“ Той/тя е дете на разведени родители “

• 10 277
  • 248
  •   1
Отговори
# 150
  • Paris, France
За една гола любов няма да си развалям рахатлъка. 🌞

Като много млада се влюбвах всеки месец. После се поразредиха влюбванията и след късните 20г не се влюбих никога.

Сега обичам истински само децата ми. Може би на подсъзнателно ниво не искам да им изневеря.

Любовта какво да я търся? Отдавна съм я намерила. Като обичам, обичам до гроб и след него. Много трудно се привързвам към мъж. Само два пъти ми се е случило в живота. Трудно се и откъсвам.

# 151
  • София
Да, ти си разказвала.

# 152
  • София /Абсурдистан
За една гола любов няма да си развалям рахатлъка. 🌞

Същото го мисля и аз.

# 153
Аз пък много искам майка ми да си има мъж. Тя е сама от много години. Искам да има кой да я изслуша, когато се скара с мен или сестра ми и да е на нейна страна, независмо дали е права. Някой, който да се опита да я разсмее. Някой с който винаги да има другарче за кино, разходка, вечеря. Да знам, че има избор да е сама вечерта или не. Някой, който да я кара да се чувства красива и жена, защото и прави дребни подаръци и комплименти...
Никога не бих приела, че се излага ако доведе някой. И ще му се радвам, ще го обгрижвам и ще полагам усилия да не се дразня на него и родата му, само за да не е самотна половинка, а част от цяло.

И мама казва, че вече не вижда как може да допусне мъж до себе си Sad Че се забавлява и си организира страхотен живот с приятелки, но знам че вечер е самотна. Знам, че тишината я посдтиска. Знам, че когато нощем нещо не и е добре я е страх, че е сама и става и маха ключа от ключалката .... Sad Бих искала да има някой до себе си, който да и казва "Моето момиче" и тя да се чувства като момиче Simple Smile

# 154
Аз пък много искам майка ми да си има мъж. Тя е сама от много години. Искам да има кой да я изслуша, когато се скара с мен или сестра ми и да е на нейна страна, независмо дали е права. Някой, който да се опита да я разсмее. Някой с който винаги да има другарче за кино, разходка, вечеря. Да знам, че има избор да е сама вечерта или не. Някой, който да я кара да се чувства красива и жена, защото и прави дребни подаръци и комплименти...
Никога не бих приела, че се излага ако доведе някой. И ще му се радвам, ще го обгрижвам и ще полагам усилия да не се дразня на него и родата му, само за да не е самотна половинка, а част от цяло.

И мама казва, че вече не вижда как може да допусне мъж до себе си Sad Че се забавлява и си организира страхотен живот с приятелки, но знам че вечер е самотна. Знам, че тишината я посдтиска. Знам, че когато нощем нещо не и е добре я е страх, че е сама и става и маха ключа от ключалката .... Sad Бих искала да има някой до себе си, който да и казва "Моето момиче" и тя да се чувства като момиче Simple Smile
Sparkling Heart

# 155
  • Paris, France
Скрит текст:

Ужас. Дано моите деца никога не поискат аз да имам нещо, което не искам, защото те искат аз да го имам! Звучиш ми като 3 годишната ми дъщеря, която искаше аз да имам кукла и ме съжаляваше, че нямам дрънкалка и плюшен мечок. Майка ти и майка ми ако са искали мъже, да са намерили сто пъти. Не е добре да прехвърляме нашите желания и мечти върху хора, които имат различни чувства и желания, а и са от други поколения.

Майка ти може и да се среща с мъже, да им прави подаръци, но да не иска да ви каже и да си го пази за себе си. Моята майка ми разказваше доста от сантименталния си живот, но беше разведена и нямаше чия чест да пази. Ако майка ти е вдовица, може да чувства вина, а и все още да обича мъжа, когото е загубила.

Веднъж, вече женена и със син, пред баба и майка говорех с приятелка по телефона и обсъждахме американец, в когото приятелката се беше влюбила и дали и когада се разделя с тогавашното и гадже. Аз я съветвах да се раздели. Наскоро овдовялата ми баба, на шега ми каза, че и тя ще си търси богат американец. Шокирах се и почти се разплаках, макар и да знаех, че е майтап. Не можех да повярвам, че такова нещо излиза от устата и. Обичах безумно дядо ми и ми звучеше оскверняващо паметта му. След смъртта му тя си остана сама, но и беше минала 80те.

А другарчета за опера, кино, ресторанти, разходки жените на възраст си имаме. Майка ти и майка ми са имали достатъчно десетилетия да си създадат приятелства и среда. Вероятно майка ти има повече приятели от тебе, защото тяхното поколение беше по-социално.

Има и друго - мъжете живеят по-кратко от жените. Майка ми си изживя голямата любов като се прибра в България и двамата бяха свободни и пенсионери. Мъжът, обаче се разболя и почина. Майка ми опъваше каиша и го гледаше на легло и го погреба. Сега пак е сама. Колко мъже да гледа болни? Мъжете на възрастта на майка ти рядко са атлети в добро здраве. На подсъзнателно ниво жените не искаме излишни тегоби и мъки. Това обяснява защо западните жени минават на младоци след някаква възраст и не щат връстници. Не искат да се обременяват с лоши спомени за болести и смърт. При това в техните общества тежко болните старци отиват в дом или болница и не ги обгрижва съпругата!!!!!

Това за киното и ресторантите е твоето wishful thinking. Монетата има и друга страна - грозна, тежка, мъчителна и нежелана.

Радост и щастие ви желая.

# 156
  • Чужбина
То 60-70% от браковете завършват с развод. Кой не е дете вече на развефени родители...?

# 157
За мен примерът за хармонично и щастливо семейство е по-важен от това дали още родителите са заедно или не. Ако мъжът не става и не е получил правилен модел от родителите си, какво ме грее, че за него думата развод е табу?

# 158
  • Paris, France
За мен примерът за хармонично и щастливо семейство е по-важен от това дали още родителите са заедно или не. Ако мъжът не става и не е получил правилен модел от родителите си, какво ме грее, че за него думата развод е табу?

Точно. Плюс какво ме грее, че става за семейство ако не ми е приятно с него и с нищо не обогатява реалността ми?

# 159
Nevena Virolan, странно ми е как държиш света да се гледа само през твоята призма и светоглед. Ами не, това безполово отношение след някакви години, без любов и взаимност, а някакъв пионерски живот не е мечтата и стремежа за всички ... и слава Богу!
Чудесно е ако това устройва теб и твоята майка, но позволи мен, моята майка и жени покрай мен това да не ни устройва.

# 160
  • Paris, France
Не държа да се гледа света през моята призма. Сама написа, че майка ти не се вижда да допусне мъж до себе си. Значи няма желание да е с мъж. Щом е от дълги години сама е могла да си намери мъж, особено като млада.

Ясно ми е, че има хора, които искат партньор в напреднала възраст, но те обикновено търсят активно ииииииии който търси, намира 🤩.

Животът на майка ми е далече от пионерски. Само няма мъж, ама повечето на нейната възраст са взели - дали, та не е на загуба. Тя пътува, излиза, яде основно навън и в компания. Какво? Пак ли да води болни старчоци по химиотерапии и да пере, чисти и обгрижва с роти болногледачи и рехабилитатори? Това няма да и е голяма любов, когото е срещнала като са били в разцвета си и млади.

Ти си представяш майка ти с нов партньор, който е здрав, осигурен, качествен и жизнен, но такива обикновено си имат жени до тях или искат млада.

Безполовото отношение е напълно нормално в менопозална възраст. Сексим с дългогодишните си партньори по инерция, към тях сме се привързали, имали сме разтърсващи оргазми и мозъкът ги възприема като удоволствие. С нов е различно.

# 161

Разчувствахте ме, личи си че сте много чувствителен човек и усещате нюансите в другите. Пожелавам на майка ви много щастие Heart

# 162
  • Най-красивата страна
По-добре дете на разведени родители,отколкото дете от семейство в което има домашно насилие.

# 163
Връзка създадена на години, когато всеки има собствени деца и материално се е подсигурил преди това, не е като тази в дългогодишен брак.
Наследниците гледат болния, а не другарчето във връзката.  

Ние с теб говорим за нещата хипотетично - и двете сме със съпрузите си, че и децата са около нас.
Нека дамите, които са сами и усещат, че годините са попревалили да кажат какво мислят, чувстват и имат нужда.

# 164
  • София
Майка ми се ожени след петдесетте, менопозирала (по Невена). За щастие двайсет години по-късно са още заедно, макар и той сериозно болен. Аз загубих майка на повикване, но тя спечели най-осмислените години от живота си. Не съм чак толкова егоистично настроена, че да не виждам тежестта на плюсовете в ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт