Отговори
# 540
Момичета, някоя от вас с болки в пъпа? Значи, смешно е ама е и много гадно. Пъпът ми вече е толкова изпъкнал, че кожата хем ме сърби, хем ме боли, само на пъпа кожата. Мажа с бебешко олио ама не помага Sad Някакси искам да знам, че не съм сама. Вече наближавам термин, но май няма да изкарам до тогава, имам си контракции, въпреки че не са регулярни, спрях магнезия, слагам свещички за подготовка.

Да, мен ме сърби и боли пъпа - мажа със смес от масла. Може да пробваш с кокосово масло.
Иначе и аз имам контракции доста често вече, които стават по-силни, въпреки, че ми е рано за раждане на мен Grinning
Но не пия магнезий повече от месец и е нормално.
А какви са тези свещички за подготовка? Аз съм си купила масло за подготовка, но още не съм започнала.

Поли, разхлабват се връзките вече - нормално е да си "разглобена". Всичко ще е наред - вървете покупонясвайте малко преди бебка да се роди Heart
Първо ми изписаха 6 дни по 1 вечер Флуомизин (за изчистване на влагалището) , след това до раждането по 1 вечер Цикатридина ( от нея омеквали или нещо такова родовите пътища, уж по-лесно да се роди, с по-малко травми ). Така разбрах поне. И също така масаж на зърната 3 пъти на ден по 30 мин.

# 541
Момичета, някоя от вас с болки в пъпа? Значи, смешно е ама е и много гадно. Пъпът ми вече е толкова изпъкнал, че кожата хем ме сърби, хем ме боли, само на пъпа кожата. Мажа с бебешко олио ама не помага Sad Някакси искам да знам, че не съм сама. Вече наближавам термин, но май няма да изкарам до тогава, имам си контракции, въпреки че не са регулярни, спрях магнезия, слагам свещички за подготовка.

Да, мен ме сърби и боли пъпа - мажа със смес от масла. Може да пробваш с кокосово масло.
Иначе и аз имам контракции доста често вече, които стават по-силни, въпреки, че ми е рано за раждане на мен Grinning
Но не пия магнезий повече от месец и е нормално.
А какви са тези свещички за подготовка? Аз съм си купила масло за подготовка, но още не съм започнала.

Поли, разхлабват се връзките вече - нормално е да си "разглобена". Всичко ще е наред - вървете покупонясвайте малко преди бебка да се роди Heart
Първо ми изписаха 6 дни по 1 вечер Флуомизин (за изчистване на влагалището) , след това до раждането по 1 вечер Цикатридина ( от нея омеквали или нещо такова родовите пътища, уж по-лесно да се роди, с по-малко травми ). Така разбрах поне. И също така масаж на зърната 3 пъти на ден по 30 мин.

Масаж на зърната? За първи път чувам, даже АГ ме е предупредил да не си пипам много зърната, за да не предизвиквам контракции. Иначе ще започвам от следващата седмица периналния масаж аз, чай от малинови листа и фитнес топка мисля да си купя.
Ти коя си седмица? На мен предния път ми изписаха в края три пъти глобули за изчистване на евентуални инфекции, ако има, но сега не сме коментирали. То е и рано, аз съм 32 седмица.

# 542
  • Варна
Аз днес се запознах с израждащата ми лекарка. Амиии супер съм доволна! Усмихната, спокойна, обърна ми сигурно 30 мин да ми отговаря на всякакви въпроси и да си разкажа предходното раждане.
Предложи ми 1-2 дати за края на септември и май май вече и дата имаме за планово секцио, но понеделник ще й потвърдя датата.
Хареса бебето, 34+1 съм и е почти 2300гр.
Махането на серклажа ще е след упойката слава богу.
Предложи да продължава да си ме следи моето АГ и ако имало нещо да звъня и на нея или ако тръгне по-рано.
Абееее доволна съм и дори после минах накупих някои неща за родилното.
Някой има ли списък за АГ-Варна ?Актуални цени и тн.,  че забравих да питам.

По темата с болката... от няколко дни при движение много ме боли и опашната кост и отзад към ануса, направо ме блокира и леко викам от болка...нещо ново е за мен, но явно е от залежаването също.

# 543
Ами не от залежаване, и аз днес съм със болки в кръста на тазовата горна част, движа се като инвалид като цяло 🤪. Днес разходих малкия и като вървях на връщане взе да ми предърпва от ляво долу и бебо в същото време се движеше и разтягаше и така се наложи да викаме тати да ни пребира. Та от разходката в момента съм с болки в тазово кръстната област. Май и разходките не водят до нищо добро 😆.
Айде вече сме съвсем към края момичета, да се стегнем още малко и дай боже по малко да мрънкаме за болежки.

