Отговори
# 480
  • София
PM или е измерена от различни хора, или по различен начин(коремен vs вагинален), за да има такава разлика. Имам второ висше по шийки, че със сина ми имах конус на шийката и знам как се мери, и такива разлики в измерването са много фрапантни. Примерно като ме приеха сега в болницата, беше 31мм и се стреснах, след това моята АГ и още една 3 пъти я мериха 33мм в три дни,  на последния преглед беше 33.9мм, демек движи се горе долу 1-4 ММ разлика, допустимо щото все пак ръка може да мръдне докато измерва.

# 481
И при мен се получи разлика в размера на шийката при един и същи д-р. В 10 гс беше 3,4,а вчера я измери почти 4. Като последните дни бях на почивка-седях седнала доста и навъртах поне 4 км,а преди това почти само легнала. (Винаги я мери с вагинален.)
Предполагам обаче,че първия път може да е объркал,т.к.в 12 гс Михова(феталната морфоложка) я измери пък 3,7. И аз незнам вече къде е истината 🤷♀
Иначе,бебките са добре-имат си мозъчета вече.. симетрични били. Едната си беше окичила пъпната връв като ланец на вратлето 🤣🤣 измери едната с 1 ден по-назад от термина,а другата точно на термин-малйо май поизостават от преди 15 дни,когато вървяха пък с по 2 дни напред 🙄дано е временно това изоставане 🤞
Къде гледате колко трябва да тежат? Едната е 104гр и 10,1 см, а другата 114 гр-11 см, в 14+6 гс.

# 482
  • София
Девилче начи от сега са кипри. Мен в приложението за цикъла след като минах на бременост ми показва, в 18та ми показва 240 гр. Сега виж при близнаците не вървят както едноплодните, може да изоставят, може едната да дърпа другата малко по-ниско, важно там доплерите да са добре и да си взимат нужното.

# 483
Добро утро и от мен! Поздравления на всички за добри новини, които сте споделили през последните 2 дни. Нека само таквиа да си споделяме в оставащите месеци.😊

Аз се включвам със следното питане - случва ли ви се да нямате налягане, докато ходите по малка нужда? На мен понякога ми се случва и то именно с първата урина за деня, което ми е много странно. Като количество си има достатъчно, просто върви мнооооооого бавно. През дрня си се нормализира, а и не се случва всеки ден да е по-бавна и тънка струята, но ми е интересно как е при вас и някоя има ли някакво обяснение за случващото се.

💦 ВОДА ВОДА ВОДА 💦

# 484
Маце, хаха вярно се беше накиприла 🤣благодаря ти за успокоението-с доплерите всичко било на 6 за сега 🤞 понеже са еднояйчни (монохориални,диамниони) ги следят изкъсо 4ма д-ра,поради опасност от Т синдром-именно едното да изостава за сметка на другото,но разликата да е не в 1 ден,а в повече от 25-30% от теглото. Дано не се стига само до тежки решения🙏🏼
Не бях качила кг до почивката, а сега се завърнах с + 1,4 кг 🙈 поне си отпуснах душичката за кратко!

# 485
  • София
cookiess3 при мен понякога така се получава, но не сутрин, а през целия ден, пишка ми се, а едва няколко капки.
Постоянно съм жадна, още от самото начало, пия буквално по 3-4л. на ден без да се насилвам и ходя до тоалетната
много често. До обяд е страшно - през макс 30 мин. съм в тоалетната, където и да излизам все обмислям ще има ли тоалетна.... През нощта пак така, ставам по 3, 4 пъти, разбива ми се съня. Според вас нормално ли е това, всичко останало слава Богу е добре при мен, но с тази жажда не знам.
Решила съм вечер да ограничавам пиенето на вода, то не се понася вече и тази нощ само 2 пъти съм ставала.

Девилче много се радвам за двете госпожици и за теб Purple Heart Purple Heart.

# 486
  • София
кукис да, и при мен е така , най гадното което вчера установих е че имам и теч постоянен... Ама надявам се като се вдигне матката нагоре ще се успокоят нещата.

Девилче моно-моно близнаци ли са? В тикток съм попадала на много такива случаи.

