Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 092
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Ами то и предните изследвания трябва да повториш, тоест всичко. За витамини се прави пауза 2 седмици без привм, за щитовидната без да приемаш кофеин (кафе, черен чай, шоколад и т.н) или хормон (за тези където по принцип пият).
Знам че по принцип докторите в Бургас не стават, ама едно нещо да обяснят като хората елементарно…. Това са 200лв и кусур на вятъра дето си дала досега и резултатите не се считат за достоверни.
Друг път като пускаш изследвания си свери на сайта на лаборатория Синево, имат описани за всеки вид изследване какви са изискванията за подготовка за правилно изследване. Аз не съм пускала там изследвания, но като инфо винаги са ми били полезни.

# 601
Аз се разписвам с Ц от преди малко.... Не че имах големи очаквания, ама все пак.... Сега започва нов месец с нови надежди🙃

# 602
За сега стимулацията при мен върви добре,  има няколко фоликула и се надявам на успех. Пуснах и тромбофилията в Геника, ама наистина ли чак на 10тия работен ден ще излязат резултатите или може и по-рано? Имам час при Станулов и ми се искаше да му ги занеса на края на месеца, ама ще видим. Ако не са излязли нищо, каквото такова.

Момичета и според мен темата е за всички, не е само за инвитро или проблемна бременност, просто всеки вече като минат 6 месеца опити примерно се престрашава да пише. Аз с първата бременност даже нямах възможност, защото за щастие ни се получиха бързо нещата тогава. Този път участвам в темата и си получавам доста добри съвети от тук. Наистина не знам без вас как щеше да минавам през всичко ❤️

# 603
За сега стимулацията при мен върви добре,  има няколко фоликула и се надявам на успех. Пуснах и тромбофилията в Геника, ама наистина ли чак на 10тия работен ден ще излязат резултатите или може и по-рано? Имам час при Станулов и ми се искаше да му ги занеса на края на месеца, ама ще видим. Ако не са излязли нищо, каквото такова.

Момичета и според мен темата е за всички, не е само за инвитро или проблемна бременност, просто всеки вече като минат 6 месеца опити примерно се престрашава да пише. Аз с първата бременност даже нямах възможност, защото за щастие ни се получиха бързо нещата тогава. Този път участвам в темата и си получавам доста добри съвети от тук. Наистина не знам без вас как щеше да минавам през всичко ❤

Излизат по рано резултатите някъде към 5 дни.

# 604
Това би било страхотно, ака успея с тях да отида. Тъй като си ги самоназначих, там ме питаха кой ще ми ги разчете, евентуално моя Г, ама ми се искаше и Станулов да ги види. Реално за тромбофилия при кардиолог ли трябва да отида или някой друг лекар. На регистратура ми обясниха, че задължително някой трябва да ми разчете резултатите и да ми назначи, ако трябва нещо допълнително. (Тези фактори, за които и вие ми казахте най-вераятно, ама решихме да ги пуснем, ако се наложи, така или иначе не се дава кръв пак)

# 605
  • София
shan^tall ,едва ли ви дават празни надежди,историята познава всякакви случаи 🙂
Скрит текст:
Една съфорумка от отчетната група забременява много трудно с двете си деца,имат разлика около 10 години и за първото не съм сигурна,но второто е 100 % ин витро ,а тя с почти изчерпан резерв.
Един ден се оплака,че вече е влезнала в менопауза .... и познай?Менопаузата се оказа трето бебе 😂
Историята познава много такива случаи ,или пък докато двойката прави подготовка за ин витро и хоп ... бебе!
 Никакво отчайване!

Темата и аз мисля че е за всички,аз примерно нямам проблемно забременяване засега,просто е хубаво човек да има с кого да споделя тези моменти.Имам страхотни приятелства от форума!Аз и преди съм ви казвала,че приятелите ми като цяло не са на тази вълна.Отскоро почнахте лека-полека,но слабо ...

# 606
  • Замък сред облаците
За тромбофилия се ходи само при хематолог, при данни за тромбоза и при съдов хирург/ангиолог.

