Отговори
# 330
Момичета, моето бебче в понеделник го измериха 183 гр., всичко е наред засега. Но започна да ме мъчи запек и невъзможност да ходя до тоалетната по няколко дни. Ако има някоя от вас с този проблем и как го бори. Пробвах всичко тип, мляко с мед, кафе с мляко, сини сливи и други природни лекове, но засега не.

# 331
От самото начало се боря с този проблем, но бързо намерих решение. Всяка сутрин си правя фрешче у дома от ябълка, круша и морков! При мен действа безотказно!

Момичета, моето бебче в понеделник го измериха 183 гр., всичко е наред засега. Но започна да ме мъчи запек и невъзможност да ходя до тоалетната по няколко дни. Ако има някоя от вас с този проблем и как го бори. Пробвах всичко тип, мляко с мед, кафе с мляко, сини сливи и други природни лекове, но засега не.

# 332

Аз взимам тези фибри, разрешени са по време на бременност
https://apteka.framar.bg/30001222/%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%84 … B5%D1%82%D0%B0-20

# 333
Моят съвет е ако е за единичен случай - слънчоглед, знаеш ли как помага 👌🏻 иначе за фибрите също, но те действат или разхлабващо или може да се запечеш повече ( от опит)

# 334

Аз взимам тези фибри, разрешени са по време на бременност
https://apteka.framar.bg/30001222/%D0%BC%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%84 … B5%D1%82%D0%B0-20

Аз съм пила подобно преди да забременея. Хуск се казва, мисля че е същото - нещо си от живовляк, приема се преди хранене. Май пишеше ок за бременни, ама друго си е док да потвърди. Мисля че е по-добре подобна добавка, която да работи за естествено подобряване на процесите, отколкото еднократни свещички (за мен). Разбира се зависи как ни върви организма, за някои това са спорадични проблеми, но аз съм с по-бавни системи и с напредването на месеците едва ли нещата ще се подобряват.

Момичета, аз не съм по емоционалностите, но вече усещам хормоните. Вчера наливах олио в шишето което е пръскало, защото е много удобно за тиган, и олях, нацапа ме и щях да се разрева на мивката Laughing . Не можах де, ама почти. Това е първия ми подобен случай откакто забременях, надявах се да почнат мааалко по-късно, но ето нА...

# 335
  • София
Pivolini положението на плацентата се оценява по време на втората Фм , ако до тогава не се е вдигнала няма и да се вдигне, имаш време. Карането на колело е опасно за бременнни и без значение на плацентата, отдавна се канех да ти го кажа, натиск на шийка, матка, отделно може да се случи да паднеш.

Дейзи свещички или Мелилакс, фибри през храната повече, овесени ядки, чия

# 336
  • София
Моят съвет е био добавката с водорасли (хлорела, спирулина плюс влакнини от ечемичено зърно, в DM а може да ги намериш). Подобрява значително перисталтиката и при две по 1 на ден нещата са далеч по-добри в тоалетната.
Може и кисело мляко със смлени овесени ядки на закуска.
И мен по някой път ме обземат кофти настроения или имам усещането, че времето се забързва и няма да стигне да се приготви всичко за идването на бебчо. Или притеснения да не се роди по-рано, да не стане някой фал в късен етап. А още дето се вика сме преди средата, като се има предвид, че официално сме разбрали, че сме бременни от началото на втори месец. И аз планирам срещи с повече приятелки, някои от които все се каня да видя и все не намирам време и така станаха вече месеци 🙈

# 337
Ситуацията със стомашно-чревния тракт не е спринт, а маратонско бягане. Не разчитайте на мигновенни решения, а по-скоро да се заложи на редовна превенция.
Пиене на много вода, прием на фибри, трици, чия, ленено семе и т.н. - просто си наложете една купичка за закуска да е такава, повече зеленчуци и плодове, по-малко тесто. Прием на пробиотици и смяната им също помага. Така и дори да има дни, в които положението е по-стегнато, да речем, общият фон ще бъде по-добър.

Мелилакс са супер, аз ги ползвам най-често при пътуване и смяна на обстановка и ритъм на хранене. За моментно решение са идеални, но не е практично да се разчита всеки ден на тях.

