Отговори
# 270
Момичета, по здравна каса след раждането имаме ли право на някакъв преглед? Аз няма да раждам при моята докторка при която се следя , но след самото раждане имам ли някакъв преглед при нея , че с първото раждане моя следящ АГ още в 36 седмица ми каза айде чао , като родиш се обади и аз повече изобщо не отидох при него, ходих си на частно.

# 271
  • София, България
По женската консултация нямаш право при лекарката, при която си се следяла, но имаш право на преглед до 30тия ден в болницата, в която си раждала. Този преглед се прави в АГ отделението на болницата, където си родила и от където са ти издали епикриза, болничен и т.н. Миналия път не си ли го ползва този преглед?

# 272
Никой не ми каза ... Но така или иначе ми се възпалиха шевовете и ходих при един доктор от същата болница на преглед и не ми взе пари ...реално това ми беше прегледа де. А попринцип какво включва ?

# 273
  • София, България
Ми това в общи линии. Няма изследвания и т.н. Само преглед. При мен със сигурност имаше и ехографски преглед след секциото, гледа се разреза, не съм го заплащала, ч но на мен ми го извърши моята лекарка. Тя си ме викна да си го използвам този преглед по ЗК след раждането. Даже ще те излъжа дали не беше до 42 дни след раждането. Мога да погледна в епикризата ми от болницата. В твоята трябва също да пише най-отдолу. Сигурна съм, понеже наскоро си я четох епикризата от първото раждане.

# 274
  • София
Мда 40 дни след раждането е, по принцип на всеки престой в болница имаш право на безплатен един или два прегледа в рамките на 30 дни, не само след раждане. Аз даже сега след като лежах, прегледа ми беше безплатен, нищо че е частна болница.

# 275
  • София
Sezariya, честито за девойката! Много емоционален момент сте имали ❤Станаха доста момиченцата в нашата група!
Маце, дано бъбречният проблем се разреши бързо! Не мисля, че е прееклампсия като нямаш кръвно и отоци.
При мен доста динамичен ден. И съм доста изтощена вече. Дано тази луна не ни тормози и тази нощ!

# 276
Аз бях намерила някаква статия където пушеше, че до пулс 140 са момченца, а над 140 момиченца. Гледам си по  снимките от прегледите пише 160 170 пулс... Чакам момиченце.. Така че и при теб може да е девойка Wink
Честито на всички, разбирали вече пола 🙂 Много яко-девойки 🥰 Аз лека-полека свивам с мисълта за момче. Прочетох в контролния лист пулс 1.57 и това си е за момче, доколкото зная. Момичетата имат по-висок пулс. 🤔

# 277
При мен пулса е над 150 винаги( стига 170 понякога) пък е момче. Много не им вярвам на тези неща. Grinning

# 278
  • София, България
Maniesh , +1, дет се вика. 160+ пулс всеки път - момче Grinning

# 279
Мацки,тази вечер успях да поспя малко повече, но това е така, защото бях на една страна и като че ли леко по корем.. Обаче ниско долу по към дясната страна усещам от 6 часа сутринта нещо като лека болка, не продължителна, за част от секундата се появява и изчезва но през интервал от 5 минути някъде.. Пих но шпа и се моля да не е от това, че съм поспала малко на корема си.. При вас появяват ли се още такива тъпи болки от време на време и смятате ли, че са опасни?
Хубав и спорен ден на всички! ❤️🍀🙏🏻

# 280
Добро утро, момичета🌞 И мен нещо ме хвана тази лудост със съня.Снощи заспах в 00:30 днес в 6:00  кукуряк 😳 да видим до кога ще издържи батерията 😁.
  Имам сега една дилема....Вчера с ММ се поразходихме до Хиполенд ей така на разузнавателна мисия и само се омотахме.Мислих си ,че искам количка 3 в 1 ,но да е мъничка,компактна(намирам такива ,допадат ми и до тук добре) Но се замислих има ли смисъл от зимния кош при положение,че има столче за кола което си има покривало и сенник и може да се поставя на количката?Живот и здраве то ще е декември... Въпросът ми е до кога използвахте тези столчета и дали е добре бебето да се разхожда повечко в тях ,че ми изглеждат едни такива сгънати 😁.
   И другото ММ все ми мърмори за амортисьори и големи гуми било по-комфортно и не друсало толкова много(мисля ,че до някъде има право) Но тези колички са като каляски 😁 аз не мога да я побера в асансьора...

# 281
  • София
Не може само със столче за кола, макс може да стои в него 2 часа, то е за в колата и примерно да идеш до педиатър, в мола за нещо бързо и да не мъкнеш и другия кош. Да тези с амортисьори за мъжете са топ, докато не се наложи ти да я буташ и да я качваш някъде, та аз и преди казах, не позволявайте на мъжете ви да избират количка 😁

Казвам и тук, въпреки че ще го чувате често, няма такова нещо зимен и летен кош, има кош за новородено и кош 6+ месеца 😉

# 282
  • София, България
Моето мнение, с което изобщо не ангажирам никого, е че конкретно декемврийските деца, може да изкарат и без големия кош за новородено ако са в някой студен мръсен град като София. Почти няма да излизат за продължителни разходки в мръсния въздух, поне до около Март. Когато пък вече спокойно могат да бъдат сложени в седалката с пълно легнало положение. Ако говорим за дете родено пролетта или поне до Септември, да, кошът си е в полза защото може да си лежи в него по цял ден. А иначе за такова малко бебе зимата до педиатъра, спокойно може час-два да се разходи в кошницата за кола Simple Smile

# 283
  • София
Добро утро 😎 Днес и аз се наспах за радост.
На въпроса на Кристина, и аз последните 2 седмици на три -четири пъти чувствах такива леки болки рано сутрин отляво или отдясно носко долу и минаваха бързо. Отдавам ги на първи усещания за бебето.
Ако имаш крампи през деня, пробвай с магнезий, но ниска доза преди да са ти го изписали официално. Аз за момента до магнерот не прибягвам често, макар че ми е изписан. Пия добавката магнезий с калций на допелхерц. Пазя “тежката артилерия” като почнат по-силни контракции или чести ритничета или ако почна да вдигам кръвно. Засега се справяме без напрежение.

# 284
Последните зими в София са далече от понятието зима, та не виждам проблем за по-дълъг престой навън. Имаме парк до нас и мисля да въртя кръгчета поне няколко пъти дневно - за мен престой на затворено вкъщи за много време се отразява зле психически. Слинг/раница не мисля да ползвам изобщо, имам проблеми с гърба и внимавам.
Далечна ми е още темата за количка и си признавам, че хич не ми се насочва още към нея. Ние сме на първи етаж над магазини, асансьорът не го ползваме изобщо, а е и много малък, та идеята за голяма количка също не ми се нрави.
Мисля към септември/октомври да почна да се оглеждам пък дано имам късмет.

Общи условия

Активация на акаунт