Отговори
# 240
На Next изглеждат доста качествени дрешките, и аз днес ги гледах в Мола, но наистина е неоправдана инвестиция за период на употреба 1-3 месеца

Момичета, някоя от вас с Rh- и татко с Rh+, ще слага ли ваксината Резонатив анти-D имуноглобулин? Аз трябва да я сложа тази седмица, по препоръка на АГ, но сега се зачетох и май не е честа практика преди раждане.

Основната й функция е да не се развият антитела до раждането, което прави логика, но защо тогава не се прилага масово като превенция, а най-разпространено е да е след раждане, ако бебето е Rh+? Тогава как покриват риска от 7 до 9 месец?

# 241
Здравейте, момичета!
Аз съм в отпуска и активно пътуваме насам - натам. За сега на къси разстояния, но сме в колата по цял ден по работа, че с това ремонт доста закъсняваме и малко взех да се притеснявам.
 Днес съм решила да си стоя вкъщи, че тук се е запалило сметището и освен температурите, ме притеснява и въздуха. Та днес ще почистя вкъщи малко, че е бомба паднала.
Започнах да разглеждам сайтовете, да набележа поне някакви неща, не мисля да купувам преди да започнем детската, защото нямам къде да ги складирам. Разочарована съм от цени просто ... Знам, че са минали пет години от последното ни такова пазаруване, ама те цените тройни, а нещата едни и същи ... Набелязах си някакви базови дребни неща в бейби бг, сложих в количката и сметката беше 380лв...

Стойте на сянка момичета и се пазете!

# 242
Сянка и течности в тези жеги.
Аз съм с голяма умора последно време, предполагам заради анемията. През нощта си спя и сутрин съм като парцал. А вчера така клепах на бюрото, че се унесох сериозно по едно време Disappointed
В почивните дни мога и по 2-3 дремки да правя на ден.

Имам чувството и, че дните се точат много по-бавно. Не знам дали е от топлото или от отпускарското настроение. 6 месеца имам чувството, че минаха като миг, а последните седмици са толкова дълги. Чакам отпуската от цяла вечност като че ли.

От вчера съм и понастинала - запушен нос и болки в гърлото. А в жегата не мога да си правя чайче с джинджифил и лимон. А на студен чай имам чувството, че няма същия ефект. И нито съм да стоя на климатик да ме вее, нито пък в топлото да подсмърчам, чувството е, че ми е 1000 по-топло.
Навсякъде като надуят климатиците и като се окажеш на вън с над 10 градуса разлика и става забавно с нашите подтиснати имунни системи.
Дано не е вредно за бебчето, защото не ми се иска да се влошава и да стигам до лекарства.

Кураж на който се е хванал с ремонти и местения. Не знам от къде имате сили. Ние през отпуската сме планирали поразчистване на бъдещата детска, че сега служи за склад. И само мебели ще ѝ сложим. Легълцето ще е при нас в началото та стаята няма и толкова да я ползваме, освен да държим бебешките неща там и да настаняваме по 1 посетител. Та се очертава и след това сигурно да служи за склад докато не вземем кошарка и не се измести там основното спане.

# 243
Здравейте, момичета!
Аз съм в отпуска и активно пътуваме насам - натам. За сега на къси разстояния, но сме в колата по цял ден по работа, че с това ремонт доста закъсняваме и малко взех да се притеснявам.
 Днес съм решила да си стоя вкъщи, че тук се е запалило сметището и освен температурите, ме притеснява и въздуха. Та днес ще почистя вкъщи малко, че е бомба паднала.
Започнах да разглеждам сайтовете, да набележа поне някакви неща, не мисля да купувам преди да започнем детската, защото нямам къде да ги складирам. Разочарована съм от цени просто ... Знам, че са минали пет години от последното ни такова пазаруване, ама те цените тройни, а нещата едни и същи ... Набелязах си някакви базови дребни неща в бейби бг, сложих в количката и сметката беше 380лв...

Стойте на сянка момичета и се пазете!

И ние сме в ремонт и ми се плаче , а хем не е кой знае какво. Но много трудно намирам сили да изчистя и да подредя.
Точно вчера се бях засилила да поръчам някои неща от бейби бг , защото имаха промоция до края на месеца. Но с изненада видях че нещата които си бях набелязала вече не са в промоция. Явно съдбата казва да чакам 😁

# 244
До всички ремонтиращи - споко, момичета, ние още сме на етап строеж и сега правят замазките 🤣. Днес бях на преглед, бебчо върви добре, поговорихме и за раждането. Очуди ме, че докторът иска да предизвикаме раждане в 39 седмица, имало по- малко рискове и предпочита да се роди през деня, та ако нещо се наложи да има екипи под ръка. Другото, което каза е, че преди самото предизвикване има някаква подготовка и ако изпълнявам всичко както казва, деня на индуцирането ще ми пусне система сутринта и до обяд ще родя. Не ме кефи нагласената работа, честно и започвам да се моля да си тръгне нормално раждане като влезна в 9 месец без да се налагат разни неща. Sad

# 245
До всички ремонтиращи - споко, момичета, ние още сме на етап строеж и сега правят замазките 🤣. Днес бях на преглед, бебчо върви добре, поговорихме и за раждането. Очуди ме, че докторът иска да предизвикаме раждане в 39 седмица, имало по- малко рискове и предпочита да се роди през деня, та ако нещо се наложи да има екипи под ръка. Другото, което каза е, че преди самото предизвикване има някаква подготовка и ако изпълнявам всичко както казва, деня на индуцирането ще ми пусне система сутринта и до обяд ще родя. Не ме кефи нагласената работа, честно и започвам да се моля да си тръгне нормално раждане като влезна в 9 месец без да се налагат разни неща. Sad
mylitta, къде искат това? Познавам супер много бебета родени точно на термин или деня след това? Защо ще се прави тази травма на майката. Все бях чувала за няколко дни след термин, но чак цяла седмица преди това, аз не бих се съгласила. И го казвам като човек с предизвикано първо раждане. Седмица след термина ме взеха в болницата, на следващия ден направиха опит за предизвикване, нищо не стана, не се появи никаква родова дейност и спряха системата. След два дни вече нямаше на къде, бебето трябваше да излезе (бяха ме предупредили, че чакат до 10 дни след термин) и ми пуснаха система и родих с нея. Бебето си беше съвсем добре, водите и плацентата също, но тя си беше големичка и нямаше как да остава повече. Такъв тип раждане си е травмиращо и според мен не бива да се съгласяваш на предизвикване седмица преди термин. Поне да те изчакат до датата на термина.

# 246
mylitta, къде искат това? Познавам супер много бебета родени точно на термин или деня след това? Защо ще се прави тази травма на майката. Все бях чувала за няколко дни след термин, но чак цяла седмица преди това, аз не бих се съгласила. И го казвам като човек с предизвикано първо раждане. Седмица след термина ме взеха в болницата, на следващия ден направиха опит за предизвикване, нищо не стана, не се появи никаква родова дейност и спряха системата. След два дни вече нямаше на къде, бебето трябваше да излезе (бяха ме предупредили, че чакат до 10 дни след термин) и ми пуснаха система и родих с нея. Бебето си беше съвсем добре, водите и плацентата също, но тя си беше големичка и нямаше как да остава повече. Такъв тип раждане си е травмиращо и според мен не бива да се съгласяваш на предизвикване седмица преди термин. Поне да те изчакат до датата на термина.
В Пловдив. И аз съм с предизвикано 1во раждане и беше ужасно. Но също и от опит знам, че ако искат да измислят причина за това винаги има Sad Много странни доводи имаше доктора, пак ще говорим, определено...

# 247
Моето раждане в последствие се оказа предизвикано, също в Пловдив при доктор, който така процедира - с предизвикване. Като цяло доводите са, че бебето е по-малко, а организма на майката вече е готов и раждането протича лесно. Ние нямахме такава уговорка, родих седмица преди термин като сама отидох в болницата с паднала тапа и в последствие ми пуснаха окситоцин и ми предизвикаха раждане. Аз съм доволна, всичко мина много леко. Сега съм при друг доктор, който изчаква раждането да си започне и някак си идеята да знам кога ще е и да се настроя психически сякаш повече ми допада Grinning Ако лекаря наистина си разбира от работата няма да иска да го предизвиква ако вижда, че не си готова.

# 248
Не бих се съгласила на това изживяване без причина. Много повече боли и всичко става без тялото ти да е готово, от това аз имах доста разкъсвания, наложи се и епизиотомия. Но аз нямаше как да чакам повече, защото 10 дни са доста време.
И сега го коментирахме, че ако се случи, чакаме до 10 дни и предизвикваме, ако всичко е наред разбира се. Но силно се надявам като второ раждане да си тръгне само този път. Говорете го със сигурност още веднъж.

