Въпрос за наематели

• 5 723
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Само дето според наредбата за обществения ред са забранени и подлежат на глоба. Поне за Варна. Почти сигурна съм, че и за други градове също.

# 46
Щом действието се извършва в 6 часа сутринта,трудно е ги глобят,пък и става дума да се покаже на нежелаещите да се съобразяват другата страна на монетата

# 47
Много далеч се стига с ответно правене на мръсно. Точно до под кривата круша. Но пък, кой каквото го влече. Има хора, така си живеят. Или поне си мислят, че живеят.

# 48
  • Варна
Никак даже не е трудно. Една снимка+жалба. Забраната за тупане и изливане на вода от терасите не знам да е обвързана с часове.

# 49
Никак даже не е трудно. Една снимка+жалба. Забраната за тупане и изливане на вода от терасите не знам да е обвързана с часове.

Нямам представа дали е забранено и подлежи на санкции. Едно време бабите го правеха, за да не им се събират крещящи деца под прозорците, та от там ми е тоя спомен Grinning Тези глупости дето съм ги написала всичките съм ги виждала как се реализират. Сама разбираш, че в цялост идеята е дразнителя да загуби интерес да виси точно под балкона на жената - тя явно проблем има, а от другата страна разбиране няма.

Лично аз не знам как бих реагирала, ако изпадна в нейната ситуация, но съм на мнение, че тя има право да живее нормално в жилището си и да си отваря прозорците, когато иска. Тук не става въпрос да спре целият свят заради нея - естествено, че трафикът по улицата ще го има, както ще има и преминаващи граждани, които говорят силно по телефона. Но не считам за приемливо всяка сутрин някой да ми се изтъпанва като гвардеец под прозореца, да ме принуждава да му дишам отровите и да му слушам клюкарщините. Нищо няма да и стане на фризьорката, ако си премести задника на 10 метра.

# 50
Всеки ще се справи както намери за добре. На същото ще научи и децата си.

# 51
Наистина не мога да повярвам в какво се превръщаме.
Да, решение е жената да си затвори прозореца, наистина.
Но давате ли си сметка, че тя всъщност е принудена да промени начина си на пребиваване в собствената си къща, затова че някой друг е по-нахален?
А ти даваш ли си сметка, че реално заемаш страна кой е по-прав в 'нахалството' си в собствения си дом? Няма нищо обективно в поста ти, а пък хиперболизираните примери изобщо не помагат. Поне не и в ситуация, в която всички мозъци работят.

# 52
  • Варна
За тупането знам, но за изливането на вода можеш ли да пратиш няакъв текст? Учудвам се, понеже всички панелни тераси конструктивно са си с чучури, нямат сифони за отвеждане на вода и не виждам как би се измила такава тераса, без да изтече вода навън. Говорим за половината сгради във Варна поне.

# 53
Само дето според наредбата за обществения ред са забранени и подлежат на глоба. Поне за Варна. Почти сигурна съм, че и за други градове също.
Кое е забранено? Да си измиеш балкона? Да си го държиш мръсен ли трябва? За какво е чучурът тогава?

# 54
  • Далечният изток
НАРЕДБА за обществения ред на територията на община Варна

Чл. 11. Забранява се:

1. отвеждането на дим и газове през прозорци или отвори в стени, непредвидени за целта в техническата характеристика на сградите;

2. поставянето на предмети на балконите и прозорците, създаващи опасност за живота и здравето на гражданите;

3. изтупването, изтърсването, изхвърлянето на отпадъци, вещи и предмети от балкони и прозорци, както и изливането на вода и други течности от балконите и прозорците;

4. миенето на балкони и тераси с течаща вода, както и пускането на течаща вода по уличните платна;

5. простирането откъм фасадната страна на сградите, намиращи се на главни улици, булеварди и площади;

6. използването на междублоковите пространства, паркове, градинки и други площи, за цели, различни от предвидените в регулационния план, извършване на производствена, търговска или друга стопанска дейност, изграждането на бараки и други временни постройки без разрешение, отглеждане на животни, използване за земеделски цели и други.

# 55
Пропуснали са да напишат в този текст каква е целта на чучура...

# 56
Пък за простирането да не говорим. Колко ли точно глобени има😀 обзалагам се че са нула и половина.

# 57
  • Варна
Аида ме е изпреварила. И тази наредба не е от вчера.

# 58
Въпросът е колко се спазват наредбите.  
То, и къртенето на стени не е разрешено, но е масова практика!
В апартамента до нас тече един безкраен ремонт повече от година, с прекалено много къртене и пробиване.
Вече имам чувството, че всички вътрешни стени на апартамента са премахнати. Ужас е!
Да не говорим, че това компрометира стабилността на сградата, защото в апартаментите всички стени са носещи

# 59
  • София
Такава наредба и за София има, но не се спазва.
За мене ключово е - течаща вода.
Със събрана дъждовна може ли да се мие терасата?
С моп и кофа не се изчиства добре.
То не, че ще ме глоби някой за това.
2 от стаите ми гледат към централен булевард. Съседите редовно си простират на високо, веят се гащи и потници. От скоро имаме и блок на Артекс наблизо. Ами и там в населените апартаменти си веят дрехите свободно.
У нас сме със сгъваем простор и той не се вижда от парапета. Но го ползвам защото така ми е по-удобно. Не се вълнувам от Наредбата.

Общи условия

Активация на акаунт