Отговори
# 90
Здравей, Пепи,
Пожелавам ти леко преминаване на оставащите месеци.

Ла фойе, аз правих мост в 4 месец. Преди да забременея се наложи да ми извадят зъб, който беше под коронка, заради скрито възпаление, което съвсем случайно разбрахме. Даже мисля, че заради премахването му успях да забременея. После докато изчакаме да заздравее мястото, разбрах, че съм бременна и реших да изчакам докато вляза в четвъртия. Наложи се доста пилене. Беше без упойка, защото нямаше нужда и ми сложиха моста. АГ ме предупреди преди прегледа да пия но-шпа и магнезий. Според мен иди сега, защото после доста трудно ще намериш време. Пък и ако се забавиш прекалено дълго, да не стане късно за коронка.

Аз цял ден съм със странни усещания, даже взех да се шашкам. Болят ме ставите на тазобедрените кости от вътре от към слабините, изпитвам тежест и бодежи при ходене... Не са нетърпими, нито прекалено болезнени, но чувството е ужасно при ходене... Вчера бях на преглед и всичко си беше наред, шийката ми е със запазена дължина, та не ме притеснява това, по-скоро бебка като вмглавичномвече разположена, явно някъде ме натиска. Но е супер неприятно и дано утре не е така, че не знам как ще изкарам на работа. Днес цял ден стоях седнала, защото като стана и започвам да усещам този дискомфорт...

Благодаря, Mir_Dim! 😊
И аз днес съм с такива болки. От един месец само лежа, а вчера пътувахме до Плевен за преглед при АГ от 11:00 часа, а след това в 13:00 бяхме при хематолог, та имахме 1 свободен час, в който се смъкнахме до центъра за по едно кафе. Та при мен на това го отдавам, в допълнение и с жегите... И моята госпожица е главично от около месец 😃 Стреснах се и аз, като чух, но АГ ми каза, че е нормално. А и се въртят мъниците постоянно. Не се притеснявай за това! ❤

Здравей, Пепи! Лека бременност и успех на финала ти пожелавам!🌸 Аз живея в Плевен и ходя тук на прегледи. При кой АГ се следиш и къде мислиш да раждаш?

# 91
Здравей, Пепи,

Ла фойе, аз правих мост в 4 месец. Преди да забременея се наложи да ми извадят зъб, който беше под коронка, заради скрито възпаление, което съвсем случайно разбрахме. Даже мисля, че заради премахването му успях да забременея. После докато изчакаме да заздравее мястото, разбрах, че съм бременна и реших да изчакам докато вляза в четвъртия. Наложи се доста пилене. Беше без упойка, защото нямаше нужда и ми сложиха моста. АГ ме предупреди преди прегледа да пия но-шпа и магнезий. Според мен иди сега, защото после доста трудно ще намериш време. Пък и ако се забавиш прекалено дълго, да не стане късно за коронка.

Аз цял ден съм със странни усещания, даже взех да се шашкам. Болят ме ставите на тазобедрените кости от вътре от към слабините, изпитвам тежест и бодежи при ходене... Не са нетърпими, нито прекалено болезнени, но чувството е ужасно при ходене... Вчера бях на преглед и всичко си беше наред, шийката ми е със запазена дължина, та не ме притеснява това, по-скоро бебка като вмглавичномвече разположена, явно някъде ме натиска. Но е супер неприятно и дано утре не е така, че не знам как ще изкарам на работа. Днес цял ден стоях седнала, защото като стана и започвам да усещам този дискомфорт...

Благодаря, Mir_Dim! 😊
И аз днес съм с такива болки. От един месец само лежа, а вчера пътувахме до Плевен за преглед при АГ от 11:00 часа, а след това в 13:00 бяхме при хематолог, та имахме 1 свободен час, в който се смъкнахме до центъра за по едно кафе. Та при мен на това го отдавам, в допълнение и с жегите... И моята госпожица е главично от около месец 😃 Стреснах се и аз, като чух, но АГ ми каза, че е нормално. А и се въртят мъниците постоянно. Не се притеснявай за това! ❤

Здравей, Пепи! Лека бременност и успех на финала ти пожелавам!🌸 Аз живея в Плевен и ходя тук на прегледи. При кой АГ се следиш и къде мислиш да раждаш?
Здравей, PaolaIvanova! 😊Благодаря ти, мила! 🍀
Аз съм от В. Търново и по здравна каса съм при местна АГ, но напоследък много взе да неглижира проблемите. Цялата работа е, че има много пациентки и претупва прегледите... Лежах в началото на миналия месец със силни контракции и кафяво зацапване в Търновската АГ. Там няма да коментирам, че без дори да ме прегледа едно от "светилата" ни, заключи, че може би имам злокачествено образувание на шийката... Та така стигнах до "Св. Марина" и д-р. Гинчева в Плевен. На всеки 2 седмици ходим на прегледи с доплер, мери ми шийката всеки път и ми назначава необходимите изследвания. Излязоха неща, за които тук никога не ми пуснаха изследвания и сега ги борим адекватно. На 17.06 ме бяха приели в Плевен с лека прееклампсия и тогава се убедих, че и раждането ще е там. Вече го обсъждаме с д-р. Гинчева. Само се моля с бебка да изтикаме някак поне до 8 месец 😔

# 92
Момичета, може ли линк към групата във вайбър Hug
От телефона не мога да копирам линк аз, трябва някой който ползва Вайбър на компютър се включи 😃

# 93
Здравей, Пепи,

Благодаря, Mir_Dim! 😊

Здравей, PaolaIvanova! 😊Благодаря ти, мила! 🍀
Аз съм от В. Търново и по здравна каса съм при местна АГ, но напоследък много взе да неглижира проблемите. Цялата работа е, че има много пациентки и претупва прегледите... Лежах в началото на миналия месец със силни контракции и кафяво зацапване в Търновската АГ. Там няма да коментирам, че без дори да ме прегледа едно от "светилата" ни, заключи, че може би имам злокачествено образувание на шийката... Та така стигнах до "Св. Марина" и д-р. Гинчева в Плевен. На всеки 2 седмици ходим на прегледи с доплер, мери ми шийката всеки път и ми назначава необходимите изследвания. Излязоха неща, за които тук никога не ми пуснаха изследвания и сега ги борим адекватно. На 17.06 ме бяха приели в Плевен с лека прееклампсия и тогава се убедих, че и раждането ще е там. Вече го обсъждаме с д-р. Гинчева. Само се моля с бебка да изтикаме някак поне до 8 месец 😔

Всичко ще е наред, Пепи! Важното е, че сте намерили твоя лекар, на който да се довериш!
Предния път и мен ме гласяха за преждевременно раждане заради постоянни контракции, АГ само ми казваше стискай до 34 седмица, накрая станах 42 - ра седмица и се наложи да ми предизвикат раждане.

Иначе се радвам, че малката е главично вече, защото до скоро беше полегнала странично и малко се бях притеснила, но вече се е обърнала и се надявам да няма изненади.

# 94
Да ти поолекне до края Пепи и всички премеждия да са само лош спомен!
Един път да е при теб и да забравиш през какво си минала Hug

# 95
Благодаря на всички, момичета! 🥰
Да, наистина. И аз така казвам - веднъж да дойдат по живо, по здраво на този свят... Не ме е страх от колики и безсъние. Страх ме е от наистина страшните неща. Имам и друго момиченце на 6 годинки вече, но с нея не съм имала никакви проблеми и вървях като торпедо през цялата бременност 😃
Вие имате ли дни, в които бебчето ви да не е много активно, или да го усещате, но по-слабо? Моята обикновено сутрин към 6:30 е много активна, но когато не се събудя от ритничета, се стряскам 🥴

