Отговори
# 345
Сега започнах да си взимам сини сливи и горе -долу нормализирах нещата , снаха ми вече е в 8ми месец и ми кача , че пиела омнибиотик и била редовна във ВЦ .При всеки е различно явно .
     Момичета ,някоя от вас знае ли дали може да се ползва еритритол при бременни ? Доста разнопосочни мнения чета и моята Аг не е запозната .

# 346
  • София
Sezariya имало някакви проучвания че докарвало до инсулти, та го избягвам.

# 347
Еритритола сгъстява кръвта и се вдига кръвно от него, аз го ползвах бая време преди бременноста за жалост не бяха известни тези факти за него тогава. Според мен не би бил подходящ

# 348
Момичета, а какви са първите усещания на бебчето? И кога най-рано се случва?
От 2 дни имам странни гъделичкания под пъпа за кратко,както и втвърдяване ма корема долу-като бучка за 1-2 мин. Със задна плацента съм,но ме е ли рано в 14+4 дни 🙄

# 349
Аз съм с хронични болки в гърба и лумбалната област и не очаквам нещата да се подобрят с напредване на седмиците. Някой от вас дали има опит с колани за съпорт за бременни?
Разглеждах подобни варианти и се чудя дали да поръчам - всяка обратна връзка ще ми е от полза
https://ortopedia.bg/kolani-za-bremenni/poddyrzhasht-kolan-za-br … natomichno-izvit/

# 350
  • София
Like_Smoke да, аз нося, ама не е такъв, a e този https://www.baby.bg/product/poddarzhashti-bikini-za-bremenni-car … ll-razmer-l-beli/

# 351
Мерси, Маце, ще погледна и този вариант.
Аз имам един колан на Маскатеер, но той е с много метални ребра и обхваща цялата коремна област, та няма как да го нося сега. Има дни, в които наистина имам нужда от някакъв съпорт на гърба и търся решение докато не е станало съвсем зле положението.
Неврологът ми отказа всякакви лекарства и единствено мога да мажа с гелчета, което е кажи-речи нищо.

# 352
Момичета дали можете да ми препоръчате добър хематолог (за София) който работи по здравна каса.АГ ми даде направление защото хемоглобинът ми е нисък.Ако сте доволни от някого на частно пак става.🍀

# 353
  • София
Мерси, Маце, ще погледна и този вариант.
Аз имам един колан на Маскатеер, но той е с много метални ребра и обхваща цялата коремна област, та няма как да го нося сега. Има дни, в които наистина имам нужда от някакъв съпорт на гърба и търся решение докато не е станало съвсем зле положението.
Неврологът ми отказа всякакви лекарства и единствено мога да мажа с гелчета, което е кажи-речи нищо.

според мен ти трябва нещо по силно от гащите, та виж, има няколко варианта, с опция за връщане, да видиш кое ти помага

Пиволини аз ходя при др. Тончев в МЦ Калчев ама не мисля че работи с направления

# 354
Pivolini, зависи с какъв ехограф са те гледали , може да се е заблудил доктора. Мен така с предишната бременност на втората фетална ме гледа с коремен и каза ,че се е вдигнала плацентата , а след това гледаше шийката с вагинален и каза ,че все още е ниско и не е видял добре. След това се вдигна плацентата ми ,не помня кога и си родих нормално.

# 355
  • Бургас
Този еритритол и аз го слагам, ама сега ме озадачихте с тези новини за него. Трябва да прочета.
А за мукофалка, аз нали ходих на преглед заради запек и хемороиди. Изписаха ми го този мукофалк за разхлабване, а то като ме запече яко, ела да видиш какъв зор. Пих няколко дни и го спрях и нещата се нормализираха след няколко дни. Но на мен не ми действа добре.

# 356
  • София
Здравейте момичета!

По въпроса с тоалетната, цял живот съм имала такъв проблем независимо, че се храня здравословно и спортувам.
Като разбрах, че съм бременна започнах да закусвам кисело мляко с чия, плодове, спирулина, някакъв тахан, орехи/бадеми и увеличих консумацията на зеленчуци-просто това ми се яде. Обожавам домати, печени чушки, тиквички и всичко с много оцет  (много ми е вкусен) и зехтин. До момента съм редовна всеки ден, с изключение на дните когато пътувам.

Друго да ви питам, от една седмица следобед ми е много отпаднало, едва ходя, измерих кръвното и очаквано за мен е ниско, днес беше 80 на 60 сутринта. Според вас има ли повод за тревога, пия много вода, седя си на хладно, дали да пусна някакви изследвания?

Днес си дадох сметка, че след 10 дни влизам в 5 месец (сега съм 16+3г.с.), представяте ли си Purple Heart
Blue HeartYellow Heart. Аз съм много щастлива, таткото също, емоционално съм добре, само майка ми мн. ме изнервя, но това си е от преди.

Пожелавам прохладен и спокоен следобед! Flowers Cherries

# 357
Таничка заповядай една статия по темата, има много, общо взето пише едно и също де 🤣
https://lifestyle.bg/tendencies/eritritol-infarkt-insult-sardech … -zdraveto-ni.html

# 358
tedysword, и моето кръвно е такова , не мисля,че е притеснително.

# 359
  • Бургас
Таничка заповядай една статия по темата, има много, общо взето пише едно и също де 🤣
https://lifestyle.bg/tendencies/eritritol-infarkt-insult-sardech … -zdraveto-ni.html
Благодаря ти. Преди бременността си го пиех защото го даваха уж като най-добрата алтернатива при ИР. Сега съм се запасила с още 1 голям пакет, какво шеги правя…

Общи условия

Активация на акаунт