Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 116
  • 781
  •   1
Отговори
# 510
Аз отидох при нея след биопсия, в такъв случай нямам представа.
Каква биопсия? Имунологична ли? Може ли да покажете резлтата

# 511
Такаааа, какво се случи при нас днес. Бяхме на преглед при Д-р Кацаров и познайте какво, ММ има варикоцеле. Повече от 2 години сме по мъките, след 2 инвитро процедури, 3 прегледа при уролози (като единият отказа да го прегледа физически, защото така и така бил за инвитро), хиляди изчитания из темите на бг мама, за да разбера аз в крайна сметка какво му е на ММ и накрая да се окаже, че в България няма читави уролози. Кацаров каза, че било безумие да се прави инвитро с такава днк фрагментация като нашата и трябва да се оправи преди следващ опит. Значи тея инвитро процедури са едно цоцане на финанси в нашия случай.... В крайна сметка да ви кажа честно повече чувствам облекчение, отколкото разочарование, защото за първи път вече знаем къде е проблемът. Поне засега. Да, кофти ми стана, защото сега ще чакаме месеци до операция после 6 месеца - година до инвитро процедура, но поне знаем какво правим. Отивам да чета сега за това варикоцеле и да пиша по другите теми да разбера малко повече какво ни очаква. Ако някоя от вас е минала през това и желае да сподели опит, много ще се радвам да ми пише дали тук, дали на лично.

# 512
Жаки дадохме ти достатъчно информация, за докторката. Дори и да споделя резултатите няма да се разбере нищо, поради простата причина че пише на "китайски" 😁поне за мен де. Такива сериозни изследвания се назначават от репродуктивни специалисти. Не помня ти да си казвала какво си правила като изследвания. Имай в предвид, че прегледа е скъп, ако решиш да идеш на своя глава.
Правих биопсия на ендометриум.

S.G.C ох толкова много съжалявам, че така се развиват нещата. Не се ядосвай за инвитрото. Открит проблем = на решение. И аз се ядосах, на времето че Калчев неглижира резултатите на ММ, и в крайна сметка ще пускаме АА а ме уверяваше, че ММ е супер пък всъщност не всичко е идеално. 🤨

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 17:30 от Минзухар.12

# 513
Аз имам още един въпрос към вас, какво пиете при болезнен цикъл?

Аз съм имала такъв само няколко месеца преди много време и ми помагаше нурофен, от този който си е за менструални болки.
Иначе свещички Профенид сигурно е добра идея, ползвах след секциото и при ЦС без упойка.

Последна редакция: пн, 17 юли 2023, 14:51 от Одри ♡

# 514
Жаки дадохме ти достатъчно информация, за докторката. Дори и да споделя резултатите няма да се разбере нищо, поради простата причина че пише на "китайски" 😁поне за мен ден. Такива сериозни изследвания се назначават от репродуктивни специалисти. Не помня ти да си казвала какво си правила като изследвания. Имай в предвид, че прегледа е скъп, ако решиш да идеш на своя глава.
Правих биопсия на ендометриум.

S.G.C ох толкова много съжалявам, че така се развиват нещата. Не се ядосвай за инвитрото. Открит проблем = на решение. И аз се ядосах, на времето че Калчев неглижира резултатите на ММ, и в крайна сметка ще пускаме АА а ме уверяваше, че ММ е супер пък всъщност не всичко е идеално. 🤨

Аз съм правила биопсия затова исках да качиш резултатите

# 515
S.G.C, съжалявам за варикоцелето, но съм съгласна с  минзухар, че намерен проблем е разрешен проблем. Зависи каква степен е варикоцелето, но кой знае - може пък след корекцията въобще да не трябва да стигате до инвитро и ти пожелавам да се случи точно така!

# 516
S.G.C, съжалявам за варикоцелето, но съм съгласна с  минзухар, че намерен проблем е разрешен проблем. Зависи каква степен е варикоцелето, но кой знае - може пък след корекцията въобще да не трябва да стигате до инвитро и ти пожелавам да се случи точно така!

А дали е сигурно, че е варикоцеле? Аз лично за Кацаров съм чувала, че доста често слага тази диагноза на мъжете, но съм чувала и че е добър в работата си. Дали да не отидете на още една мнение, все пак това е операция..

# 517
Ами мисля, че може да му се доверим, защото е единственият който прегледа ММ с ехограф, всички други само на ръка, уж е и един от най-добрите, ако на него не мога да се доверя, не знам на кой. А и досега щом не мога да открия друга причина, то само това беше останало. Просто не съм предполагала, че е това, защото все си мислех, че преди това някой лекар ще го е видял. Иначе той даде шанс първо 3 месеца с добавки, но каза, че само 20% е шанса и ако не стане - операция. Тя уж била 60%, което пак не е много, ама ще се хващаме за всяка сламка.

# 518
Golden stone аз преди пиех Нурофен и ми помагаше за болките, след това смених на както му казвам аз "тройка на разсъмване" - Нош-па, Спазмалгон и Бузколизин заедно, преписани от лекар. При мен действат, аз съм с тежки болки първи и втори ден, даже от два месеца и моя колежка почна така да ги пие и каза, че и при нея действат. Ако ги пия едно по едно не ми помагат.
Преди години имах бъбречна криза и тогава съм ги пиша така и на системи ми ги вливаха.

