Отговори
# 120
Аз пия желязо от 4ти месец,хемоглобина ми беше адски нисък и след консултация с хематолог първоначално ми предписа сорбифер,той не ми понесе и минах на 2х1 тотема.Има първоначален период на свикване,но организмът се нагажда и сега слава богу нямам проблем. Задължително спазвай 2 часа преди и 2 часа след прием без млечни продукти и яж нещо преди приема,за да не те заболи корема. За по-добро усвояване си пръскам и вит Б12 и го пия със сок от портокал,заради витамин Ц-то,което също помага на усвояването на желязото.
А тотален жск изследван ли ти е ? На мен ми е нисък хемоглобина, тотален жск над норма и желязо в норма. Имам час за хематолог за 23 чак. АГ каза, че не е спешно състояние, ще чакаме хематолога да каже. Поня, че с предишната бременност бях на ферофолгама, след като родих бях на инжекции б12 май и приемах тотема. Да видим сега.

Не е изследван,само феритин съм изследвала.

# 121
И аз съм в леко патова ситуация с тези желязо и ЖСК над норма за втори пореден месец. Желязото тази седмица ми излезе 24, ЖСК - 92. Витамини Б12 и Д са ми добре, хемоглобинът ми е 116. Края на месеца отново ще изследвам желязото и ако е високо отново - вероятно ще трябва да ходя при специалист. АГ ми спря и пренаталните (не знам дали само заради това или и защото бебка върви голяма), та сега го мисля - да не си докарам покрай излишъците на едно, дефицити на друго.

mylitta, при теб какво е тълкуванието на високото ЖСК?

# 122
И аз съм в леко патова ситуация с тези желязо и ЖСК над норма за втори пореден месец. Желязото тази седмица ми излезе 24, ЖСК - 92. Витамини Б12 и Д са ми добре, хемоглобинът ми е 116. Края на месеца отново ще изследвам желязото и ако е високо отново - вероятно ще трябва да ходя при специалист. АГ ми спря и пренаталните (не знам дали само заради това или и защото бебка върви голяма), та сега го мисля - да не си докарам покрай излишъците на едно, дефицити на друго.

mylitta, при теб какво е тълкуванието на високото ЖСК?
Нищо не ми каза, само да отида на хематолог той да прецени. Аз вече почти 2 месеца съм без витамини, сама си ги спрях понеже ми се повръщаше след като ги пия и преди няколко дни казах на доктора,че съм ги спряла, нищо не каза. Той не е многословен, но ако има проблем ще каже. Пия само магнерот, че имам крампи и чести стягания на корема.

# 123
Аз като отидох на хематолог, след резултатите от изследването ми избираше от интернет лекарства. 3 вида и да вида кое аджаба ще ми пасне 😂. То така и аз сама мога да се лекувам 🤪. И да ви кажа честно спрях желязото от 2 дни и ми стана по добре. Тялото не ме лъжи, като не му трябва не го ще. Родила съм всичките си деца с нисък хемоглобин, като на първата ми бременност беше 65. Нито едно от децата не е с нисък, като мен.

# 124
И аз съм само на магнерот в момента, 3 х 1. Сезонът предполага разнообразна и прясна храна, така че сме облагодетелствани откъм снабдяване с необходимото.

# 125
Мамите с близнаци, можели да споделите как усещате движенията на бебетата, по целия корем или на едно място и дали има разлика от бременност с 1.

# 126
Вили26, аз моите близнаци ги усещам навсякъде по корема. Веднъж ритат ляво долу, после пък от дясно горе до реброто, ама са много сладки, поне ме оставят нощем да спя. Само като се събудя до тоалетна и се размърдват за малко и после се кротват.
Вчера ходихме в Айко да гледаме детски кошари и решихме да вземем дървена, защото бяха по-високи, в сравнение с онези преносимите с колелцата. Там имаше и доста колички, но жалост не видях за близнаци..

