Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 163
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
На мен този месец ми подрани с цели три дни (25-ти ден), та и до тестове не се стигна… чудя се има ли нещо свързано с Овабуст (пия трета опаковка от добавката). Преди това цикълът ми беше на 27-28 дни. Както и да е, нов месец, нови надежди!

# 331
Sisy_cat, за Бургас препорйчвам д-р Мекенян за ендо. Много ми е помагала и е много човечна. И каквото ми е казала, съвпада със София.
- Благодаря за препоръката 💖

И АГ днес ме прати при тази лекарка. Утре ще се обадя да си запиша час. Иначе за сърбежа каза, че мк няма нищо и можело да са гъбички, които са се изчистило от самосебе си 🤷🏼♀😁 пусна ми микробиология и цитонамазка и така. Каза, че като цяло всичко изглежда наред.

# 332
Моля,моля. Малко е трудна с часовете. Обикновено няма, но много хора ходят и чакат без час. Никой не е върнала стига да не е след 18 часа.

# 333
Съжалявам ако е коментирано, но някоя дали е посещавала тази клиника - https://ivf.bg/consultation/ ?

# 334
По повод за бременеене и прочие
Имам две близки приятелки който се мъчат и борбата за дете продължава
Едната наскоро ме зарадва,за която споделих и тук,при другата продължава борбата
От страна на мъжа ми нямаме такива роднини или приятели,там нещата се случват бързо,наскоро пак споделих свекито как се изказа за мен,и защо не съм хващала още
Ако ми е близък ще се зарадвам ако го науча лично,вместо от други хора, ако не ми е ми е все тая
Пожелавам щастие и толкова
Децата не са виновни, това за мен е чист процес и не бива да се мърси със злоба и завист
Плача страдам и толкова,и често си казвам" Пази боже да не навредя с някоя мисъл на някоя бременна "
Иначе някоя от вас ме попита за симптоми за хиперпролактинемия  обаче не знам какви трябва да са
Освен ужасен непредвиден цикъл, никакво откриване на овулация с ленти,но ложе да е от пиликистозата
Умората, космите 🤣 друго какво нямам идея
Понякога просто искам да намеря корена на проблемите си и да го изкореня обаче като не знам кой е проблема как да стане 😮‍💨

# 335

Освен ужасен непредвиден цикъл, никакво откриване на овулация с ленти,
При мен беше така. Цикъл между 32-38-45+ дена. Липса на овулация даже и след стимулация с Летрозол. Регулирах Пролактина и след ЗЕТ забременях, а после и още два пъти, въпреки че не бяха с успешен край.
За околните бременни, Бъбълчето, го е написала 1:1 все едно аз съм го писала.
Преди да родя сина си, ревах при всяка нова бременна позната. След загубата в 22 г.с. вече гледам с друг поглед на бременните жени. Радвам се и им стискам палци да родят живи и здрави
деца. Наистина никой не знае кой през какво е минал. Много наши познати още не знаят, че миналата година така и не стигнах до раждане и питат: Как са децата? Sleepy
Изобщо не изпадам в подробности да обяснявам.
Минзухарче, излей си мъката по свой си начин и не гледай хората. Ако ще те успокои, мисли си, че вие имате нещо друго, което те нямат. Не говоря за материалните неща, а например отношението един към друг.

# 336

Освен ужасен непредвиден цикъл, никакво откриване на овулация с ленти,
При мен беше така. Цикъл между 32-38-45+ дена. Липса на овулация даже и след стимулация с Летрозол. Регулирах Пролактина

Ако се окаже това всъщност какво би следвало
Някаква терапия с медикаменти предполагам
Сега чета за хиперпролактинемия и пак си вкарвам филмите в главата.   О боже,трябва да спра да чета...

# 337
Благодаря ви за подкрепата, малко по добре съм. Нямам търпение да мине лятото и есента да действаме по сериозно, че търпението ми се изчерпва... 😐😐

# 338
Reginasr, на първо време наистина спри да четеш. При високи стойности на Пролактина, помоли ендокринолог, личен лекар или АГ да ти даде направление за ЯМР. След като го направиш и имаш разчетен резултат от лекар (където си правила ЯМР), отиваш при ендокринолога (мен тя ме прати) и обсъждате резултата.
Аз имам микроаденом на хипофизата. Спокойно живее се с това. Ако на човек му прави проблем, професорът, който ми разчете резултата каза:
Не се притеснявай. Не се отваря главата. През носа...
На мен НЕчетенето ми помогна да бъда мега спокойна по време на инвитрото. Сега, като знам повече, съм наясно колко тревоги съм си спестила.
Допълвам да кажа. Да, пият се лекарства. При положителен тест, ако се приема Достинекс, се сменя с Бромокриптин, който се пие до 4 месец включително или по преценка на лекаря.

