Отговори
# 555
Честито бебче, Merry! След твоята история мисля утре рязко да почна да подреждам детската стая. Grin

# 556
Merry бързо  възтановяване ти желая, чувството за хумор работи гледам 😂😂😂. Ами ще си размърдаме дебелите тежки дупета и ще наваксваме със задачките.

# 557
Честито и от мен 🍾🍾🍾много да си се радвате,на теб бързо възстановяване и скоро вкъщи

# 558
Честито, Мери! Flowers Cherry BlossomДа е много здрава Божидара, а на теб бързо възстановяване! Heart

# 559
Охаа, Мери, честитооо бебче! Да ви е здравичка! 🥰 Бързо възстановяване на теб!
След твоя коментар направо се ошашавих... Хващам се от утре сериозно да се подготвям, че го карам пълен айляк, а си имам контракции.

Мис, имам списъка отпреди 2 г. Чак на 15-ти съм на преглед и ще отида до регистратура да взема нов, но мисля, че няма промени. Цените ги има в сайта на АГ.

# 560
Момичета, някоя от вас с болки в пъпа? Значи, смешно е ама е и много гадно. Пъпът ми вече е толкова изпъкнал, че кожата хем ме сърби, хем ме боли, само на пъпа кожата. Мажа с бебешко олио ама не помага Sad Някакси искам да знам, че не съм сама. Вече наближавам термин, но май няма да изкарам до тогава, имам си контракции, въпреки че не са регулярни, спрях магнезия, слагам свещички за подготовка.

Да, мен ме сърби и боли пъпа - мажа със смес от масла. Може да пробваш с кокосово масло.
Иначе и аз имам контракции доста често вече, които стават по-силни, въпреки, че ми е рано за раждане на мен Grinning
Но не пия магнезий повече от месец и е нормално.
А какви са тези свещички за подготовка? Аз съм си купила масло за подготовка, но още не съм започнала.

Поли, разхлабват се връзките вече - нормално е да си "разглобена". Всичко ще е наред - вървете покупонясвайте малко преди бебка да се роди Heart
Първо ми изписаха 6 дни по 1 вечер Флуомизин (за изчистване на влагалището) , след това до раждането по 1 вечер Цикатридина ( от нея омеквали или нещо такова родовите пътища, уж по-лесно да се роди, с по-малко травми ). Така разбрах поне. И също така масаж на зърната 3 пъти на ден по 30 мин.

Масаж на зърната? За първи път чувам, даже АГ ме е предупредил да не си пипам много зърната, за да не предизвиквам контракции. Иначе ще започвам от следващата седмица периналния масаж аз, чай от малинови листа и фитнес топка мисля да си купя.
Ти коя си седмица? На мен предния път ми изписаха в края три пъти глобули за изчистване на евентуални инфекции, ако има, но сега не сме коментирали. То е и рано, аз съм 32 седмица.
Масажът е за това да, да се предизвика раждане. Аз съм в 37г.с. Иначе и аз си купих топка ама идея нямам какво да правя с нея 🤣
Честито бебече, Мери! Да е много здравичка ти желая, а на теб бързо възстановяване! ❤❤❤

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 23:56 от mylitta

# 561
Честита радост! Здрава и щастлива да е!

# 562
Мариянче, добре ни дошла на още една дама в отбора септемврийчета-октомврийчета, вече от следващото поколение! ❤ Скоро да сте си заедно тримата вкъщи и да подготвяте дома под надзора на малката! 😉

Уф, аз пак по моята тема да питам. Във вторник съм на запис на тонове за пръв път, тогава за кратко ще мина през кабинета на АГ - да обсъдим резултатите и едни резултати от кръв/урина. И после няма да я видя преди края на 38 г.с. (тя ще отсъства, после няма по-ранни часове).

Единственото, което ме пита е дали искам естествено раждане, аз потвърдих и тя каза - и аз го предпочитам. И до там. Ще я питам след 2 дни каквото се сетя, но например дали трябва предварителен преглед от офталмолог (имам късогледство и астегматизъм), при какви симптоми да тръгвам към болница и при какви да изчакам, какви вещи и документи ми трябват за прием (четох и гледах лекции по темата, но все пак е друго АГ да каже) - ние ли като пациенти и в кой момент следва да инициираме? Като вляза в кабинета си казвам, че каквото и когато трябва - тя ще каже, а като изляза - започвам да съжалявам, че времето напредва адски, а аз не съм питала. 😔 С вашите АГ как е диалогът?

# 563
Мариянче, добре ни дошла на още една дама в отбора септемврийчета-октомврийчета, вече от следващото поколение! ❤ Скоро да сте си заедно тримата вкъщи и да подготвяте дома под надзора на малката! 😉

Уф, аз пак по моята тема да питам. Във вторник съм на запис на тонове за пръв път, тогава за кратко ще мина през кабинета на АГ - да обсъдим резултатите и едни резултати от кръв/урина. И после няма да я видя преди края на 38 г.с. (тя ще отсъства, после няма по-ранни часове).

Единственото, което ме пита е дали искам естествено раждане, аз потвърдих и тя каза - и аз го предпочитам. И до там. Ще я питам след 2 дни каквото се сетя, но например дали трябва предварителен преглед от офталмолог (имам късогледство и астегматизъм), при какви симптоми да тръгвам към болница и при какви да изчакам, какви вещи и документи ми трябват за прием (четох и гледах лекции по темата, но все пак е друго АГ да каже) - ние ли като пациенти и в кой момент следва да инициираме? Като вляза в кабинета си казвам, че каквото и когато трябва - тя ще каже, а като изляза - започвам да съжалявам, че времето напредва адски, а аз не съм питала. 😔 С вашите АГ как е диалогът?

