава жена, ако тя не работи.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 19:34 от Velma125

# 680
Един всеизвестен професор, няма да му споменавам името, вече над 70 години, милионер,  преди няколко години заряза жена си след 35 годишен брак и си взе 30 годишна, която набързо му роди 2 деца.
Не мисля, че жена му е много щастлива, нищо че цял живот живее в имение и никога не е работила.
Ариел, майка ти много грешно те съветва.
Аз казвам на моите дъщери, учете, развивайте се, изкарвайте пари, за да имате свобода и избор в тоя живот.
На мъж не можеш вечно да разчиташ.

# 681
Не бих казала, че Ариел има мислене на държанка. По-скоро мислене на изморена от живота си в чужбина жена, която търси помощ в лицето на някой мъж, а той се скатава. Ариел, аз също живея в чужбина и ще ти кажа едно-това са 90% от случаите. Не можеш да разчиташ на мъж, това е! Аз членувам в една група на сингъл хора. Наброява близо 10К човека и връзките не са нещо, което се случва всеки ден. Или се случват за няколко месеца и после отново в групата. Просто защото всички там и мъже, и жени са завършени личности, които се справят сами в живота и предпочитат това пред другото-да търпят дефицитите на някой, който не е за тях. И преди да ме обявите отново за мъжемразка. Не съм, бе!😂 Обичам даже прекалено мъжете, ама попадам само или на такива, които стават само за секс или на такива, които за нищо не стават. Вие ми кажете защо?

# 682
Много ясно защо. Жена с изграден характер, свикнала да се отстоява и оправя сама , няма да търпи простотиите на някой посредствен и инфантилен мъж, където не знае, какво иска от живота и на коя Планета е.

# 683
  • Пловдив
Сега какво ми казвате, че съм незавършена личност, защото имам дълга връзка?

# 684
Сега какво ми казвате, че съм незавършена личност, защото имам дълга връзка?
Не, ти просто си случила на партньор. Аз също имах дълга връзка 28 години. Вече нямам. Хората си омръзват и се променят. След това е трудно, да не кажа невъзможно да намериш това което търсиш.

# 685
  • Пловдив
Е, за след още толкова години - нищо не мога да гарантирам. Сега-засега е добре.

# 686
Един всеизвестен професор, няма да му споменавам името, вече над 70 години, милионер,  преди няколко години заряза жена си след 35 годишен брак и си взе 30 годишна, която набързо му роди 2 деца.
Не мисля, че жена му е много щастлива, нищо че цял живот живее в имение и никога не е работила.
Е това е различно, защото в Западна държава ѝ дължи издръжка и пак няма да работи. Особено ако има деца от него.
Но повечето не можем да си хванем милионер, а мъж на заплата или дори с бизнес да е, на издръжка не можем да разчитаме в нашето си Бг след развод. Дори с деца.
Евентуално панелката му, в която да обитаваме с детето до навършване на пълнолетие. Ами не стига.

# 687
След тая тема разбрах, че и аз съм еманципист и менимист.
И започвам яростна борба.
"Еманципацията - далаверата или набутвацията на модерния мъж".

# 688
  • Чужбина
Мненията на Борис са като реклама на затвора - винаги ще имаш осигурено легло и покрив над главата, гарантирани три яденета на ден, някой друг ще се грижи за сметките, а ти ще си в компания на хора с близки до твоите интереси Joy Супер звучи, нали Grin Едно романтично и розово представяне на нещата, и едно много удобно избягване на подробностите какво точно представляват тези прекрасни "условия", както и това, от което трябва да се откажат жените за да влязат в златната клетка, която дори не е златна.

Борисе, я кажи, какво предлагат мъжете срещу женската свобода? На мен например ми звучи перфектна сделка, веднъж оженили се, жената да е подчинена на мъжа, но всичките му финанси да са подчинени на нея, да има минимум, който да трябва да изкарва, за да осигури нея и децата им, само жената да наследява всичко, и в случай на развод, да й дължи солена издръжка за загубените години. Или изобщо да няма право на развод? Как ти се струва, сподели мисли?

Защо аз да го казвам, хора и пророци са го казали преди хиляди години.

Домашният уют зависи от жената, тя е шията, ако мъжът е главата.

Ако тя се цупи, криви или мисли за друг, нещата се развалят.

Мъжът държи издръжка и да е близо до жената и децата, т.е. да не изчезва за дълго. Също и трябва да е що-годе здрав, да не пие много и да е горе долу с всичкия си. Общоприетите ежедневни нужди на жената трябва да са задоволени.

Няма логика при развод тя да получава издръжка за минали години, защото схващането е, че тя е тази, която не е подсигурила и успяла да създаде/ запази домашния уют, мъжът й и тя самата да се чувстват добре у дома/ заедно. В по-консвервативните системи тя си тръгва с това, което е по нея - дрехи и бижута. Даже с трудности да си вижда децата, ако има такива. Апропо, това се дава и в момента по ТВ под формата на съвременни турски сериали, по които именно много жени въздишат.

...Това за 7-те - 10 аборта - прозвуча ми като животновъден експеримент с осеменяване и селектиране на овча порода. Сори! Не желая да познавам такива хора (ако изобщо мога да се нарекат така).

Имаше малка дискусия за това къде са мъжете, които предлагат да издържат жената и че такава жена трябва да е вървежна, но и да има какво да даде на децата в плюс спрямо детската градина. Уточнение от мен - това би трябвало да е доста високо ниво жена, защото освен красива, трябва и да е доста умна. А тази комбинация, нека си го признаем, не е често срещана. Ако е красива, тя трудно ще полага усилия за развитие и трудно ще инвестира в дългосрочна/ семейна връзка. Ако е много умна, възможно е да не е толкова вървежна, поради което и рядко ще получава такива предложения. Омагьосан кръг...

Така че, да се пазим да не ни измамят Simple Smile ...

# 689
  • Далечният изток
Да се представя за красива и умна, а всъщност да е грозна и тъпа... Joy
Ще ме умориш...

Общи условия

Активация на акаунт