# 544
Здравейте и от мен.

Моят термин е на 23 октомври.
За сега планираме естествено раждане.
Усилено разглеждам и купувам необходимите неща за бебката.
Чудя се дали да не взема само коша за новородено и кошче за колата, а пък догодина летния кош ? Как мислите ? Ползва ли се летния кош през зимата ?

Също така, ако някой се следи и ще ражда в МБАЛ Света СОФИЯ, бул. България, как минават консултациите и прегледите при вас ?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 16:11 от KariLen

# 545
  • Варна
KariLen, аз предния път на 6 месеца смених кошовете и сложих детето                в седналия.
Сега ще ми се падне март месец да е на 6 месеца и мисля, че ще е подходящо време за смяна на кошове.

# 546
И аз напоследък започнах да се чувствам адски изморена от бременността,точно като разглобена,нощем спането е кошмар,много ми писна вече,боли ме всичко,тежи ми,изнервена съм и честно казано нямам търпение да се приключва вече,направо края на септември с такъв кеф ще излетя към болницата да ме срежат и да си започваме новия живот с новия член на семейството.Помрънках си малко и ми олекна😊

# 547
И аз напоследък започнах да се чувствам адски изморена от бременността,точно като разглобена,нощем спането е кошмар,много ми писна вече,боли ме всичко,тежи ми,изнервена съм и честно казано нямам търпение да се приключва вече,направо края на септември с такъв кеф ще излетя към болницата да ме срежат и да си започваме новия живот с новия член на семейството.Помрънках си малко и ми олекна😊

Все едно аз го казвам това🤣 аз също чакам края на септември с нетърпение, надявам се да мине бързо времето😇

# 548
Здравейте и от мен.Сутринта станах със съмнения за стомашен вирус, но докато се мъча вкъщи до обяд, реших да отида на преглед и хоооп, оказа се, че съм 4 см разкритие и общо взето докато това-онова в 14:40 се роди Божидара, нормално (искам да подчертая, че уж щях да съм секцио, но тя е решила друго 😂) 1.800 кг, заплака си нормално, но най-вероятно утре ще я видим, понеже е в неонатология.Аз иначе съм добре, с 4 вътрешни и 2-3 външни шева, защото разбира се изобщо не бях подготвена, но майната му.Сега само се моля всичко да е наред най-вече с нея, бързо да наддаде и да се прибираме..Въпреки, че вкъщи нищо не е готово 😂, но съм впрегнала офанзивата да се задейства. И така..общо взето ви изпреварихме всички, явно тя ще е такава-все ще се бута да е първа и ще бърза 😆
Само да е жива и здрава 🙏🩷

# 549
Здравейте и от мен.Сутринта станах със съмнения за стомашен вирус, но докато се мъча вкъщи до обяд, реших да отида на преглед и хоооп, оказа се, че съм 4 см разкритие и общо взето докато това-онова в 14:40 се роди Божидара, нормално (искам да подчертая, че уж щях да съм секцио, но тя е решила друго 😂) 1.800 кг, заплака си нормално, но най-вероятно утре ще я видим, понеже е в неонатология.Аз иначе съм добре, с 4 вътрешни и 2-3 външни шева, защото разбира се изобщо не бях подготвена, но майната му.Сега само се моля всичко да е наред най-вече с нея, бързо да наддаде и да се прибираме..Въпреки, че вкъщи нищо не е готово 😂, но съм впрегнала офанзивата да се задейства. И така..общо взето ви изпреварихме всички, явно тя ще е такава-все ще се бута да е първа и ще бърза 😆
Само да е жива и здрава 🙏🩷

Мале, Мариянка не можех да повярвам и си го препрочетох поне 3 пъти🤩 Да ти е жива и здрава малката и да се прибирате по - скоро вкъщи🩷

# 550
Браво,
Първото бебенце да поведе и за всички следващи да се случат лесно нещата!
Да е жива и здрава и бързо изписване, та да си се приберете и да ѝ се радвате!

# 551
Честито, Мери! Направо се ококорих, като ти прочетох поста, радвам се, че всичко е наред с вас! Пожелавам на теб и Божидара скоро да се гушкате вкъщи!

# 552
Лелеее 😲🥰 да ви е честита момата, жива и здрава да е, бързо да наддава и много да и се радвате. 💐
В коя седмица реши да излезе бързанка 😊.
Сега които още не сме подготвени, да се захващаме да я свършим тая работа, че ето на стават чудни изненади 😆.

# 553
Еха имаме си първо бебче да е жива и здрава, бързо да навакса с кг. Кога ти беше термина?

# 554
Термина ми беше за 23.10, тя си е избрала 01.09 в 33+4 г.с..Явно от раждането ще ми изправя косата, а на баща си ще вдига кръвното 😂
Та, да стягайте си и багажи и всичко, за да не сте като мен..Да отидете в болницата космясали като Чубака, само с телефон и портмоне... 😃

Общи условия

Активация на акаунт