Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 12

• 40 723
  • 826
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря на всички за отговорите! Ще бъде голяма глупост ако се случи,но хора всякакви.Няма 2 години още от избора на домоуправител:(

# 106
Следете го дали спазва ЗУЕС и ходете на събранията. Искайте си Протоколите.

# 107
Хората се подвеждат много лесно и понеже по презумпция не вярват на Топлофикация според мен ще се вържат, а после ще плачат...

# 108
И аз така мисля.За макс.55 лв.само от "тръби"цяла зима ми е много топло в трите стаи.Тези с радиаторите обаче,плащали за 3 стаи около 200 лв.Те напират за спиране и твърдят,че с климатици ще плащат в пъти по-малко.Не им стига акъла обаче,че ако се изтръшкат с по хилядарка примерно за качествен климатик и дадат 3 бона за трите стаи,колко аджеба по-малко ще плащат за ток  и кога ще се"изплатят"климатиците?

# 109
Ако всички ползват радиаторите си, е най на сметка.
Ти си на тръби само и ти е изгодно. Останалите обаче са леко прецакани при това положение. Те се товарят в нози случай.

# 110
И аз така мисля.За макс.55 лв.само от "тръби"цяла зима ми е много топло в трите стаи.Тези с радиаторите обаче,плащали за 3 стаи около 200 лв.
Аха, ясно, искате вие да плащате по 55, а те 200 и да ви е еднакво топло😆
Климатиците се ползват и за охлаждане.
Стискам палци на хората да се отърват от Топлофикация и от хитреци.

# 111
Simple Smile Мммм, за 200 лв. ток няма да стоят по къс ръкав - ако очакват това да им е сметката, която да включва и другите им консуматори. За към 300 лв. по-може да стане. Инвестицията в покупката я има, но все пак се ползват и лятото. При нас повече от седмица не пада под 36 С, нощем е 32-30 С.

# 112
  • София
Защо пък да са хитреци. Ние ползваме парно и пак се топлим основно от тръбите. Консумацията от самите уреди е съвсем малка част от сметките ни. Повече от половината сметка е нагряване на топла вода. Затова не ги разбирам твърде тези, които си спират парното. Така или иначе ползват почти същото и съответно плащат. Отделно топлината от парно е несравнима като конфорт с климатиците.

# 113
  • София
Големият проблем с парното е, че не поддържа еднакво качество на услугата за всички.

У нас е студено, дори с надути докрай радиатори и ужасно скъпо.
На съседката от първия етаж ѝ е жега, изключва на нула радиаторите и отваря прозорците. Разбира се, сметката ѝ е в пъти по-малка от нашата и тя не би се отказала от парното.
Уточнявам, че ние имаме изолация и на тавана, и на външните стени, и пак е студено. Тя няма изолация, но е страшна горещина у тях.
У нас включвах И климатик, за да се достоплим.

# 114
Ако радиаторите ви са топли значи все пак от някъде губите топлина. Иначе няма как да се получи тази разлика.И това не е от парното - работа на парното е да затопли радиаторите. От там нататък проблемите са в нещо друго.

# 115
Големият проблем с парното е, че не поддържа еднакво качество на услугата за всички.

У нас е студено, дори с надути докрай радиатори и ужасно скъпо.
Да не би да имате въздух радиаторите?

# 116
а премахването на въздух, би трябвало да го правят профилактично топлофикациите, без да ги подканваш - все пак са техни потребители

# 117
  • Sofia
Ние сами си ги обезвъздушаваме.

# 118
а премахването на въздух, би трябвало да го правят профилактично топлофикациите, без да ги подканваш - все пак са техни потребители

Инсталацията в сградата си е на живеещите, задължението на Топлофикация свършва до абонатната станция. А и не е работа на Топлофикация да ходи по къщите да отваря вентили и да обезвъздушава.

# 119
Обезвъздушаване на радиатор се прави от живущия в жилището, обезвъздушаване на абонатната се прави от етажната собственост чрез определено от тях лице.

Общи условия

Активация на акаунт