# 96
Благодаря на всички, момичета! 🥰
Да, наистина. И аз така казвам - веднъж да дойдат по живо, по здраво на този свят... Не ме е страх от колики и безсъние. Страх ме е от наистина страшните неща. Имам и друго момиченце на 6 годинки вече, но с нея не съм имала никакви проблеми и вървях като торпедо през цялата бременност 😃
Вие имате ли дни, в които бебчето ви да не е много активно, или да го усещате, но по-слабо? Моята обикновено сутрин към 6:30 е много активна, но когато не се събудя от ритничета, се стряскам 🥴

Пепи аз също имам момиченце на 5. С нея бременността ми беше песен - никакви проблеми, никакви оплаквания, всичко беше разкошно. А сега още от самото начало, да не кажа и преди да забременея, нещата се случиха по-трудно. И бременността ми е по-трудна, но нормално - една с една бременност няма еднакви Laughing
Иначе не съм се спряла, ходя си на работа, динамична съм, но с едно на ум, че този път трябва малко по-лежерно да го раздавам.

А за движенията и моето момиченце понякога е доста поспалива през деня, а има дни, в които направо ми разказва играта и изпитвам супер дискомфорт, както вчера. Но така ще е... Все още имат доста пространство и ако се завъртят навътре и няма как да ги усещаме...

# 97
И моето бебе някои дни е много активно, други слабичко и се притеснявам, но тепърва ще зачестяват движенията.
Аз се връщам от преглед, гледахме шийката заради честите ми контракции, не ми каза точни мерки, но била добре, не е отворена. Изписа ми Утрогестан вагинално 2 таб. от 100 до към 30-31 г.с. Бебка е 794 гр. 5 дни напред върви, аз съм 24+6 г.с.
Другата седмица и аз съм на зъболекар, че доста ме наболява зъб от 2 седмици. Доколкото знам слагат упойка без адреналин, но досега не ми се е налагало, ще видим как ще бъде. Венците също ми кървят от няколко дни, но доколкото съм чела е нормално през бременността.

# 98
Али добре дошла в отбора на Утрогестана 🤣
Аз се водя с т.н "химичен серклаж" и ще продължавам с Утрогестана до края 🥲 Само, че аз го слагам 2*2

И моето бобче е така 2 дни тихо, после 2-3 лудница хахах..Ама когато няма обичайните движения и аз се паникьосвам и започвам да ѝ се моля да се размърда 😁
И аз нямам търпение за преглед, та да я видим колко е порастнала 😍
Вече и ритничетата са по-силни и все така сладки ☺️❤️

А като си гледам приложението и ми изписва "110 оставащи дни" и хем ми се струват малко и си казвам:"Боже, ще успеем ли да се подготвим до тогава ?" ,а в следващия момент:"Нямам търпение да си я гушна 🥰"

Аххх тези хормони 😂

# 99
И моето бебе някои дни е много активно, други слабичко и се притеснявам, но тепърва ще зачестяват движенията.
Аз се връщам от преглед, гледахме шийката заради честите ми контракции, не ми каза точни мерки, но била добре, не е отворена. Изписа ми Утрогестан вагинално 2 таб. от 100 до към 30-31 г.с. Бебка е 794 гр. 5 дни напред върви, аз съм 24+6 г.с.
Другата седмица и аз съм на зъболекар, че доста ме наболява зъб от 2 седмици. Доколкото знам слагат упойка без адреналин, но досега не ми се е налагало, ще видим как ще бъде. Венците също ми кървят от няколко дни, но доколкото съм чела е нормално през бременността.

