Отговори
# 360
Здравейте, момичета! Аз съм вече в 20 г.с. и съм много щастлива, че половината мина 🎉
Фъстъче, ако може на следващата темичка да ми добавиш една панделка отпред в списъка 🎀
Относно запека, с първите две бременности имах запек от втория триместър, тази бременност не съм пропускала нито един ден. Отдавам го на факта, че пия колаген всеки ден от самото начало на бременността, даже дали не почнах преди да забременея, вече нямам спомен. Знам, че той помага. Аз почнах да го пия уж заради кожата, че имам много стрии от предните бременности, и не исках още да се нацепя. Ще видим дали ще помогне за това. Но дали от него или от бременността, ноктите ми станаха страхотни, дълги и здрави, а винаги съм била с чупливи. Спрях да ходя на гел лак още февруари, известно време бяха чупливи и издрани естествено, но като израснаха, вече са страхотни. Също и косата ми е много дълга и хубава, тя принципно си беше дълга и гъста, но сега някак се сгъсти още повече и расте още по-бързо, та ползи има от колагена определено. Дано и със стриите се размина. Вие почнахте ли с нещо да мажете? Аз с предните бременности мажех нон-стоп, нищо не ме спаси, та си мисля, че е генетично... хем не качих толкова с първото, 8 кг, а се нацепих жестоко и то след 38 г.с. Sad

# 361
  • София
Минах през нефролог, ами съвсем друго е като отидеш със свой човек, та ме гледаха и доктора и снаха ми. Имам съвсем малко камъче и от там са били болките, ще го следим. За белтъка каза че не е притеснителен за сега но ми назначи допълнителни изследвания и да се видим след две седмици отново, таа, страхотен лекар.

Жирафче и аз пия колаген ама не ми помагаше за тоалетната, но за нотките да.

# 362
  • София, България
Жирафче, още сега ще ти я добавя, няма проблем Simple Smile
Мале, кога напреднахме толкова. Аз още съм 15 г.с. Ти вече в 20та Simple Smile
От колагена заздравяват много, да. А и неведнъж съм чувала, че по време на бременност ноктите и косата ставали супер здрави. Аз обаче за себе си такъв ефект не съм видяла Grinning

Мацето, а дано свършат вече тия мъки Animal See No Evil хубаво е, че са ти обърнали внимание. Друго си е като е свестен лекаря…

# 363
Таничка и аз го ползвах, защото го даваха най-сходен като вкус със захарта и уж най-натурален, но уви, имам и аз няколко пакета които ще ходят на боклука

Жирафче, аз се мажа с мустела, за сега нямам стрии, но и аз съм склонна да се нацепя, от пубертета си нося растежните стрии на коленете 🤣  иначе и моята коса стана още по-гъста и дълга(винаги е била, но сега и бързо расте)

Маце, дано всичко се окаже наред накрая, те и песъчинки болят, а камъчето със сиг е правело поразийки 🍀

# 364
Аз се мажа като луда с какво ли не, но се опасявам, че от стриите няма да се спася, колкото и повърхностно да звучи, това много ме притеснява ....
Замислям се за колаген, но не мисля, че ще помогне за стриите, иначе и ок да се пие и по принцип най-вече за ставите ...
Косата, кожата и ноктите са си ми същите ... дори и по време на бременност да са топ, се притеснявам, че след това косата почва да пада и т.н ....иска ми се от тези последици да се предпазя, но май никой не знае как

# 365
  • София
Косата ще пада и челни стойки да правите. След това идва новата коса и малко ще ходите като откачалки, ама се преживява Simple Smile.

