Отговори
# 225
Аз от днес съм 28гс, а вчера на прегледа АГ ми вика, че бебето вървяло с почти 2 седмици по-голямо и да спирам сладкото 😂 Викам аз сладкото ще спра, ама за тея 27гс съм качила няма и 4кг, тъй че едва ли е баш от сладкото 😀😀😀 Иначе добре ми мина прегледа. Шийката и серклажа държат, 29мм, което е супер за мен. Младежа е вече малко по-нагоре и тежи 1100гр. И познайте .. викат ме след 2 седмици за първи тонове 🙄🙄 Не е ли рано се зачудих, но тя каза , че след 1кг започвали да се следят тоновете . Нямам такъв спомен от първата бременност.
Вечерта се прибрах и разказвам на мъжа ми, че кога забренях кога и тонова вече почваме, а аз още съм далече от бебешки неща . Обикалям си магазините , пазаря си дрешки за мен, дрешки за голямото дете , стоки за новия апартамент и въобще направо си пропускам бебешките щандове 😂 Айде да стигна 32гс и викам ще започна на се оглеждам и купувам 🤪

И аз съм същата, Miss_V .
От няколко дни си казвам, че вечер ще седна да поразровя сайтовете и да набележа основни неща, които могат да се поръчат. Сядам, гледам, слагам две неща в кошницата и се отказвам SmileySmiley Имам чувството, че още ми е рано.
Предната бременност също в средата на седмия започнах да пазарувам, като най-големите покупки купих в началото на деветия, а количката след като родих  я поръчах от родилното LaughingLaughing

Аз съм доста изморена вече, но тази седмица си дадох доста зор в работа, а от миналата седмица движим ремонта на спалнята, който правим изцяло сами и събота и неделя ми се взеха здравето със сглобяването на новите мебели. Чакам отпуската от утре, малко да отдъхна и да продължаваме с ремонта, че то не остана. За него най-много се притеснявам, покупките знам, че и в един ден могат да се надбавят и като че ли не ги мисля толкова.

# 226
Оххх, това със спирането на сладкото е мисия невъзможна. Аз също съм качила около 5 кг. (отново в 28 г.с.), въпреки че и при мен бебка върви напред, без захари и изобщо въглехидрати - направо не съм човек. Опитах с много прием на вода, имам си апетит и не се ограничавам откъм месо, зеленчуци, но имам периоди, в които ако не хапна парче шоколад (не парченЦЕ, а солидно парче 😄), ще се строполя. Явно си е до метаболизъм качването на килограми, аз имах други очаквания за наддаването, но за сега върви бавничко и само на корем.

По линия на желанията ни за по-чести прегледи, точно това мислех да ви питам - от кога започват тоновете, но ми се стори рано, а явно не е. Аз в понеделник ще разпитам кога ще тръгвам и аз на тях.

# 227
Оххх, това със спирането на сладкото е мисия невъзможна. Аз също съм качила около 5 кг. (отново в 28 г.с.), въпреки че и при мен бебка върви напред, без захари и изобщо въглехидрати - направо не съм човек. Опитах с много прием на вода, имам си апетит и не се ограничавам откъм месо, зеленчуци, но имам периоди, в които ако не хапна парче шоколад (не парченЦЕ, а солидно парче 😄), ще се строполя. Явно си е до метаболизъм качването на килограми, аз имах други очаквания за наддаването, но за сега върви бавничко и само на корем.

По линия на желанията ни за по-чести прегледи, точно това мислех да ви питам - от кога започват тоновете, но ми се стори рано, а явно не е. Аз в понеделник ще разпитам кога ще тръгвам и аз на тях.

Моето бебче още отначало си върви с два дни назад. В сряда като ходих на прегледа даже видях, че е с един ден ама то постоянно ми се сменява ако не съм в един и същ кабинет. Даже на ФМ го изкарва и повече от два дни назад, но не обръщам внимание вече. Казаха ми, че не е проблем щом си расте. Относно прегледите и тоновете според мен всеки АГ си действа различно. Някои викат по - рано пациентките си на тонове, други по - късно. И на мен ми е интересно от кога се започва с тях. Аз също не съм питала, но обмислям другия път да го направя, понеже смятах, че тогава ще съм в 32 седмица.