Аз вече 3-4 пъти ходя при този АГ при когото ще раждам и нищо не бяхме говорили за раждане, списъци за болницата и т.н. Само аз му бях споменала, че искам да раждам секцио и той ми обясни нещата, както и дата избрахме. На 11 септември съм на преглед и тонове и вече ще обсъдим всичко по - обстойно, ще ми вземе последна МБ и каквото там още трябва. Аз тогава ще съм 35+5 такаче със сигурност ще имам поне още един преглед при него, освен ако бебка не реши да ме изненада.

Аз съм много притеснена, защото от вчера не спира да ме наболява вътрешната дясна сгъвка на бикини линията и се чудя дали е нормално. Като се натисна там още повече ме боли и се чудя възможно ли е да е от бебето, понеже четох, че към 34 седмица слиза още по - надолу. Много се чудя да отида ли на преглед защото наистина е много гадно и то само от едната страна го имам

# 564
  • Варна
Малееее от няколко дни не съм влизала и вече имаме първото бебе!
Честито! Да расте здрава и да трупа бързо грамчета Божидара ❤

Момичета, вече имам дата за секцио в края на този месец и в момента , в който го записа докторката и осъзнах какво се случва и страшно се притесних и ревнах . На никой освен па моя мъж не мога да се жалвам колко ме е страх. Тъй че и вие го отнасяте 😀 Ами страх ме е! Ще ми е второ секцио и все пак изпитвам ужасен страх … Не знам как психически да се подготвя … няма май варианти . Просто чакам, ще рева и ще будувам 😏

# 565

Момичета, вече имам дата за секцио в края на този месец и в момента , в който го записа докторката и осъзнах какво се случва и страшно се притесних и ревнах . На никой освен па моя мъж не мога да се жалвам колко ме е страх. Тъй че и вие го отнасяте 😀 Ами страх ме е! Ще ми е второ секцио и все пак изпитвам ужасен страх … Не знам как психически да се подготвя … няма май варианти . Просто чакам, ще рева и ще будувам 😏

Разбирам те много😃 и аз очаквам да ми кажат датата за секциото тези дни 😄 опитвам се да не се притеснявам и да не го мисля, но и при мен трудно се получава🥲

# 566

На мен също ми е много филм,не само откакто ми казаха датата,ами някъде от 5-6 месец го мисля,ама сега стана много реално. Гледам много да се настройвам позитивно и да се успокоявам,че поне ще е по-рано и няма да съм на тръни и да очаквам всеки момент изтичане на води,контракции и тн. Като ми дойде термина вече ще сме вкъщи с бебето и ще съм забравила за операцията. А и вече толкова ми писна,че наистина нямам търпение. Мен ме викат предния ден в 8 сутринта и цял ден трябва да стоя в болницата😩 Не го очаквах,мислех си,че ще е поне следобяда🤷🏻♀ Така че-не си сама във филма😃

# 567
И аз съм в клуба на притеснените😂 кога мина всичко и стана септември. След седмица влизам в деветия месец и каквото сабя покаже🤣
Някоя пие ли Алеракт? Понеже аз още не съм ги спряла, а в понеделник съм на преглед и най - вероятно ще ги спирам тогава. Обаче четох в групите, че някои мами са ги пили докрая и са преносили, аз малко се съмнявам да е от тях обаче нали са за предотвратяване на аборт и се зачудих. Не, че ще пренося де, най - много да си родя края на септември (датата на секциото)

# 568
Ммм да, аз чакам дата за 3-то секцио и на мен ми е притеснено много и на всичко отгоре от три дни сънувам само болници, как ме оперират, абе изобщо пълен стрес 😖. Бебчо яко ме рита на входа и прави такива кълбета, че чак извиквам някой път, много обича да ми бута и пъпа, а там боли 😊.
И мен бяха викали от предния ден да съм в болницата. Ще се опитам да ги уговоря да не оставам от предната вечер, тъй като няма полза, пак ме приготвиха сутринта преди секциото, а аз цяла вечер не спах от претиснение, поне да си бях вкъщи с мъжа ми 😔.
Утре съм на преглед, та ще разбера и моята пресъда каква ще е 😄.
Вие до къде сте с подготовката? Аз смятам докрая на следващата седмица да приключвам с последни покупки.

# 569
Аз днес даже отидох на един междинен преглед при друго АГ, че се бях изпонаплашила тези дни. Едно, че бебето е доста ниско, имам си контракции, разни дискомфорти и усещания, а и бебето върви по-назад с около 10 дни. Та, успокоих се, но не бива да се натоварвам и ще гледам да вдигам баткото, колкото се може по-малко, че си тежи 11кг. Мериха ми шийката с вагинален(досега не ми я бяха мерили). Тя е добре, плацентата също. За водите каза, че са на долна граница. Освен Магнерота, който го пия 3х2, да пия и Нош па. Другото, което ми каза е да вдигна дозата на Фраксипарина на 0,6, което ме учудва малко, понеже Д-димера ми се върти около 1. 🤔
Ох, мъжът ми заминава след 2 дни и няма да го има до края на септември. Планирам майка ми да дойде няколко дни вкъщи, за да поизчистим що годе основно. След това ще отида в тях, докато се върне мъжът ми, че съм обвързана с кола, а около нас не е Kids friendly и до най-близката площадка трябва да слизам с колата. Реално вече трябва да се пазя, за да избутам, колкото може.
19893, мен също ме приемаха ден преди операцията и толкова тегаво и бавно ми мина този ден, че направо като се сетя... Ама няма как.

Общи условия

Активация на акаунт