Въпрос за наематели

• 5 714
  • 100
  •   1
Отговори
# 75
Това трудноподвижният болен, за който се грижи тази жена ли беше?
Да, но не е съвсем трудноподвижен, шофира спокойно, движи се с бастун. Подробно: разби стената и си направи врата за удобство, без ползване на стълби, които му е трудно да преодолява. Няма разрешение, проверила съм. Не ми е пречело, нека му е удобно. Живяхме така 5-6 години. Появи се миналата година жена му от чужбина и започна с нощното пушене. На нас ни пречи. Молихме много пъти  да не го прави, не се съгласи. Бях забравила за тяхното нарушение, благодарение на заяждането на една потребителка тук, се подсетих, че това е вариантът да си решим проблема. Не мисля, че пушенето на цигари нощем е жизненонеобходимо.

# 76
Супер селско. И ако ти извадят разрешително, какво ще правиш?
Бива, бива, ама чак толкова...

# 77
  • Варна
Със селяните, по селски. Аз бих направила същото. А онзи, че е избил вероятно носеща стена, не е селско сякаш.

# 78
Щом е имало прозорец на стената, не съм сигурна, че е била носеща. Чувала съм, че стените, на които има отвори, не са носещи.

# 79
  • Варна
Носеща или не, това е промяна по фасадата и не е разрешена.

# 80
Е той я е избил по здравословни причини, не като повечето българи да усвоява тераса, за да сложи два шкафа повече.
Селско в случая е реваншисткото поведение и внезапно прокрадналата се идея, че оня май не е толкова болен, щом оная пача пуши.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 23:06 от Нарцùса

# 81
  • Варна
Изобщо няма значение защо е избил стената. Има си цивилизовани начини това да се направи легално, ако изобщо е позволено - с проектант, разрешително и подписка от живущите.
Реваншисткото поведение също намирам за селско, но не по-млако от тарикатлъка на другите.

# 82
Аз съм впечатлена, че 5-6 години не е било проблем.

# 83
Аз не бях запозната с явно наличната предистория. Не че преди бях на страната на такова очевидно дýшене с единствената цел да се заяде, но след няколкото вметки вече ми се вижда съвсем извън център.

# 84
Е как ще сравнявате хвърляне на боклуци от терасите с пушене на открито и ще наричате хората избрали да пушат простаци и селяни 🙄😳. Едно е да ви цапат частна собственост съвсем друго е пушенето на собствена тераса или вън пред блока.
 Ако я нямаше тази врата и пушачката не излизаше отвън през нея, а си отваряше собствения прозорец и пушеше, какво щеше да правиш? Или, ако си ползваше нормалната врата и излизаше вън, тогава какво щеше да правиш? Защо си мислиш, че непознати хора са ти длъжни с нещо? Остави хората намира. За мен ти ги тормозиш😀,  а не те теб, ако искаш се сърди, ако искаш си мисли, че имаш право, но ако беше моя съседка и ги правеше тези неща със сигурност щяхме да влезем в спор.

# 85
  • Варна
Законът може и да накара съседите да си зазидат обратно вратата на прозорец, но не може да забрани на жената да пуши никъде, освен в самия апартамент на авторката. И аз мисля, че този спор няма да доведе до нищо добро. Ако хората бъдат глобени и останат без врата, ще се озлобят и ще започнат да правят още по-мръсни, но законни неща. Например дънене на чалга всеки божи ден от 8 до 14 и от 16 до 22 ч.

# 86
И цялата тази драма може да се реши чрез затваряне на прозореца.... (но не подкрепям незаконното избиване на врата, ако е такова).

# 87
Отмъщението си е типична човешка черта. Сигурно носи удовлетворение и усещане за недосегаемост. Типична блокова идилия.

# 88
Мале, все едно за у нас става дума. Усещам миризмата на цигари от около 15-20 метра. Моят отскоро пропуши, и ми коси нервите. Смърди ми ужасно, едвам трая. Колко караници с него, оня си продължава. Всичките му дрехи стоят навън в коридора, зъбите и ръцете се мият по два пъти вечер преди лягане. И НЕ мога да спя, обърната към него. Много ми смърди, задушава ме. Просто .. само който изпитва същото, ще разбере. Четох по-назад коментарите, че имало 6 или 8 метра разстояние. Нищо не са това, моят пуши в края на двора, който е 20 м и повече, и пак го подушвам.
Това е супер гадно, но и аз не знам легален начин да спрат да пушат. Особено нощем, явно пристрастеността ги кара. А когато нощем ме разбуди заради цигари, тогава цяла нощ не мога да заспя след това Sad

# 89
"Твоят" мъжът ти ли е?

Общи условия

Активация на акаунт