Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 193
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 975
  • Далечният изток
Абе както жените търсят принц, щото се поставят на същото ниво, така и мъжете търсят нещо уау, щото се мислят за уау. Въобще не гледат трезво мъжете, напротив. Всеки се има за нещо повече от това, което е, без значение мъж или жена.
Особено в началото на връзката, когато гледаме през розови очила и сме склонни да надценяваме партньора. Винаги се иска време, това е ключовото - време, да се покаже истинската същност на човека и най-вече отсрещният да прецени дали това, което му се предлага, му допада или не.

За Георги - просто жената не е качествена. Може да си е повярвала прекалено поради факта, че има пари. Нали знаеш - парите не развалят човека, ако е боклук - го правят още по-голям боклук, ако е пич - с пари става още по-голям пич.

Равето си я знаем, чудя се що ѝ се връзвате...

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 22:14 от AIDA_N

# 976
Това не беше ли онзи, с който си деляхте сметките за хотел и ресторант? И викаш, влюбена си в него?
Да по мое предложение. Инак, ако плаща само той, нали знаеш на какво би приличала такава неангажираща връзка?

# 977
  • France
Равена, уж си голяма жена, а реагираш като хлапачка понякога.

# 978
Равена, уж си голяма жена, а реагираш като хлапачка понякога.
Никога не реагирам като хлапачка, ама както и да е.😆 Винаги знам, какво правя и защо го правя.Харесва ми да имам избор. Не бих се лишила от тази си привилегия никога.

# 979
Що, на какво би приличала една такава връзка? Ти да не си някой 25 годишен супер модел, тръгнал със 60 годишен богаташ? Аз не казвам ти никога нищо да не плащаш, ама чак пък да настояваш да делите 50:50?
На тоя, обрязания, сигурно му е златен. Или няма пари... Да бе, да. Добре си и направил сметката човека - хем да не стои на сухо, хем да не се охарчва, докато му намерят някоя 20 години по млада от теб и от неговата религия.

# 980
  • Далечният изток
Раве, всичко, което ти се случва в тоя живот, е плод на твоите избори.
Ти си доволна от това, че имаш избор.
Не разбирам тогава какво всъщност искаш и защо недоволстваш?!

# 981
ако плаща само той, нали знаеш на какво би приличала такава неангажираща връзка?
Това е някакъв аргумент тип "Ама какво ще кажат хората!?!" Във връзката сте само вие двамата, на какво ще я оприличи някой отвън няма значение. Този мъж или те уважава или не, независимо кой плаща.

# 982
  • France
Раве, всичко, което ти се случва в тоя живот, е плод на твоите избори.
Ти си доволна от това, че имаш избор.
Не разбирам тогава какво всъщност искаш и защо недоволстваш?!
Добър въпрос. И още по-добър - каква е връзката с еманципацията?

# 983
Ако държеше поне малко на теб, ТОЙ  щеше да настоява да поема по голямата част от разходите по вашите срещи.
Баща ти е прав, да знаеш.
Вашето си е friends with benefits, ама ти си направила и грешката да се влюбиш.

# 984
Ако държеше поне малко на теб, ТОЙ  щеше да настоява да поема по голямата част от разходите по вашите срещи.
Баща ти е прав, да знаеш.
Вашето си е friends with benefits, ама ти си направила и грешката да се влюбиш.
Да така е. Е, и? Може би завинаги ще си остане така или поне до момента, в който намеря някого по мой образ и подобие. Засега имам други по-належащи неща. Например имам амбиции да се върна в университета за след дипломна квалификация. Никога не съжалявам и не се оплаквам за пари похарчени, когато наистина ми е било приятно с някого. Баща ми си е прав за него си. Той живее сам междувпрочем и постоянно повтаря, че на никоя жена не и е чужда древната професия. От друга страна някой си не уважавал дъщеря му, щото не плащал всичко той. А сега де?!

# 985
Жените колкото и да са еманципирани просто не са способни  на неангажиращи връзки само за секс...
.... В това отношение според мен мъжете като цяло сме доста по-трезво гледащи на нещата. Simple Smile
Това не е вярно. Можеш да кажеш "Познавам жени, които..." и т.н., тогава ще ти кажа "Да, и аз познавам такива".
Но "Жените не са способни" - ами не, способни са. Защото познавам и такива жени.
Някои правят свободна любов, докато са женени. Други - докато не са женени. Желаят да се забавляват и се забавляват.
Има връзка с еманципацията този феномен, определено.
А в кое отношение мъжете са по-трезво гледащи, не знам. Мъж като хлътне в неподходяща жена, също може да прави глупости и да я чака с години. Тези жени, надяващи се и живеещи като любовници на женен, все пак са единици, както и мъжете, провалили си живота заради жена.

За казуса на Равена, не виждам защо да е грешка да се влюби. Стига да не иска невъзможното (което очевидно е съжителство или даже брак), тези отношения могат да й донесат щастие.

# 986
Абе няма лошо, щом й е приятно с тоя. Ама исках да кажа, че ако държеше поне малко на нея, щеше да го играе кавалер, а не дърт евреин.
Представям си, как на рецепцията всеки вади по 50 долара за общата стая, а в ресторанта вади калкулатор и смята 4 чаши вино, един стек, една салата...
А на бас, че ти ако не плащаше половината сметки, тоя отдавна да те е забравил. На мен лично, би ми било обидно.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 23:42 от Прекрасная Василиса

# 987
  • Paris, France
Той го играеше кавалер в началото, но Равена настояваше и човекът приел. Не делят всяка сметка, а веднъж плаща той, а следващият път тя. За мене няма проблем да плаща той, да делят или да плаща изцяло тя.

Най-добрата ми приятелка и една съквартирантка от Русия ме научиха изобщо да не отварям дума за плащане на сметка ако не искам да влагам в излизане с мъжа. Ако той поиска да платя половината, да предложа и да настоя да платя всичко, да платя и неговата сметка и да си тръгна. Ако ме покани пак, отказвам и толкоз. И двете в последствие бяха издържали мъже или поне плащали сметките като излязат. Ако искам плащам. Ако не искам не плащам, но не се оплаквам чия сметка съм платила. Ей това ме дразни в Равето, че страда за собствения си избор и се държи като притисната до стена, а не е.

Аз пък на стиснат евреин не съм попадала. Извеждали са ме приятелки, които са с гадже. Ами винаги плащаха сметката, караха ме обратно до апартамента. Не бяха религиозни, обаче. Нямаха външни признаци на верска принадлежност.

# 988
Специално за този не се оплаквам. Ти бъркаш сюжетните линии. Ако го оставя ще плаща винаги. Това се е вече случвало няколко поредни срещи и не се е отразявало на честотата на срещите. Вероятно си е правил сметката, не знам. Всеки си я прави. Ние се виждаме на този принцип от много време с малко прекъсване заради така наречената ми връзка с румънеца, която не оцеля.

# 989
Ми остави го той да плаща. Имаше една приказка, че мъжете държат на жени, в които са инвестирали.

Общи условия

Активация на акаунт