Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 12

• 40 853
  • 826
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Това е описано в длъжностната характеристика. Няма закон или наредба, която да казва какво точно трябва да прави този човек, а само какво на теория може да прави.

# 571
Това е описано в длъжностната характеристика. Няма закон или наредба, която да казва какво точно трябва да прави този човек, а само какво на теория може да прави.
Да, това ясно
По-скоро какво се разбира под Контрол на достъпа … човекът какво прави не е важно в случая.

# 572
Понякога не мога да разбера защо хората изгарят от желание да си го правят точкова сложно. При нас всичко е в една ЕС. Всяко паркомясто си има % идеални части и всичко се събира в обща сметка. Правихме ремонт на двора, който се явява покрив на гаража - ами всички солидарно платиха според % идеални части и не е имало драми. Ако се наложи ремонт на гаражна врата се взима от ФА. Ако се наложи ремонт на стълбище, пак така.
Тук проблема е, че сбора от процентите общи части в таблицата и по НА = 200, и би трябвало да се преизчисли на 100. От гаражите обаче казват, че нямат общи части от сградата а само от алеята за маневриране. В НА на гаражите им пише % от общите части на сградата. В таблицата апартамент от 63 кв има 2,68 % ИЧ а гараж с площ 35 кв има 11.2 % ИЧ. Имам странното усещане, че този който е правил таблицата за площообразуване се е забавлявал за наша сметка.

# 573
  • София
По-скоро какво се разбира под Контрол на достъпа ...
Представлява мярка за физическа сигурност. Разгледайте "Наредба за системата от мерки, способи и средства за физическата сигурност на класифицираната информация и за условията и реда за тяхното използване". Там е указано, че една от мерките за физическа сигурност на КИ е контрол на физическия достъп, което Ви интересува. Не съм срещал по-подробно обяснение Blush

# 574
Ради е в комплекс, там важат правилата на договора, 6ойдо всеки подписва с инвеститора.
Тя по-скоро ми се струва пита дали само бариера е достатъчно за това, което плащат и което е отбелязано в графа:"контролиран достъп до комплекса"...
Най-просто казано контрол на достъпа е да не мога аз сега да дойда и свободно да премина портала.

А при вас дали е ок само барера - трябва да се види в договора какво пише.

# 575
  • София
Именно, значи има изградена система от технически и физически мерки за сигурност в комплекса, с които трябва да са ги запознали. Но търсим дефиницията Blush

# 576
По-скоро иска да провери спазва ли се обещаното. Ако бъркам, се извинявам, но така ми се подава отгоре Grinning
А това без да знаем по договор как е описано, няма как да отговорим.

Дефиницията ..в съдебни решения е обяснено какво включва- видеонаблюдение, сот, бариера..такива неща.

# 577
Благодаря, момичета
В договора като цяло пише Контрол на достъпа, свързано с това, че преминаващите трябва да се спират, записват на влизане … това обаче не се прави … охраната просто вдига и сваля бариерата … отделно може да си премине, който иска, тъй като бариерата не е плътна , само едно вдигащо крило е … а и пешеходно има отворена врата, през която също всеки може да влезе … в този смисъл за мен такава дейност , ако това е КД, не се извършва Simple Smile

# 578
В училището на сина записват в тетрадка кой външен, влиза. Тоя ваш портиер не може ли и той?
Въпреки че, какъв е смисъла?
Опира до съвестно изпълнение на задължението, явно не е от съвестните този портиер...

Ние сме с контрол на достъпа също Grinning...входът се заключва Simple Smile

# 579
Тук проблема е, че сбора от процентите общи части в таблицата и по НА = 200, и би трябвало да се преизчисли на 100. От гаражите обаче казват, че нямат общи части от сградата а само от алеята за маневриране. В НА на гаражите им пише % от общите части на сградата. В таблицата апартамент от 63 кв има 2,68 % ИЧ а гараж с площ 35 кв има 11.2 % ИЧ. Имам странното усещане, че този който е правил таблицата за площообразуване се е забавлявал за наша сметка.

Подземните етажи ги смятат отделно. Те и мазетата са там, ако има такива.

При мен е по същия начин, но поне строителят е направил и една таблица, в която частите за гаражите и апартаментите се равняват на 100% и по тази таблица се пращат вноските (разбира се тези проценти не отговарят на записаното в нотариалните актове - просто не знам защо се разрешава подобно изчисляване на подземни и надземни части...)

# 580
Безсмислено е това записване в тетрадка, особено ако има камери, каквито вероятно има щом има контрол на достъпа. Добре ще ги спира, как се казвате, еди как си и пише, всеки може да си каже всичко. Лични карти не могат да искат.

# 581
Имат право по чл.56 от Закона за частната охранителна дейност.

https://lex.bg/en/mobile/ldoc/2137180492

# 582
Безсмислено е това записване в тетрадка, особено ако има камери, каквито вероятно има щом има контрол на достъпа. Добре ще ги спира, как се казвате, еди как си и пише, всеки може да си каже всичко. Лични карти не могат да искат.
Камери нет Simple Smile
Абе всеки може да си влезе и излезе !!

# 583
Здравейте,
Моля за категоричен отговор на въпроса - дограмата влиза ли в понятието фасада на сградата и съответно подмяната й с цвят различен от останалата част от сградата води ли се за промяна на фасадата? Тоест блок ново строителство с монтирана калпава евтина дограма "златен дъб" искам да сменя с по-висок клас и НЕ в този цвят - променям ли фасадата на сградата спрямо тълкуването на закона?

# 584
Да, дограмата е част от фасадата. Аз също не исках калпавата дограма на строителя, но трябваше да съобразя цвета на новата, защото не беше минал акт 16. Само отвън, отвътре може да е различен цвят.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 20:23 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт