Отговори
# 570
  • Варна
Днес въобще не ми е ден. Времето е смотано, а бяхме планирали фотосесия на плажа. Бях на фризьор и сега ще си ходя красива в косата, но поне грима отложихме за събота , когато преместихме и снимките. Ще си направя нещо сама за събота на косата. Зора ми е да не родя до събота 😏
Таман викам е днес не ми е ден с тази промяна в движение и ми звънна АГ да ми каже, че датата която избрахме за секцио не е свободна и трябва да е следващия ден Sad Мъжа ми много хареса датата, аз също деня и хоп била съм 5-то секцио за деня и не можело. Премести ме за другия ден и то втора в 10 часа… съвсем ще се сдухам от притеснение до 10. Каза че всичко се случва и до тогава някоя от записаните може да роди и ще вкарат мен, ама егати късмета ми се струва .
Та днес не ми е ден , доста сълзи изревах, ама дано всичко да се нареди .

# 571
При нас вуйна ми роди в събота, кажи-речи месец преди термина и аз взех, че се стегнах да подготвям сериозно нещата вече. Тя вървеше точно месец преди мен и я гласяха за секцио, че бебето беше седалищно. Но то пък си е решило да си намери пътя и да се появи по-ранко.
Та с тези бързачета ще гледам края на 8ми/началото на 9 всичко да си ми е готово пък бебко да дойде когато си реши. И сега ще започвам да набавят всичко за багажа по списък и да си е готов.
На последната фетална на 28/08 всичко ми се струваше още толкова далечно.
Глася се и да спирам работа чак след три седмици. Предпочитам да си постои вътре още малко, но божа работа.

# 572
Явно ставаме кълбо от емоции, дръжте се, скоро ще ни се отплати запазването на здравата психика! 💗
Аз нощес бях засънувала, че АГ ме праща в Добрич (живеем в София, не съм ходила през живота си в Добрич 😂) да раждам, щом искам естествено, защото там били най-добрите специалисти. Цялата атмосфера на болницата, специалисти, пациенти и какво ли още не, ми бяха супер ярки като образи и накрая, в съня ми, си тръгнах от там с контракции за София, защото казаха, че ще е секцио, без причина 🤣🤣🤣

Страхът го боря с мисълта, че когато започне великият момент (без значение какво ще е раждането), след ден ще е минала инвазивната част и ще започне периодът на възстановяване. Така или иначе - измъкване няма. 😅

Аз си имам гъбички от микробиологията от миналата седмица и утре, освен първи тонове, факта, че от кръвните ми излезе нисък хемоглобин, а от урината - яко левкоцити, ще консултирам и това.

АГ ми излиза в отпуск средата на септември за 2 седмици, прати ме на допълнителна ФМ (доплер и биометрия) като междинен преглед, но ФМ нямат свободни часове този месец и съм в списък с чакащи, съмнявам се да ми се обадят изобщо за освободил се час. Изобщо - приказка. 😆

# 573
Аз влязох в деветия месец вчера. Толкова много се страхувам от нормалното раждане, като вече минала през това, че до последно държах на секцио по желание. АГто и всички около мен упорито ми говориха, че от нормалното по-хубаво няма и аз се реших, че втори път ще минавам през това. Всеки със своите си страхове. И само се надявам и моля наистина да е по-леко второто раждане и по-безболезнено. Първото беше с нетърпима болка, а мислех, че държа.

Всичко изпълних от списъка, само психически не мога да се настроя да метна нещата в пътната чанта, но и това ще стане тези дни.

И още притеснения имам. Каката как ще приеме бебето, кучето как ще изместим от стаята - поне в началото. Ще има ли ревност голяма, как ще се справяме с две и хиляди други.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 19:59 от Lol90

# 574
Аз влязох в деветия месец вчера. Толкова много се страхувам от нормалното раждане, като вече минала през това, че до последно държах на секцио по желание. АГто и всички около мен упорито ми говориха, че от нормалното по-хубаво няма и аз се реших, че втори път ще минавам през това. Всеки със своите си страхове. И само се надявам и моля наистина да е по-леко второто раждане и по-безболезнено. Първото беше с нетърпима болка, а мислех, че държа.

Всичко изпълних от списъка, само психически не мога да се настроя да метна нещата в пътната чанта, но и това ще стане тези дни.

И още притеснения имам. Каката как ще приеме бебето, кучето как ще изместим от стаята - поне в началото. Ще има ли ревност голяма, как ще се справяме с две и хиляди други.
Аз вече имам някакви контракции, макар и супер нерегулярни и съм паникьосана от ужас. И на мен ще ми е 2ро, 1то беше кошмар.

# 575
Момичета, много "успокояващо" ми действате .Joy Аз изобщо не търпя на болка, така че не мога и да си представя какво ще изживея, щом дори търпящите го наричат непоносимо. Но се опитвам засега да не го мисля, така или иначе ще дойде и ще е отвратително. Grinning
Може би наистина като знаете какво ви очаква е още по-гадно. Някак си не искам аз да избирам начина на раждане, дали ще е секцио, или ще е естествено, със сигурност ще е болезнено, така че искам да е "както дойде". Странно, но на този етап мен ме е по-страх от момента след раждането. Как ще се оправям с бебето, та аз никога не съм пипала новородено, ще свикнем ли бързо. Ама вярвам, че и това ще се нареди.
Страничен въпрос-как сте със стриите? Аз от самото начало мажа корема, от преди месец и краката и дупето, обаче така и не мазах гърдите. Те са си малки по принцип, а и сега не са пораснали кой знае колко, та ги пропусках. И хоп, от няколко дни съм със стрии по гърдите. Sob Много ме е яд, че не обърнах внимание на тази зона. Та сега очаквам да видя дали и коремът ще се предаде...