# 487
  • София, България
Кукис и при мен е така, обаче нощно време. Еееей откачам. Седна на тази тоалетна и 5 минути пишкам….. то се разсънвам направо. А и ако се наведа напред спира струята изцяло, та стоя изправена като ученичка Joy

Девилче, тия приложения с меркии…. Моите преди няколко дни и двете показваха, че в седмицата, в която бях трябваше да е 10 см и 70 гр, то беше 140 гр Grinning та хич не им вярвам. Ако докторите нищо не казват, значи не се притеснявай излишно. Теб съм сигурна, че даже те следят и по-изкъсо.

tedysworlrd, то водата си е като слакдото - колкото повече пиеш, толкова повече ти се пие. Няма страшно. До около 2-3 литра на ден е ок Simple Smile

Днес се качих на кантара…. +1 кило рязко нагоре Animal See No Evil Joy Кантарът вече не ми е приятел. Ще го залетявам на тавана!

# 488
Маце, слава Богу не да моно моно,а моно ди,демек с една плацента,но в 2 отделни амниотични сака. Ако бяха моно моно щеше да е още по-опасно да не се оплетат взаимно в пъпна връв,но този Т синдром си е животозастрашаващ и за двете.
Фъстъче, добра идея за кантара 🤣 за размерите питах аз Вецев и той каза,че били точно,но исках да гледам и аз в някоя табличка за невежи 🤷♀

# 489
С един и същ вагинален и двата пъти една и съща лекарка ми мериха шийката.  Нямам представа защо има такава разлика ама съм доволна, че станах една идея по спокойна Simple Smile

# 490
Добро утро!

Първо да честитя на бъдещите свекърви и тъщи ❤ И много се радвам на тези от вас с хубавите новини. Маце, надявам се да се оттървеш бързо от камъчето! Таничка, как си? Не си писала скоро.

Аз имам питане към вас. Имам странен гаден вкус в устата и не знам на какво се дължи. Мисля, че и преди бременността имах такъв по едно време. Само че не успявам да открия проблема. Ако е от зъбите, то е от мъдрец, който започна да прави проблем към април месец, и расте към корените на другите. Не са кариеси. Не е от стомаха. Побърквам се вече. Нищо не помага да го махна.

Смятам в понеделник да отида при личната и да я затрупам с куп направления които да ми издаде - само че за този вкус не знам за къде да й искам. 😂

Да се разпиша - при мен бебчо е добре. На последния преглед преди няколко дни беше цели 8 см и около 100+ грама. Не знам още пол но доктора каза, че вероятно другия път ще ми каже, та сега нямам търпение. Даже напълно по детски и парти за пола смятам да правя.

# 491
Аз с моите повръщания съм започнала да свалям. Меря се всяка събота, защото точно в събота завъртам нова седмица. Днес ставам в 17 г.с. Днес за първи път кантара е надолу, не с много (600 грама), но ако продължа така сигурно още ще сваля. Снощи беше най-непоносимо. Сигурно 6-7 пъти ме напъваше, то накрая не остана какво да излезе. Това ме кара да се чувствам много зле по цял ден и нито ми е до разходки, нито да си оправя нещо вкъщи, че покрай работата всичко бях зарязала и добре че е моя мъж.
Девилче, много се радвам, че всичко се развива добре и така ще бъде. Всичко дотук показва две здрави и прекрасни госпожички, така че въобще не си помисляй за мрачни сценарии.
Thekitten, това с мъдреца не е добре. Аз съм имала два такива. И двата ги извадиха, защото стигнах до болки и възпаления. Единият дори беше съсипал съседния зъб от бутането. Дано при теб да не е такова положението.
Момичета, някоя от вас възползвала ли се е от връщане на суми от здравно осигуряване? Гледам, че моето допълнително здравно покрива и една фетална морфология и се чудя дали пак се искат същите документи - фактура, касова бележка, амбулаторен лист. Работят и с МЦ Марковс та се чудя ако отида и там на фетална дали мога направо с картата, без да плащам. Ако някоя е минала по този път ще се радвам да сподели.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 10:56 от Bobby®

# 492
Мацето, гледам, търся аз колаген и не знам какъв да взема? Ти какъв пиеш, понеже не намирам инфо дали има разлика този който се пие по време на бременност :/

ПС за шийката четох и аз много и пише че по време на ФМ от дългия преглед и тн е възможно да бъде измерена по-къса отколкото реално е. Аз преглед под 40 мин нямам и всеки път гледа всички органи та не знам, дано е наред до края 😁

# 493
И при мен от няколко дни няма налягане при пишкане...всеки път, в края на действието 🤭
Много е досадно и гадно 🥲
Явно е нормално, но и аз не зная каква е причината и докога ще продължи това 🥲

# 494
  • София
Tinydevil пускала съм го назад 1-3 страници колагена

Общи условия

Активация на акаунт