# 127
Като казахте движения на бебчовците.
Моя господинчо от снощи ме побърква,не мога да се отпусна от ритници,чак толкова активен не е бил.Дали е възможно това че мъжът ми пак го няма в командировка е .Защото иначе малчо е по-спокоен.Ама снощи не съм спала😁

# 128
Аз го усещам навсякъде, какво прави незнам😆. Тая сутрин усетих краче или ръчичка баш на триъгълника ниско долу, а от ляво има гомяма топка /глава ли е, дупе ли е незнам/, обаче така хубаво се протегна сутринта. Иначе си спинка заедно с мен, не ме буди вечер, по скоро аз него с тез мои завъртъния през 5 мин. 😂.

# 129
И аз за сега си спинкам добре и ми е що годе удобно 😃
Единствено по някое време като ми се приходи до вц-то и ми е трудно да ставам вече така от раз, та за сега с едната ръка се хващам за матрака и се надигам 🤣
Мисля, че към края ще трябва да будя мъжа да ми помага да се изправя хахаха

Иначе и аз малката я усещам всеки ден на различно място.В петък съм на преглед и ще я видим дали си е още в старата позиция "полегнала" както предполагам 🤭

# 130
И аз чакам петък с нетърпение за прегледа. Моето е все още така ниско и ме рита точно отдолу... През нощта е купон - едно че бебето винаги рита, когато легна и най-вече през нощта, друго, че току заспя и се събуждам от ритниче или шамар от баткото 🤷😅 Ставам 2-3 пъти до тоалетна. Таткото си спи сладко, сладко. Отделно, вкъщи е супер голяма жега. Пускаме климатик понякога от хола и седи отворено да охлажда поне малко.

# 131
Ммммм да, явно в петък ще има разкази 😆, и аз съм тогава.
И аз пускам климатика от спалнята да охлажда навсякъде, а като спи малкия го спирам. Бая жега се задава 🌡️🌞.

Pischi къде реши да раждаш?

# 132
Ох, моята мома също вчера ме рита на триъгълника баш - толкова ниско беше застанала... Всъщност не знам дали са ритници, защото по принцип би трябвало да е с главата надолу, но е възможно и да се е завъртяла, тя е страшно шиврангало Grinning Grinning Grinning

Мери, има една техника за ставане при бременни - акушерката ми я показа още от самото начало, предотвратява появата и на диастаза. Като цяло завърташ се на страни, дупето назад, подпираш се с лакът да се изправиш и си помагаш с ръката /избътваш тялото нагоре/. Чак тогава вече сваляш краката на земята и се изправяш. На мен също вече ми е трудно да се надигам, дори от седнало положение понякога... Въпреки, че корема ми е малък, но си ми тежи вече...

Притеснява ме, че е супер ниско това моето бебенце, направо ми е завряно в яйчниците, корема ми също започва от супер ниско... Но здраве да е, няма да го мисля, да си остане само с ритането, да няма други проблеми Satisfied

# 133
Аз така се надигам Мир, спомням си, че беше го споделила това още в началото 😃
Но вече и така ми е малко трудно и след като се надигна с ръката, се хващам и за матрака 🤣
Като цяло гледам да не напрягам коремните мускули хаха
Моята буба след няколко дни на свръх активност днес е по-спокойна,  и пак по едно време ме човъркаше в яйчниците 😂

# 134
  • Варна
Моето  дете вчера имаше РД и въпреки многото помощници направо ми се взе здравето от седене и ставане и сядане от масата , на днес само почивка у дома.
Аз в петък се зарадвах, че се е покачило бебето нагоре, че не усещах тежест долу и от събота ай пак само долу. Буквално корема ми на моменти се надува / изпъква под пъпа и сякаш цялото бебе е там. Обаче дали е дупе, гръбче хич не знам . Вечер все по-често ми се случва да се събудя точно от такъв твърд корем , но отдолу под пъпа все едно цялото бебче е там някак.
Много се чудя като вземе да бута как се разбира кое е крак, кое е дупе и тн. Въобще как може да се разбере в каква поза освен на преглед ?

Общи условия

Активация на акаунт