# 339
  • Бургас
Sisy_cat, за Бургас препорйчвам д-р Мекенян за ендо. Много ми е помагала и е много човечна. И каквото ми е казала, съвпада със София.
- Благодаря за препоръката 💖

И АГ днес ме прати при тази лекарка. Утре ще се обадя да си запиша час. Иначе за сърбежа каза, че мк няма нищо и можело да са гъбички, които са се изчистило от самосебе си 🤷🏼♀😁 пусна ми микробиология и цитонамазка и така. Каза, че като цяло всичко изглежда наред.
Сиси, за Мекенян като звънна и все няма часове за следващия месец и искат да ме записват за по-следващия. Много е трудна с часовете тя. Аз бих ти препоръчала и Рилчева и Великова.

# 340
Както предполагах, спермограмата на ММ е много зле в следствие на медикаменти. Изобщо не виждам смисъл да опитваме преди края на годината, когато би трябвало вече да е минало малко време след спирането. Скоро очаквам да имам О, но изобщо не виждам смисъл да правим опити. Днес ми е криво.

# 341
Mommy, аз вярвам, че всичко се случва с причина и за добро!
На нас за 2 седмици ни се насъбра доста, първо имаше вероятност да заченем по естествен път доста трудно, после голяма вероятност за недоносване и спонтанен аборт. На ММ спермограмата "уж" беше много зле.
Реших да потърся мнение при професор, в по-голям град и човека ми каза коренно различни неща.
Решихме и да пуснем втора спермограма, в друга репродуктивна клиника и резултатите бяха много добри!
Явно в първата клиника са ни взели за касички, тъй като не сме по здравна каса и си плащаме всичко.
Не губи надежди, ако трябва да изчакате малко, изчакайте, за добро е!
А и вече сме почти август, ей сега ще мине времето и ще започнете отново с опитите! 🙏🏻♥️
Както предполагах, спермограмата на ММ е много зле в следствие на медикаменти. Изобщо не виждам смисъл да опитваме преди края на годината, когато би трябвало вече да е минало малко време след спирането. Скоро очаквам да имам О, но изобщо не виждам смисъл да правим опити. Днес ми е криво.

# 342
Michelle, надявам се скоро да се случат нещата при вас.

Със сигурност е вярна спермограмата, преди няколко месеца пак пускахме там и беше много добре. Последните 2 години ни се насъбра доста и вече съм емоционално изтощена от цялата тема със забременяването, както и от другите здравословни проблеми. Реалистично минимум 6 месеца ще отнеме да се случи нещо, но поне сега като знам какво е положението няма да се пренавивам, че ей сега този месец е станало. Най ме мъчи мисълта, че ще имаме над 6 години разлика между двете деца и това ми се струва прекалено много.

# 343
  • Бургас
Между другото за спермограмите на ММ като правихме в репродуктивната клиника в Бургас не излезе хубава, после в София няколко пъти правихме на различни места и беше вече хубава. Та може да се повтори и на друго място, според мен не е гаранция само 1 лош резултат. Мъжът ми го агитираха донор да бил ставал с тази хубава СГ

# 344
Mommy, тъкмо ще ти помага, 6 години не е чак толкова голяма разлика!
Използвай времето да си починеш емоционално! Въпреки всички трудности, трябва да продължим живота си, едничък ни е! Всичко ще се нареди и при вас, знам го!
Трябва си и вътрешно спокойствие 💟
Аз все още търся баланс, от време на време ме налягат тревожни мисли, но ги отпращам, говорим си с мъжо и се успокоявам 😊
Този месец стреса беше голям, а уж трябваше да си почиваме и да бебеправим, но уви.. Решихме да прескочим и не очаквам двете чертички.
Ще започна приемането на лекарството за щитовидната и от другия месец започваме с опитите! 🙏🏻
Michelle, надявам се скоро да се случат нещата при вас.

Със сигурност е вярна спермограмата, преди няколко месеца пак пускахме там и беше много добре. Последните 2 години ни се насъбра доста и вече съм емоционално изтощена от цялата тема със забременяването, както и от другите здравословни проблеми. Реалистично минимум 6 месеца ще отнеме да се случи нещо, но поне сега като знам какво е положението няма да се пренавивам, че ей сега този месец е станало. Най ме мъчи мисълта, че ще имаме над 6 години разлика между двете деца и това ми се струва прекалено много.

Общи условия

Активация на акаунт