# 519
Ами мисля, че може да му се доверим, защото е единственият който прегледа ММ с ехограф, всички други само на ръка, уж е и един от най-добрите, ако на него не мога да се доверя, не знам на кой. А и досега щом не мога да открия друга причина, то само това беше останало. Просто не съм предполагала, че е това, защото все си мислех, че преди това някой лекар ще го е видял. Иначе той даде шанс първо 3 месеца с добавки, но каза, че само 20% е шанса и ако не стане - операция. Тя уж била 60%, което пак не е много, ама ще се хващаме за всяка сламка.

Ние преди време ходихме при Бачваров в Щерев и той прегледа ММ с ехограф. Дано да станат нещата само с добавки, стискам палци

# 520
S.G.C. какви добавки ви изписа?
Мога да ти снимам довечера ММ какво пие, ако мога да ти бъда полезна,  разбира се.
При нас вариокоцелето е втора степен, каза ни операция в краен случай.  Пием добавки, дават резултат,  но понякога си трябва и повече време от 3 месеца.

# 521
S.G.C, и при моя ММ беше варикоцеле но 1-2 степен, не му препоръчаха операция, а и честно мен малко щеше да ме е страх да го оперират.

За сметка на това и двамата се амбицирахме и влязохме в тези 20%.

Успех и все пак добре, че е открит някакъв проблем. Ще се намери решение. Нека пробва всичко от широко бельо до избягване на горещи басейни сауни минимум 3 месеца, да не държи лап топ в скута, ако го прави, добавките в оптимални максимални милиграми и може да станат нещата. Не се отчайвай. Дано и той се надъха да подобри каквото може в диета, начин на живот и всичко и може да не се стигне до операция!

# 522
S.G.C и аз съм съгласна, че намереният проблем е решен проблем! Стискам палци нещата да се развият по най-добрия начин! Търпение и прегръдки 💖🍀🍀🍀

Аз се разписвам с Ц от днес, относно болките преди години едно АГ ми изписа ет0дин ф0рт 400мг, иначе пия АyлIн или нимезиL, но реших този месец да изкарам без тях. Миналия месец се вкарах във филм, че заради това не се получава. Не знам този етодин до колко влияе, но ако трябва да изкарам без мисля, че ще превъртя. Нурофен, спазмалгон, бискилизин, но-шпа изобщо не ми действат…

# 523
  • София
Моята сага с колпоскопията. Бях писала преди няколко дни, че имах колпоскопски преглед при лекар от Майчин Дом, който искаше да ми прави биопсия, защото това, което виждала не и харесвало, "много вероятно да горим". Още на следващия ден искаше да ми вземе биопсия в МЦ Божидар Славчев, защото в Майчин Дом нямали апаратура за биопсия. Още тогава ми беше супер съмнително. Обадих се в Майчин Дом, за да си сверя компаса - имат си апаратура, имат си всичко, прави се! Да, ама реших да потърся второ мнение и си отмених часа за биопсия в този център. Grinning
След преглед при друг лекар се установи, че имам възпаление, шийката е зачервена, жълто-зелен секрен има и ми обясни, че при наличие на възпаление не се взима биопсия!!! Пусна ми изследване на влагалищен секрет и цервикален секрет. Цитонамазката ми е IIB - била добра. Със сигурност ще има терапия за възпалението. Не съм забелязвала секрет с подобен цвят откровено, но човекът ми показа тампона.

Никой не ми беше назначавал да се изследвам за хламидия/микоплазми/уреаплазми pcr. Имах някакво зацапване белезникаво, но пиех препарати покрай трансфера, та реших, че може от това да е. Изобщо не съм се вглеждала. Явно в Надежда не е приоритет всичко да е окей преди да се правят процедури. Дискомфорт нямам, но всякаш този секрет тия дни се позасилва. Дали ще ми се вземе биопсия на следващ етап не разбрах.
Но тази от Майчин Дом, ах, леле!

# 524
Леле, Надежда, добре, че си отишла на второ мнение…

Аз да си измрънкам - моя приятелка роди днес, забременя, имаше проблеми, но роди - и тя и бебо са добре 🙏. Обаждам се на майка ми, защото сме приятелки от малки деца и й разказвам и обяснявам, че съм в голяма еуфория и тя ми каза, че и тя искала да изпита чувството да е баба и ме пита “да нямаш някой гинекологичен проблем, бе маме”… все едно ме заля с кофа студена вода, не знам защо така се почувствах, дали заради тези хормони, които знам, че не са ок и все още си чакам часа за преглед, дали ме дразни как около нея винаги всичко е свързано с болест и се всява една огромна паника. Не знам, но толкова се ядосах, че чак мога да се разрева от яд. Тя не знае, че правим опити, нито за изследвания, нищо не знае. Не може ли да каже “като решите вие ще стане” или нещо подобно, да даде някакъв кураж или каквото е там, защо трябва да е с болест?!? Как да й кажа какво ми е като всеки ден ще ме пита дали съм си направила Х изследване и да съм отидела при Еди си кой лекар…

Общи условия

Активация на акаунт