# 228
И аз нищо не съм купувала още за бебчето. Все се каня да преразгледам и сортирам дрешките от баткото. От него има чисто нови супер сладурски и обличани само по два-три пъти. Отделно, една приятелка ще ми даде от нейното момиченце, което пак е родено в техния сезон. Та към осми месец ще купя дрешки за изписването. За другите дрешки първо трябва да видя какво ще използвам от баткото и от приятелката му.

# 229
Мамчета, някоя от вас има ли задух? От няколко дни изпитвам нужда постоянно да си поемам дълбоко дъх, сякаш не ми достига въздух. Днес пък бяхме на парк с малката и като ми причерня, стана ми много лошо и изтръпнах, не можех да ходя. Замъкнаха ме до спешното, там само ми премериха кръвното и ме пртиха да лежа на хладно. Явно вече ще се крием на сянка, но пък на 28 трябва да ходим на море и ще сме на каравана, какво ще правя, как ще я карам 4 - 5 дни там идея нямам Sad

# 230
Изцяло се дължи на топлото. И при мен се получава като дишам много топло, постоянно поемам дълбоко въздух и ми прилошава, като съм на хладно нямам такива проблеми. Затова седя с пуснат климатик от спалнята, не директно заради малкия и като го спра когато заспи започва ада 🤪 🥵. Ами ще търпим още месец и ще се надяваме на захлаждащи 🌡️😉
Аз лично не търпя горещия въздух и едно ходене до магазина ми изкарва въздуха.

# 231
И аз нещо взех да не издържам на топлото време , а обикновено нямам проблем с горещините. То е едно задъхване , едно подуване , едно неспирно мрънкане 😁, добре че още ме търпят вкъщи.
Относно пазара за бебчо и аз още нищо не съм взела , все тръгвам и пак нещо ме спира. Лошото е че постоянно имам едни черни мисли как ще родя преждевременно , сънувам кошмари , скачам от леглото и си казвам "а не утре ще взема най-необходимото" и на сутринта се отказвам. А времето си лети.

# 232
mylitta гледай да стоиш на хладно.
Абсолютно всяка сутрин съм така до като стигна до работа.
Една сутрин за по-бързо хванах транспорт, макар че беше хладно вътре по едно време помислих, че ще припадна.
Задух и трудно поемане на въздух, но при нас е топло и влажно от рано сутринта. И за 1 етаж даже взимам асансьор, че кача ли стълбите дори не мога да говоря от задъхване.
Забелязах, че като хапна се пооправям. Закусвам на работа. Та започнах и по нещо в къщи леко да хапвам, за да имам сили да стигна до целта Grinning

А през деня и вечер нямам никакъв проблем в топлото.

Оплаках се и от това вчера на доктора. Каза, че като ми е нисък хемоглобинът често се получава задъхване, задух, особено в топлото.

Та ако трябва да излизаш хапвай и се хидратирай добре преди това.

# 233
Пак се завърна главоболието от три-четири дни. Особено вечер. Желязото не ми понася, ах, оплаках се. Въобще не приема никакви лекарства моят организъм. Страшна мъка е да ги пия... Освен желязо, приемам и магнезий и ношпа, заради болки в корема. Пак предимно вечер.

Аз да ви кажа, като ви чета, се шашкам. Нищо не съм купила, въобще не мислех да започвам с покупките преди септември. А терминът ми е първи октомври. С предната бременност напазарувах всичко две седмици преди да родя.  Въобще вижда ми се толкова далечно раждането, разбира се, дано всичко е наред и изкарам докрая бременността си.

# 234
И аз се задъхвам и получавам задух, особено ако държа повече на ръце малкия.
Днес мина и моя дългоочакван преглед. Бебчето е 730 гр., по измервания, АГ ми каза, че изостава с две седмици. По принцип съм в 26-та г.с. Седалищно си е застанало и яко ме рита отдолу. Снощи почти не съм спала.

