Отговори
# 495
Намерих го, поръчах и започвам и аз, поне ако не помогне няма да навреди, ще се разхубавим с бебето хаха

# 496
По повод шийките. Аз имам конизация заради объркана диагноза и поначало ми е по-къса. В началото я измерихме 39 мм, после 37мм, след това по спешност 32мм. Не издържах и на следващата вечер отидох по спешност в Надежда където я измериха 37мм. Преди седмица моята си АГ пък я измери 34,5. Дадоха ми обяснение всичките лекари, че много зависи от пикочния мехур дали е празен или пълен. Ако е пълен шийката се разтяга, ако е празен става по-дълга, това е тайната. Grinning Под 2,5мм я водят къса. Даже тази в Надежда каза, че прогестероновите песари са по-добре от серклаж.

# 497
Ами моя беше доста време пълен и преди да я измери ме прати да пишкам и така, но поне 30 мин ме държа с пълен преди да мери защото преглеждаше органчета и тн. Отделно като я мери бебето беше там с главата надолу върху шийката, после пък като се върна пак през корема то се обърна.. не знам явно има значение наистина, няма да се впрягам за сега

# 498
Tinydevil, спокойно, аз се бях така нашалкала, че няколко лекари се налагаше да ми обяснят, че 34 мм е съвсем нормален размер за срока на бременност (около 18г.с) и варира. Просто ме посъветваха да огранича малко тежести, упражнения, натоварване всичко. Повече почивка и следене да не се скъсява рязко.

# 499
Божеее като ви чета , не знам моята аг мери ли въобще нещо. Ходя си на ултразвук на три седмици, скоро влизам в 19 г. с и нищо не ми е казвала за шийката…

# 500
Маниеш, много благодаря за информацията ❤ иначе моята не е казала нищо за размера на шийката, просто видях в листа и понеже тук четох някои момичета ебаси шийките 4 и нещо - 5 си викам нещо не съм наред явно. Моята в 10 седмица като беше отлепването с болките беше 40 мм явно не ми е мн голяма просто

# 501

Ето доказателство за измерване с разлика един ден и няколко часа. Grinning След седмица при моята си АГ с празен мехур беше 34,5мм. Явно при първото измерване не я измериха хубаво. Всичко е много относително и повече почивка.

# 502
Ох много благодаря, аз вярвам на моята АГ, все пак е спец.по ФМ и не вярвам да не е правилно, но явно от тва стискане на пълен мехур 40 мин е оказало влияние ❤🍀

# 503
  • София
Винаги изпразвайте пикочния преди преглед. Както казах вариации от 3-4 мм има, ама 10мм вече е много голяма разлика и не е измерена правилно единия от двата пъти. Мен ми е измервана почти всеки ден и знам как и къде се хваща да се мери, даже последния път с една специализантка се забавлявахме , четеше всичко и ми обясняваше подробно как и кое се хваща.

Аз днес малко видях свят, имахме неща за вършене та се забърках с народ, сега ми е зле, спи ми се, повръща ми се чак

# 504
На мен моята АГ ми е казала до 21 седмица винаги с пълен мехур и даже ме връща да пия вода ако не съм с достатъчно пълен такъв. А е с апарата за фетална гледа, а тази по ЗК с нормалния ехограф ми каза още в 16 седмица че няма проблеми и на празен да не се мъча, защото аз отидох с пълен по това което знаех от дрта

# 505
  • София
Много съм изненадана... Всеки път даже като съм лежала преди преглед ме карат да минавам през тоалетната...

# 506
На феталната мехура трябва да е пълен според моята докторка. На ЖК питах и казаха, че не е нужно. Моята шийка е 3.6 см. По-дълга не са ми я измервали. Blush

# 507
Може би ме кара с пълен защото тя на всеки преглед гледа като за фетална морфология, мери кръвотока с доплер, всички органи гледа и описва 1 по 1, не знам явно всички различно действат. Сега ще видя на тази фетална ехокардиография дали пак ще искат с пълен мехур тя се пада в 20 седмица. И после 2 дни по-късно съм при тази пък по ЗК за болничния - тя вече ще гледа на празен мехур и ще я помоля да замери и тя шийката. Изненадана съм от нея, много е точна, разбрана, още в 16 ми каза пола 😍

# 508
  • София
Боби в Надежда ли си? Щото те май и на трансферите искаха с пълен мехур, пък в Щерев искат на празен... Та иди го разбери. На ФМ не са ме искали с пълен никога.

# 509
Да, в Надежда съм. И на трансферите искат пълен, и на биопсиите. Явно различни стратегии. Като бях при Калчев и той искаше пълен мехур за трансферите. До фетална и ЖК след опитите при него не стигнах. Иначе на ЖК пак в Надежда докторката каза, че няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт