Отговори
# 135
Оо.. разбирасе, ако е глава или дупе е една доста оформена топка /така я наричам аз 😊/, та крачетата и ръчичките мърдат общо взето, само те са неразпознаваеми за сега, но на по късен етап си хващам едно малко краче 😆 Абе забавна работа.

Miss да ти е жив и здрав рожденика, и мен ме чакат на 13 и 14 кака и бати. Стават на 7 и 1г.

# 136
Момичета, днес счупих един термометър, но навън, на пътя. По спомен е купуван скоро и е с нещо друго, не живак. Повъртях се 5 мин около него докато намеря кой да почисти. Имате ли идея дали е опасно като съм  навън ? Смисъл дори ако е бил живак опасно ли е ако съм седяла около него ? Не съм го докосвала.

# 137
Няма опасност след като не е живачен и не си била в затворено помещение 😊

# 138
Момичета, днес счупих един термометър, но навън, на пътя. По спомен е купуван скоро и е с нещо друго, не живак. Повъртях се 5 мин около него докато намеря кой да почисти. Имате ли идея дали е опасно като съм  навън ? Смисъл дори ако е бил живак опасно ли е ако съм седяла около него ? Не съм го докосвала.
Сигурно е галиев. Той е безопасен.

# 139
Една мед .сестра  ми каза че дори да е живачен количеството не е голямо и не е опасно особено на вън.Така че спокойно

# 140
И аз не мога да оприлича кое е дупе, кое глава. Също и при мен коремчето започва от пъпа надолу 😁 Вчера го усетих да хълца. Баткото хълцаше доста често.
Вили, в АГ ще раждам пак, тъй като моят израждащ работи там, а и неонатологията е добра. Условията не са кой знае какво - даже хич, като се има впредвид колко се плаща за престой, но в крайна сметка това не е чак толкова важно.

# 141
Аз пък, да споделя, дискомфортите на гърба ми, стъпалата и т.н. рязко се засенчиха от дискомфорта от … хемороиди 😔

От 2 дни насам ме мъчат и е адски неприятно, вчера си купих и Проктен и силно се надявам да е ефикасен.

Някоя от вас сблъскала ли се е вече с този проблем? Допускам, че вече напрежението в тази част от тялото е голямо, аз съм с тесен ханш и явно всичко се притиска, отделно - прекарам 80% от деня седнала, което допълва идилията. 😅

# 142
Мда.. при мен също се появиха и допълниха картинката Satisfied
Аз също нямам възможност за кой знае колко движение, тъй като работя home office и реално работният ми ден минава на дивана, ставам за кратко ама и работата си изисква да си следиш нещата.
Гледам след това да наваксвам с разходки, но като цяло е ясно, че не е достатъчно.
Взех си Пайлекс, тъй като преди съм го използвала и останах доволна, надявам се пак да свърши работа.
Абе въобще.. усещам как последният триместър ще е забавен Satisfied

# 143
Аз пък, да споделя, дискомфортите на гърба ми, стъпалата и т.н. рязко се засенчиха от дискомфорта от … хемороиди 😔

От 2 дни насам ме мъчат и е адски неприятно, вчера си купих и Проктен и силно се надявам да е ефикасен.

Някоя от вас сблъскала ли се е вече с този проблем? Допускам, че вече напрежението в тази част от тялото е голямо, аз съм с тесен ханш и явно всичко се притиска, отделно - прекарам 80% от деня седнала, което допълва идилията. 😅
Аз Grinning
Имам си един хемороид от предната бременност, който след като се възстановиха от раждането не се е обаждал, но преди две седмици направо ми разказа играта. Почти бях стигнала до спешен преглед, защото се чувствах като изсипана.
Слава Богу, сега нещата са добре. Майка ми бърка един домашен билков крем и ми мина за около седмица... Но за съжаление тези хемороиди са част от преживяването ...
Проктогливенол ми бяха изписали като медикамент, иначе, просто аз реших, че ще пробвам с домашния крем първо.

# 144
Имайте предвид, че не се поевяват само от дългото седене, а и от силни и продължителни напъни при запек например 😉

# 145
Имайте предвид, че не се поевяват само от дългото седене, а и от силни и продължителни напъни при запек например 😉
То попринцип силно и продължително напъване трябва да се избягва. И двете бременности ме предупредиха, ако имам проблем да правя микроклизми, но в никакъв случай напъване. Води до контракции.

# 146
И аз тези дни се канех да дойда да докладвам за хемороиди, но не бях виждала друга мама да се оплаква и си викам какво да ги занимавам Grinning

Имам си супер проктолог, но за жалост е в отпуска и приема чааак от 5ти август.
Та се виждам в чудо.
За сега добре, че не боли особено силно, но кърви ужасно много с ярка кръв и постоянно съм пред инфаркт да не би да е от влагалището. Имам си фисура, но с хемороиди не съм се сблъсквала до сега.

Правих и кръвна картина - желязото ми е започнало да пада, не е критично, но ще трябва да взема мерки преди да стане.

След 10 дена съм на преглед, ще искам нещо да ми изпишат за хемороиди защото все пак остава немалко време до края и ще е весело.
Това дори и при самото раждане, ако е естествено, представям си как ще се обостри Confused Ужас

# 147
Леко ми олекна, че не съм прецедент, споделям болката ви - буквално и преносно. 🤗

Аз никога не съм имала запек, дори сега, по време на бременността, съм си в обичайна рутина. За това го отдавам на по-големия натиск в тази зона и седежа. От тези дни съм хоум офис, но за съжаление - не мога да намеря поза за работа легнала. 😅

# 148
За седнало положение аз използвам една възглавница, която облекчава ректума и щялата зона.
Като кравай е с дупка по средата, не е много фенси но поне зоната не се притиска допълнително.
За сега май това ме спасява да нямам болки още.

Нещо подобно е, моята е по лекарско предписание заради фисурата. Някаква медицинска марка, но каквато и да е възглавничка с дупка ще върши работа поне при седеж.

# 149
  • Варна
Аз имам проблеми с опашната кост и точно такава възглавница бях си взела преди 10-тина години от Амазон. За съжаление не успях да свикна да седя на нея и я продадох от раз на една учителка , която имаше същия проблем.
Съчувствам Ви с тези болки , вярвам че са ужасни и гадни, защото мъжа ми има проблеми с фисури и тн и знам как като го хване и не може да стои от болка.
На мен магнезия , кафето ми помагат да ходя всеки ден без напъни. Обаче не отида ли и един ден и започват болките отпред и разбира се отзад на опашната кост, където явно ми притиска. Винаги съм така дори и не бременна . И това само за 1 ден, ако пропусна… Тъпча и плодове много.

Момичетата от Варна, къде сте се насочили и при кой за раждане ?

Общи условия

Активация на акаунт