# 338
  • София, България
Аз донякъде съм съгласна, че храните са от огромно значение и е добре да се заложи на повече фибри, по-течни храни -супи, зеленчуци, но в случая значение имат и хормоните и другото - при нарастването на корема, то той притиска толкова сериозно червата, че каквато и храна да се приема изхождането става почти невъзможно. За това се взимат такива добавки. Казвам го, защото и аз си мислех, че ще мога да мина само с промяна на начинът на хранене, храних се предимно с храни, които водят дори до разтройство при някои хора, но ефект почти нямаше. А тровенето на организма със сигурност не е най-желателното в случая.
Аз действам по следния начин - изчаквам три дни и ако няма никакъв ефект от храната, сега слагам мелилакс. И отново ще си взема лактулоза.

И много вода! Nature Sweat Drops
Кой ни напомняше за водата, защо вече го няма? Sweat Smile cookiess ли беше Grinning Наистина момичета, пийте вода. Има даже приложения за напомняне, които на мен много ми помагаха предния път.

# 339
Момичета, днес мина и моят преглед и официално ми смениха термина с една седмица по-рано. Обясниха ми, че се прави, за да може да започне 45-дневният болничен преди термина спрямо размерите на бебето.

Шийката я измериха 3.11см с вагинален, което казаха, че е "окей". Видях, че не е застрашително къса, но маалко се притесних. Въпрос към по-опитните - трябва ли да имам едно наум и да се надявам ли да се удължи?

# 340
Тук съм, ама напоследък повече чета.
Записвам се с новината, че днес май започнах да усещам бебока. Наистина не е като останалите усещания до сега, затова мисля, са ритничета или юмручета.
💦 ПИЙТЕ ВОДА 💦

# 341
  • София
Между другото аз от как почнах магнезий корема ми се оправи, та има много благоприятно действие.

# 342
maria маце благодаря за съветите.❤️Аз с емоциите съм си по-добре откакто забременях.Но снощи с тази плацента толкова се разтройх,че дори не можах да обясня на ММ защо така плача😞Чувствам се виновна ,че не съм си седяла на дупето, като някоя хуна съм. Ама много ме озадачават нещата или докторката не е видя добре в Бургас като ми каза ,че плацентата се е вдигнала на мястото си или аз с глупостта си съм направила някоя беля и пак е слезнала ....леле тази мисъл ще ме побърка 🤯🤯🤯 Не мога да се съсредоточа и  да мисля ,че с  бебчо всичко е наред ,а само глупости са ми в главата ...

# 343
  • София
Не си ти виновна за плацентата, това си е физиологично. Ако не се вдигне, решението е секцио, не е фатално не се обвинявай, ето моята с кротнато дупе беше ниска

# 344
Добро утро, момичета!
С нещо позитивно да започна срядата, бях на дълго чакан преглед днес... всичко е чудесно, малкото кълбенце пак се мяташе, чухме сърцето, отговаря си на седмицата като размери /17 г.с./!
Пусна ми поредната ПКК и урина, коментирахме го и добавих в изследванията витамин Д, Б12 и магнезии /за моя сметка разбира се, застрахователя ми не ги покрива изобщо тези/, витамините аз ги исках, тя добави магезия, заради болките ниско в корема...
Започвам да си пия Диаспорал отново, тъй като ми беше свършил и реших да не го пия, но явно ще трябва ...
Каза да си допия фолиевата киселина и като я приключа да мина на пренатални витамини, препоръча ми Новалак били с метилирана фолиева киселина.
Кръвно 90/60, неочаквано ниско, но по-добре от високо...килограмите са същите.
Нова информация за мен плацентата е на предната стена ... и количеството на водите било супер
Днес си чакам резултатите и ще ви споделя и тях!

Аз в началото имах проблеми с ходенето до ВЦ, но вероятно е било заради спирането на цигарите...защото за месец време това се оправи, разбира се старая се да се храня добре /плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, супи/ в началото кивито ми помагаше, но съм забелязала, че на мен много ми действат мазните неща ...хахах /баничка, ама купена мазна и пържени картофи/. За съжаление обаче и аз смятам, че дори при тези от нас, които в момента нямаме проблем в следващите месеци ще има ... Disappointed Relieved

Куки, благодаря за подсещането за водата, много е яко!

Общи условия

Активация на акаунт