Отговори
# 105
  • Варна
Отворих и аз приложението да видя колко дни остават 😀 99 🥳🥳
Аз в понеделник се заканих да бъда по-кратка с обиколките и вчера го спазих, но днес  пак се юрнах и откарах 4 часа по магазини и в колата. Просто имам разни неща за пазар за новия апартамент и не ме свърта. Нищо , ама нищо не гледам за бебето. Добре, че карам автоматик, че от време на време ми побутва ниско долу или пикочния мехур и имам възможност да се завъртя и да си карам само с единия крак 😂😂
Естествено пак започнах да усещам дискомфорт ниско отдолу … ама вдигнах дупето на една възглавница и да вземе да се качи по-нагоре се надявам бебето.
Вечер обаче съм доста неактивна последните  7-8 дни. Буквално ставам само за хапване и къпане и лежа на дивана, а хаоса в новото ни жилище е навсякъде. Обаче нищо не мога на свърша след 16 часа… то стягане., то пишкане …

# 106
И аз от понеделник насам много малко усещам бебето а доскоро беше доста активно. Откакто ядох бяло месо от едно печено пиле и оттогава намаляха та викам на мъжът ми от пилето ще да е 😀😀

# 107
Здравейте и от мен момичета😀,вчера не успях да се включа,бях на преглед 24 седмица,моят голям мъж,както каза АГ е 730гр.😁💙,всичко е нормално и в края на месеца трябва да правя обременяване с клюкоза да видим как ще ми понесе.

# 108
Момичета, помагайте, ако някоя има опит. Пуснах стерилна урина тези дни, заради левкоцити в урината при последното изследване.

И резултатът е:

Утре ми е консултацията с АГ, но определено се притесних. 😕

# 109
Ооо аз тия ентерококи ги лекувах още в началото 😁
Няма нищо страшно, ще пиеш антибиотик съвместим с бременността.
Само, че при мен излезе на МБ.

# 110
Благодаря ти, Merry! 🫶  Хубаво е да има някой да те успокои, че се зачетох в нета за риск за плода ииии 😅

При мен микробиологията края на април беше чиста, тогава левкоцитите в урината ми бяха 1+, сега - при 2+, съветът беше да пусна и стерилна урина.

Ние бяхме на море в Гърция наскоро, влизала съм във водата 4-5 пъти, сменях банските веднага, но се чудя дали от там пък нещо не си донесох. Гледам, причините може да са много, но щом има спасение, ще спра да го мисля. ☺

# 111
И аз да ви попитам нещо, ходих на хематолог преди седмица, която ми изписа три вида желязо /да пия това което ми понася ми каза/+ В12 капки, обаче аз съм с анемия при която като пия какъвто и да е вид желязо ставам като парцал и трябва д през цялото време да лежа и пия вода за да ми е добре 🥺. Казах на АГ, тя пък вика пий каквото ти е изписала. Направо незнам вече какво да правя, май ще ги спра пък да видим дали няма да ми мине. Според вас какво друго може да ме подсили?

# 112
Вили Първо за теб не е добре да си с ниско желязо, второ бебето също има нужда и дърпа от твоите запаси.Така, че нямаш особенно голям избор 😬 .Виж кое хапче най-малко те кара да се чувстваш зле, защото другия ти вариант е инжекции или системи, което ми се струва по-зле..

# 113
И аз да ви попитам нещо, ходих на хематолог преди седмица, която ми изписа три вида желязо /да пия това което ми понася ми каза/+ В12 капки, обаче аз съм с анемия при която като пия какъвто и да е вид желязо ставам като парцал и трябва д през цялото време да лежа и пия вода за да ми е добре 🥺. Казах на АГ, тя пък вика пий каквото ти е изписала. Направо незнам вече какво да правя, май ще ги спра пък да видим дали няма да ми мине. Според вас какво друго може да ме подсили?

Здравей, Вили,

Пробвала ли си със сиропа "Билкова кръв" на марката Флорадикс?

# 114

Здравей, Вили,

Не, не съм, но съм чувала за билковата кръв. Да взема да пробвам!?

# 115

Здравей, Вили,

Не, не съм, но съм чувала за билковата кръв. Да взема да пробвам!?
Вили, аз го пиех преди да забременя и след 4 месец, че в началните месеци ми беше доста лошо и нямаше как да приемам каквото и да било.
Сега съм спряла всичко, защото АГ ми каза, да не се тъпча с нищо, при условие, че всички показатели са ми окей.
А и със стомаха си имам проблеми още от предната година, защото пих какво ли не 2-3 години и явно вече не е толкова здрав.
Все пак пиши и питай АГ, но има и таблетки доколкото знам, но не съм сигурна че става при бременност. Питай, преди да предприемеш каквото и да било.

# 116
Ох и аз ще съм на хематолог тия дни, нисък ми е хемоглобина, ама при мен и предишната беше нисък и така си родих. Дано успеят да ме закрепят. От днес и краката нещо са ми отекли, някоя с отекли крака, какво да правя, трябва ли да ме притеснява това ?

# 117
Аз пия желязо от 4ти месец,хемоглобина ми беше адски нисък и след консултация с хематолог първоначално ми предписа сорбифер,той не ми понесе и минах на 2х1 тотема.Има първоначален период на свикване,но организмът се нагажда и сега слава богу нямам проблем. Задължително спазвай 2 часа преди и 2 часа след прием без млечни продукти и яж нещо преди приема,за да не те заболи корема. За по-добро усвояване си пръскам и вит Б12 и го пия със сок от портокал,заради витамин Ц-то,което също помага на усвояването на желязото.

# 118
Здравейте, моят термин е 17.10, момченце 💙

Мариянка, благодаря за новата тема 😊 може ли да включиш и моя термин в началната страница ☺️ за 22.10 с момченце ❤️

# 119
Аз пия желязо от 4ти месец,хемоглобина ми беше адски нисък и след консултация с хематолог първоначално ми предписа сорбифер,той не ми понесе и минах на 2х1 тотема.Има първоначален период на свикване,но организмът се нагажда и сега слава богу нямам проблем. Задължително спазвай 2 часа преди и 2 часа след прием без млечни продукти и яж нещо преди приема,за да не те заболи корема. За по-добро усвояване си пръскам и вит Б12 и го пия със сок от портокал,заради витамин Ц-то,което също помага на усвояването на желязото.
А тотален жск изследван ли ти е ? На мен ми е нисък хемоглобина, тотален жск над норма и желязо в норма. Имам час за хематолог за 23 чак. АГ каза, че не е спешно състояние, ще чакаме хематолога да каже. Поня, че с предишната бременност бях на ферофолгама, след като родих бях на инжекции б12 май и приемах тотема. Да видим сега.

Общи условия

Активация на акаунт