# 235
  • София
Здравейте и поздравления на всички за настъпващите седмици Heartbeat

Аз влизам в 28 г.с. и на мен на няколко пъти ми казват, че момчето върви малко напред като размери и тегло. Отделно за проблем с разширени вени на единия крак докторът ми изписа прием на Флебодия, която за съжаление имала страничен ефект - допълнително наедряване на плода, та ще видим на следващата ЖК за месец прием какво ще измери Flushed

Но уредите никога не могат да дадат пълна точност и ме посъветваха да не се шашкам, ако теглото мърда малко нагоре или надолу от нормата.
Една акушерка ми разказа, че е била свидетел на разлика до 900 гр от измерените на ЖК и тегло при раждане, та няма пълна точност в апаратното замерване. Важното е всичко да се развива наред и ние да сме спокойни в процеса.  

Искам да попитам майките от София в коя болница и при кого ще раждат? Аз за съжаление се следя при лекар, който не изражда и в момента съм в чудене къде да се прехвърля в последните месеци. Колебанията ми са между Майчин дом и Надежда, препоръчват ми и болница Щерев, но естесвено за всички има както положителни, така и крайни отрицателни мнения. В частните болници ми направи впечатление, че доста трудно се запазва час за преглед при лекарите с добри отзиви, особено като не си се наблюдавала там, а в същото време искат да не се отлага за накрая посещението на съответната болница и да са запознати с бременността чрез поне две проведени там консултации..Може би е добре да отида на дните им на Отворени врати да се ориентирам в обстановката, но пак остава проблема при кой доктор да запиша час за ЖК там..

# 236
Аз се следя в Щерев при Д-р Стоян Певтичев и там ще раждам. За мен този човек е повече от невероятен. ✌

Здравейте и поздравления на всички за настъпващите седмици Heartbeat

Аз влизам в 28 г.с. и на мен на няколко пъти ми казват, че момчето върви малко напред като размери и тегло. Отделно за проблем с разширени вени на единия крак докторът ми изписа прием на Флебодия, която за съжаление имала страничен ефект - допълнително наедряване на плода, та ще видим на следващата ЖК за месец прием какво ще измери Flushed

Но уредите никога не могат да дадат пълна точност и ме посъветваха да не се шашкам, ако теглото мърда малко нагоре или надолу от нормата.
Една акушерка ми разказа, че е била свидетел на разлика до 900 гр от измерените на ЖК и тегло при раждане, та няма пълна точност в апаратното замерване. Важното е всичко да се развива наред и ние да сме спокойни в процеса.  

Искам да попитам майките от София в коя болница и при кого ще раждат? Аз за съжаление се следя при лекар, който не изражда и в момента съм в чудене къде да се прехвърля в последните месеци. Колебанията ми са между Майчин дом и Надежда, препоръчват ми и болница Щерев, но естесвено за всички има както положителни, така и крайни отрицателни мнения. В частните болници ми направи впечатление, че доста трудно се запазва час за преглед при лекарите с добри отзиви, особено като не си се наблюдавала там, а в същото време искат да не се отлага за накрая посещението на съответната болница и да са запознати с бременността чрез поне две проведени там консултации..Може би е добре да отида на дните им на Отворени врати да се ориентирам в обстановката, но пак остава проблема при кой доктор да запиша час за ЖК там..

# 237
Здравейте, нашата почивка на море мина Nature Sunny Какво да ви кажа, тежичко ми беше на мен Stuck Out Tongue Winking Eye Ходих няколко пъти на плаж ама много се измарях, задъхвах и основно мъжа ми и детето ходиха сами, аз си седях на хладно на терасата в хотела или на пейка в парка около него и четях. И от пътуването доста се притеснявах, че никак не ми е удобно в колата, отделно от друсането получавам контракции, но за щастие всичко беше наред. Радвам се, все пак, че успяхме да се разпишем заради детето, но се моля да не ми се налагат повече пътувания до края Sweat Smile

Относно покупките, ние още абсолютно нищо не сме купили. Имам някои неща от каката и от роднини - кошара, столче за кола, количка за първите месеци само с кош за новородено, гнездо, доста дрешки. Затова и не бързам. Може би другия месец ще започнем лека по лека, то така или иначе мисля почти всичко да поръчам онлайн и няма да има обикаляне.