# 366
Познати ми разправят че след раждането много падала. Докато се оправи организма било зор, но не ме притеснява толкова. Повече ме е страх зъбите да не пострадат много Hands Pray

# 367
  • София, България
Аз вече си имам проблем със зъбите Unamused
веднъж вече бях на зъболекар в началните седмици когато ме болеше зъб и не се установиха никакви проблеми. Прегледа ми цялата уста, но аз така и не смея да отида на снимка.
Сега пак почна от 2-3 дни напрежение в един друг зъб и си купих водата, която ми препоръча зъболекарката да се жабуря. Много е гадно, защото хем почвам да се чудя дали не е сериозен проблем, хем знам, че хубаво ме прегледа и не видя никъде нищо за правене. Ама така без снимка….трудно…

# 368
Фъстъче знам как е. Надявам се побързо да мине. Аз също имам проблем със зъбите, поточно със венците. Имам болка на студено или сладко на 2 зъба, но мен ми казаха че е от венците. Този месец имам запазено час за почистване на зъбен камък и за венците па да видим каква е ситуацията. Въпреки че ходя 2 пъти годишно само за почистване и плус на редовни контроли и вкъщи чистя зъбите със какво ли не, няма спас.

# 369
Излезли са ми кръвните... витамин Д е 43 при референтни 50-120, ще говоря с АГ естествено, но да питам повече сте доволни от бетър ю спрейче нали така?

# 370
Моята коса преди бременността много падаше ,а сега е по-добре.Не съм я подстригвала  и боядисвала откакто разбрах и до края май няма да я подстригвам🙈.Ама за боядисването се чудя ,че като се погледна в огледалото не е добре работата😬Вие какъв колаген пиете(колежка ми беше казала ,че има три различни типа )?

# 371
  • София
И аз смятам да ходя на зъболекар за една паднала пломба. На снимки също не смея да отида. Трябва да си оправя падналата коронка, но само ако зъболекарят се съгласи без снимки.
Засега не съм пила допълнителен колаген или протеин. Последните две седмици кожата ми стана супер, може би и от многото домати и череши, които ям всеки ден. Днес добавих и гръцка диня за първи път това лято - супер сладка 😋. Като цяло ям доста плодове и зеленчуци, а за протеин е предимно телешко, пуешко или яйца. По-рядко ям риба, макар че преди много ядях. Сирене, катък и кисело мляко - също всеки ден. Аз влязох вече в 18-та седмица и официално в 5-ти месец. За този месец четох, че естрогените нарастват още и оттам и по-обилно течение, което също констатирам. Без ежедневни, които сменям поне 3 пъти на ден, никъде не ходя.
Та, на зъболекар ще ходя скоро, както и на педикюр. Но козметикът този месец го отмених, защото изобщо нямам нужда 😊 Явно вече ме осени прословутото “сияние на бременността”. А кожата ми беше доста проблемна последните месеци.
Косата трудно си я представям как ще капе яко след раждането, надявам се да не. Моята е много гъста и едва ли ще личи особено, но предпочитам да си остане такава, каквато си е.

# 372
Хич не съм се притеснила за косата, имам достатъчно количество. А и сезонен косопад, така че все ще закрепя положението като почне отново да пада.
Боядисвам се и се подстригвам, руса съм и не мога да ходя като луда с няколко пръста корен и жълти оттенъци.

Като цяло съм скептична за усвояемостта на колагена, но пък ако много препоръчвате някой конкретен, мога да го пробвам.
Нокти не ми трябват, че ги режа много късо заради едната ми работа, където работя с ръце.

Протеинов шейк пия редовно. Засища ме, а и не успявам да изям толкова месо и яйца през топлото време.

# 373
  • София
Ето колагена който пия аз,да не го изкупите сега хахах https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%85%D0%B8%D0%B4% … -140-%D0%B3.12142

Ще ви пада косата, ще е смешно като израстне нова както казах, но не е драма, нормален процес е.

# 374
Миналия път косата ми стана по-хубава и здрава , сега не виждам разлика , но ноктите ми са много зле , чупят се въпреки ,че съм с гел-лак.
В петък ще ходя на зъболекар, имам една паднала пломба долу в дясно ,която правих април месец 😡 и още един горе пак в дясно , но не виждам какво точно му има и двата ме болят , така че няма отлагане за съжаление...понякога ме е страх повече от зъболекар от колкото от раждането 😀😀

Общи условия

Активация на акаунт