Алина хубави новини! Моята бебка също върви напред. в 23+5 /в понеделник/ беше 624гр. Чак малко се притеснявам, защото дъщеря ми вървеше все с по 5-10 дни назад, все малка я чакахме, а накрая се роди 3650... та сега каков ли ме чака Laughing Но да сме живи и здрави!
Не се притеснявай от зъболекар, слагат безадреналинови упойки, които не вредят. Аз ходих в 4-ти месец за сложни интервенции, не са ми слагали упойка, защото нямах болки, но бях с доста контракции след това и се наложи да пия повечко магнезий, според мен заради неудобния стол...

Мери на мен ми изписва 112 дни до бебче и ми се струват супер малко. Smile и като знам, че тепърва почваме ремонта и колко работа имаме... не ми се мисли. Ама ще се справим, важното е живи и здрави бебчета на финал и ние да сме здрави Heartbeat

# 100
Здравейте и от мен.
Вчера ми беше доста динмичен денят и не съм писала.
Бях на рутинен преглед при АГ-то, която ще ме изражда.
В 22+2, госпожицата е 440гр и е около 20см, поне по това, което видях на монитора.
Плацентата ми била предна, но с лека забележка, че е все още малко ниско и се надява да се качи вече бебека по-нагоре, защото и аз с тези нейни ритници по яйчниците и мехура не издържам понякога.
И беше седалищно застанала - по това нищо не коментира, но отново беше като скарида, с краката над главата и по раменете..
Иначе заради пътуването и друсането, получих спазми в ляво, ниско долу като при цикъл, и то вечерта, но не мога да разбера, дали това са контракции или просто защото тя беше застанала там и ми притискаше някой нерв или мускул... Но не съм се стресирала.
За болките в кръста и гърба, аз мажа с Траумил - хомеопатичен продукт и ми помага. Но аз, предния петък бях седнала на течение и на неудобен стол, та ме боля 2 дни, но с мазане ми мина.

# 101
Не знам за вас, ама аз се чувствам много тежка и тромава вече, в по-голямата част от времето лежа на дивана или леглото, особено в тези жеги навън. Краката ме болят като се изправя по-продължително, ама то си е и от вените според мен.

# 102
Mir_Dim, и аз се притеснявам от контракции заради зъболекря, първо че вече ми е много трудно да лежа по гръб, все ми се стяга корема, отделно от притеснение, защото забелязвам, че когато имам повечко напрежение и нерви зачестяват. Но ще пия но шпа и се надявам да мине леко.
Иначе дъщеря ми си отговаряше все точно на термина според ехографа +/- 1 ден и се роди 12 дни по-рано 2900гр. Но нали вторите деца са по-големички и на мен сега ми е странно като ми кажат, че върви леко напред.

# 103
Mir_Dim, и аз се притеснявам от контракции заради зъболекря, първо че вече ми е много трудно да лежа по гръб, все ми се стяга корема, отделно от притеснение, защото забелязвам, че когато имам повечко напрежение и нерви зачестяват. Но ще пия но шпа и се надявам да мине леко.
Иначе дъщеря ми си отговаряше все точно на термина според ехографа +/- 1 ден и се роди 12 дни по-рано 2900гр. Но нали вторите деца са по-големички и на мен сега ми е странно като ми кажат, че върви леко напред.

Ох, аз се надявам да си върви около кака си. Но пък кака и я преносих 10 дни... та не ми е много точна математиката с килограмите, защото няма как да тежи толкова, колкото дете родено в началото на 9-тия, като нея я родих реално в средата на 10-тия месец LaughingLaughingLaughing

На мен АГ ми каза преди прегледа да пия но-шпа и магнезий /допълнително от стандартната доза, която си приемам/. Та стискам палци бързо да мине при теб и да нямаш неразположения след зъболекаря!

# 104
Така, като ви чета и започвам да се тревожа за моя юнак, вчера го измериха 1043 грама, а съм едва 26+3. Застанал си е настрани човекът и ме скъсва от ритници денонощно, не спи ли това дете се чудя. Иначе проблемите с жегите и отеклите крака са ми верен спътник както и при вас.

Общи условия

Активация на акаунт