Чудя се дали да взимам повивалник със стойка? Предния път ми подариха, но след това и аз го подарих и сега не мога да реша. Не помня колко дълго го ползвахме, според ММ се ползвал само 2-3 месеца, а аз мисля, че беше малко по-дълго? Никак не ми се сменят памперси на леглото като знам как заминава кръста, но от друга страна този път съм по-обрана и гледам да няма излишни покупки. Причината да се колебая е, че близки могат да ни дадат вана със стойка, но няма повивалник и ако я вземем няма да имаме място и за двете неща. Иначе трябва да я откажа и да си взема 2 в 1.
За количката също имам колебания, както уж бях избрала, не знам защо ми трябваше да се ровя и чета и се разубедих Joy Та, сега тепърва и количка ще избирам като се чудя дали да е направо лятна след като си имаме стара с кош за новородено или да е 3 в 1.

Задух и аз имам, особено като лягам, по гръб не мога и за минута вече, направо се задушавам, но и корема ми е наистина много голям. От няколко дни започна и много да ми тежи, като се въртя нощем, лягам, ставам, все едно имам гюле в корема, така тежи. На няколко пъти се случва да ми причернява и да получавам сърцебиене и задух, предполагам, че е от кръвното, поне бързо минава.

Вечерта преди да заминем на морето минах на бърз преглед, ей така за успокоение. Бебка е 980 гр. в 27 г.с и беше седалищно, но още е рано, надявам се да се обърне. Иначе понякога така рита и натиска в пикочния мехур, че едва стигам до тоалетната, а и доста ме наболява. Направо имам чувството, че ще се подаде някое краче отдолу.

# 238
Аз тъкмо излизам от преглед, бебка е 1270 гр., 28+0 г.с. Върви със седмица по-голяма, като най-важното - околоплодните води са в норма, че при предния преглед бяха на горна граница.

Винаги е била главично разположена, до днес 😂 Вече комфортно си се е позиционирала на дупе, което и подозирах, защото усещанията в корема ми от седмица насам са различни, появиха се и едни пърхания в най-ниската част.

Аз се следя в Надежда и като цяло съм се насочила там да раждам. Само доста ме притесниха последните ревюта в групата им, за отношението от неонатология, следродилната грижа и подпомагането на кърменето. Специално последното на мен ще ми е проблем, поради медицински причини и държа на напътствия още от началото. Не мога да открия и дали имат Дни на отворени врати в момента, гледам, са ги преустановили по време на пандемията.

Иначе в Токуда на 27.07 имат представяне на родилния комплекс в 13.00ч и бих отишла, само прогнозите за горещини ме плашат.

Аз съм благодарна, че планираните почивки ги минахме май и юни, в момента хич не съм във форма. Иска ни се до средата на август отново да отидем нанякъде, но ще следя прогнозите и тогава ще реша. През деня съм хоум офис, но дори за половин час да ми се наложи да изляза преди 19.00ч. - откровено ми призлява.

Аз лично мисля за сега да не купувам помощни аксесоари и екстри, а на база необходимост в реално време да ги взимаме. Ще си спестим временно повивалник, шезлонг и т.н. - и ако усетим липсата им, ще поръчаме от днес за утре.

# 239
  • Варна
Аз изцяло си се движа с колата. Според АГ е излишно напрежение, но за мен е удобство. На мен последно време не  ми стига въздуха, като съм легнала по гръб, но пък се усещам, че основно нощем така спя.
Не плануваме далечна почивка, а миналата седмица бяхме на близо на къща с басейн и въпреки стоенето на шезлонг си починах и таткото беше активния за детето и готвенето.
Уикенда си направихме плаж за 2-3 часа на близо до Варна и си стоя под чадъра легнала и само мокря крака и плискам ръцете. Еххх, как ми се иска да се цопна във водата цялата... ОБОЖАВАМ МОРЕТО.
7-ми месец ,  а хората не забелязват, че съм бременна, когато съм с рокля. Чакам си по опашки и това е Grinning Обаче съм се заредила с очила (винаги), тази година и шапка и ветрило и вода навсякъде с мен.

И за протокола отворих тези дни сайтове за детски дрехи. Ужасен ужасон са дрехите за момчета. Само в NEXT харесах всичко, но  с тези цени там и бързата смяна на номера не знам колко бих взела...

Общи условия

Активация на акаунт