# 607
Това би било страхотно, ака успея с тях да отида. Тъй като си ги самоназначих, там ме питаха кой ще ми ги разчете, евентуално моя Г, ама ми се искаше и Станулов да ги види. Реално за тромбофилия при кардиолог ли трябва да отида или някой друг лекар. На регистратура ми обясниха, че задължително някой трябва да ми разчете резултатите и да ми назначи, ако трябва нещо допълнително. (Тези фактори, за които и вие ми казахте най-вераятно, ама решихме да ги пуснем, ако се наложи, така или иначе не се дава кръв пак)

Препоръчвам доктор Тончев. Ако не си от София в медрек има часове. Много си разбира от работата

# 608
Аз днес си взех тестове за О.и скоро ги започвам 🍀

# 609
Ами то и предните изследвания трябва да повториш, тоест всичко. За витамини се прави пауза 2 седмици без привм, за щитовидната без да приемаш кофеин (кафе, черен чай, шоколад и т.н) или хормон (за тези където по принцип пият).
Знам че по принцип докторите в Бургас не стават, ама едно нещо да обяснят като хората елементарно…. Това са 200лв и кусур на вятъра дето си дала досега и резултатите не се считат за достоверни.
Друг път като пускаш изследвания си свери на сайта на лаборатория Синево, имат описани за всеки вид изследване какви са изискванията за подготовка за правилно изследване. Аз не съм пускала там изследвания, но като инфо винаги са ми били полезни.

За докторите в Бургас на въпроса "някакви изследвания трябват ли ми" отговора е "еее ти си млада, какво го мисли". Това за кофеина не го знаех... Иначе и днешните изследвания явно не са ОК... ще трябва пак да ги пускам... няма да коментирам невежеството ми, че днес само със себе си не съм се скарала. TSH обаче според мен си ми е високо и има някакъв проблем, ендокринолозите дават ли направления за изследвания, ако може така мога да се пробвам да взема от Мекенян, че явно и тези не са ОК. Благодаря АА ! Heart

# 610
  • Замък сред облаците
Веднъж или 2 пъти годишно дават за ТСХ и фТ4, ако помня правилно, даже преди можеше и ЛЛ да ти ги пусне поне веднъж. Аз от години си ги пускам сама и тогава ходя на лекар, че ме мързи да се занимавам 2 пъти и не съм много в час с направленията за изследвания текущо.
Сиси 🤗

Иначе данните са за лека хипофункция, ТАТ и МАТ имаше ли?

# 611
Веднъж или 2 пъти годишно дават за ТСХ и фТ4, ако помня правилно, даже преди можеше и ЛЛ да ти ги пусне поне веднъж. Аз от години си ги пускам сама и тогава ходя на лекар, че ме мързи да се занимавам 2 пъти и не съм много в час с направленията за изследвания текущо.
Сиси 🤗

Иначе данните са за лека хипофункция, ТАТ и МАТ имаше ли?

Не, тези не съм ги изследвала, не съм ги добавила в списъка. Нищо... за следващия месец. Само да уточня: преди излседването спирам витамини и добавки (2 седмици преди), спирам коефина и шоколад (чай не консумирам) заради щитовидните хормони и за пролактина трябва да съм била 30мин в покой, без физическо натоварване 48ч., преди пробовземнаето, без кекс и без стимуация на сисите Grinning Grinning. Ще видя и какво ще каже Мекенян, но ако е читава би трябвало да ми каже да ходя пак

# 612
  • Замък сред облаците
Кофеин и шоколад само сутринта преди изследването не се консумират. Останалото е точно Simple Smile

# 613
И аз се разписвам с Ц , малко или много имах очаквания, но днес ме изненада с 1 ден закъснение🙂 този път не съм правила и ранни тестове. Даже не се учудих, вече свикнах с това да не се получи... да видим до къде ще я докараме 🤔

# 614
Аз да задам един глупав въпрос като ученичка 🤔😬 от понеделник има лепкаво белезникаво течение - може би началото на овулацията. Понеделник и вторник се обичахме и мислех, че вече е свършила. Тази вечер обаче усетих болка все едно нещо се пука, придърпва. И преди се е случвало и го смятам за край на овулацията. И сега въпросът е кога трябва да се действа 🤔вие усещате ли придърпване? И сега съм объркана вече какво усещам и какво всъщност трябва да значи това. Януари месец забременях веднага след като се 💕след тази болка и след пазаруване в лидл. 🤓 Предишни месеци болката е била през деня и може би не сме уцелвали.. Ох как се чудя на хората как даже не знаят кога и как е станало. А пък ние чертаем и смятаме по сложни формули, дето решение на задачата няма.

Общи условия

Активация на акаунт