# 576
Момичета, много "успокояващо" ми действате .Joy Аз изобщо не търпя на болка, така че не мога и да си представя какво ще изживея, щом дори търпящите го наричат непоносимо. Но се опитвам засега да не го мисля, така или иначе ще дойде и ще е отвратително. Grinning
Може би наистина като знаете какво ви очаква е още по-гадно. Някак си не искам аз да избирам начина на раждане, дали ще е секцио, или ще е естествено, със сигурност ще е болезнено, така че искам да е "както дойде". Странно, но на този етап мен ме е по-страх от момента след раждането. Как ще се оправям с бебето, та аз никога не съм пипала новородено, ще свикнем ли бързо. Ама вярвам, че и това ще се нареди.
Страничен въпрос-как сте със стриите? Аз от самото начало мажа корема, от преди месец и краката и дупето, обаче така и не мазах гърдите. Те са си малки по принцип, а и сега не са пораснали кой знае колко, та ги пропусках. И хоп, от няколко дни съм със стрии по гърдите. Sob Много ме е яд, че не обърнах внимание на тази зона. Та сега очаквам да видя дали и коремът ще се предаде...
Всичко е до късмет, кака ми роди за точно 20 мин, пукнаха й водите, запопнаха контракции и на 20та мин - бебе. Аз 6 часа се мъчих, сега да видим как ще е. Иначе и аз не бях пипала бебе до преди да родя, но като ми я дадоха все едно ми сложиха чип, от 1та секунда знаех как да я хвана, какво да я правя... Не знам как стана това.

# 577
Malena няма какво да те е страх, отначало малко ще ти е странно 😁 че говориш на живо същество, а не на кукла и ще искаш постоянно да си я/го гушкаш 🤗.

# 578
  • Варна
Emay, твоя сън направо си е кошмар с ходене до Добрич за раждане 😂😂
Давайте сега страховете един по един. Първо е раждането и после ги мислете как ще пипате новородено и как ще свикнат големите деца и домашни любимци 😀

Днешния ден и ужасен с времето и се замислих какво одеяло избрахте ? Памук? Мерино ? Полиестер?

# 579
Здравейте,момичета да се отчета след днешният преглед,32+5 малкият е 2.400 вървим си с седмица напред,водите и плацентата са добре,тонове правихме за първи път и там всичко е шест,преглед имам след три седмици пак и след това вече започваме всяка седмица😃💙

# 580
Одеалце за изписването ли? Аз още не съм решила и се чудя дали да не използвам на баткото, понеже сме го завивали само два пъти с него + на изписването и е в неутрален цвят, но ми идва една идея по-плътно. Той е роден в началото на ноември, а сега бебка се очаква да е в средата на октомври, ако изкарам дотогава де. Та се чудя още.
Днес взех някои неща за моя багаж + памперси. Май остават еднократни подложки и кремчето за зърна. От два-три дни разчиствам гардероба, но днес бая се изморих и получих доста стягания.

Мери, как сте?

# 581
  • Варна
Аз нямам намерение да купувам отделно одеяло за изписване. Купувам 2 броя и си решавам въпроса. За изписване, за вън, за у дома 😀
Търся и интересн сайт за нещо за изписването , но по скоро някой гащеризон , а не цял сет със 187272 излишни неща.

# 582
Здравейте и от мен! Аз днес взех козметиката за бебка, бях поръчала на Хипп. Изкуших се да отворя само бебешкото олио и аромата е същия като преди 13 години, когато брат ми се роди и мама използваше същата бебешка козметика😄

Само да ни мине подписването в петък и в събота се залавям да стягам багажа, бутам на една страна куфара и чакам. Мисля да стерилизирам шишетата и после преди да вляза в болницата отново да го направя ако няма изненади😆. Не знам за вас, обаче аз не съм готова психически🥹 както си казвах “има още два месеца”, сега осъзнавам, че са още 24 дни до секциото и то не се знае дали ще са и толкова.
Аз искам да попитам вашите коремчета слизат ли надолу тоест бебето, понеже четох, че вече в тези седмици (34-35 г.с) започвало това нещо и вече на жената и е по - лесно да диша?

# 583
Аз също минах днес, 31+4 - 2100кг. Беше малко набързо, каза ми че стените на матката са се свили и нямало много място за бебето, да пия магнерич, за да се отпусне малко. Като цяло не бях много доволна 🙄. Трябва по скоро да си уговарям дата за секциото. На 20 съм на тонове и към края на м. последен ехограф. Иска тогава да ми взема цитонамазка, не разбрах защо 🤔. На някоя от вас да са споменавали за такова нещо.?
Аз и мъжът ми решихме към средата на следващата седмица да отидем при д-ра който ще ме оперира да уговаряме датата и след като ме види той и каже, че всичко е наред, да си чакаме до датата и да пропусна последния преглед. Днес отидох в добро настроение, а излязох много потисната и вкъщи бях със свършила батерия, нищо не ми се правеше 😔. Извинявам се за мрънкането, чак сега реших да ви пиша.

# 584
  • Варна
На мен предната бременност също в края имах цитонамазка . Тази път АГ е същата , но не е споменавала.
На мен корема ми е ниско през цялата бременност и пак ми е тегаво дишането като се наям.
От вчера смених по препоръка на израждащата Диаспорала с Магнерич 3 на ден по 2 !!! Струва ми се много… какви са вашите дозировки ?

Общи условия

Активация на акаунт