# 249
Моето раждане в последствие се оказа предизвикано, също в Пловдив при доктор, който така процедира - с предизвикване. Като цяло доводите са, че бебето е по-малко, а организма на майката вече е готов и раждането протича лесно. Ние нямахме такава уговорка, родих седмица преди термин като сама отидох в болницата с паднала тапа и в последствие ми пуснаха окситоцин и ми предизвикаха раждане. Аз съм доволна, всичко мина много леко. Сега съм при друг доктор, който изчаква раждането да си започне и някак си идеята да знам кога ще е и да се настроя психически сякаш повече ми допада Grinning Ако лекаря наистина си разбира от работата няма да иска да го предизвиква ако вижда, че не си готова.
При кой доктор бяхте? Аз пък като знам кога ще е ми е стресирано, първото беше така, знаех кой ден ще пускат система и не спах от притеснение.

# 250
Не бих се съгласила на предизвикване без причина. Истината е, че докторите просто предпочитат да родиш в тяхната смяна за собствено удобство пред риска да им звъннеш в 3 сутринта, че раждаш и да трябва да се занимават с теб и да те чакат до незнайно кога. Много мои познати родиха по този начин, подтикнати от докторките с безумни доводи като "какво ще се мъчиш още, ела ще включим система и до 5 часа ще родиш". При някои се получи, при други се стигна до спешно секцио защото предизвикването не винаги работи.

Аз затова много се чудя при кого да раждам защото повечето така процедират, а не бих се съгласила. От друга страна по този начин поемам другия риск докторът да бърза защото не му се занимава с мен да ме чака. Така стана на моето раждане, обадих му се в 4 сутринта и пак със система и мануално правене на разкритие родих в 06:10 щото пък той бързаше да ходи от 8 в кабинета Close
Затова много се чудя какво да правя...

Аз днес пусках изследвания и въпреки приема на желязо хемглобина си пада бавно, но славно, вече е 105. Някой знае ли при каква стойност включват системи? На лекар съм след 2 седмици чак. Имам и доста неприятни симтоми последните седмици и явно може да са от хемоглобина - сърцебиене, потене, умора, трудно дишане. На няколко пъти ми прилошава и едва си поемам въздух, последния път беше тази сутрин и като се прибрах и си измерих пулса се оказа 124...

# 251
Алина, какво желязо ти изписаха допълнително и каква доза?

# 252
Не бих се съгласила на предизвикване без причина. Истината е, че докторите просто предпочитат да родиш в тяхната смяна за собствено удобство пред риска да им звъннеш в 3 сутринта, че раждаш и да трябва да се занимават с теб и да те чакат до незнайно кога. Много мои познати родиха по този начин, подтикнати от докторките с безумни доводи като "какво ще се мъчиш още, ела ще включим система и до 5 часа ще родиш". При някои се получи, при други се стигна до спешно секцио защото предизвикването не винаги работи.

Аз затова много се чудя при кого да раждам защото повечето така процедират, а не бих се съгласила. От друга страна по този начин поемам другия риск докторът да бърза защото не му се занимава с мен да ме чака. Така стана на моето раждане, обадих му се в 4 сутринта и пак със система и мануално правене на разкритие родих в 06:10 щото пък той бързаше да ходи от 8 в кабинета Close
Затова много се чудя какво да правя...

Аз днес пусках изследвания и въпреки приема на желязо хемглобина си пада бавно, но славно, вече е 105. Някой знае ли при каква стойност включват системи? На лекар съм след 2 седмици чак. Имам и доста неприятни симтоми последните седмици и явно може да са от хемоглобина - сърцебиене, потене, умора, трудно дишане. На няколко пъти ми прилошава и едва си поемам въздух, последния път беше тази сутрин и като се прибрах и си измерих пулса се оказа 124...
Със същите симптоми съм и хемоглобин 95, пратиха ме на хематолог, той каза, че е нормално за този срок от бременността и ми изписа желязо на спрей. Да видим ще вдигне ли нещо, но ме съмнява. Иначе умора, задух и сържебиене са ми ежедневие, причерня ми веднъж, едва останах в съзнание, абе ужас.

# 253
Алина, какво желязо ти изписаха допълнително и каква доза?

Ферофолгама Нео 2 пъти по 1. Пия го от края на май, тогава бях със 111, юни след 1 месец прием беше 109 и сега 105. Често забравям да изпия втората доза защото трябва да спазвам 2 часа отстояние от Магнерота, а аз го пия след вечеря и понякога заспивам без да съм изпила желязото, но вече ще си навивам аларма.

# 254
ALINA,няма да те включат на системи с хемоглобин 105,аз започнах с хемоглобин 89 и дори тогава хематоложката не си отвори устата за системи.Ако спазваш отстоянието и си постоянна, няма причина да не се вдигне. Лично мое мнение е,че в течна форма (на ампули),а не на хапчета, желязото се усвоява по-добре и по-бързо.Но това може да го каже лекар.Пръскам си и вит б12 на better you за по-добро усвояване.

Общи условия

Активация на акаунт