Отговори
# 465
Purple_peanut, аз пия тези витамини от вчера. Pre mama duo quatrafolic.
+ Lipoferilac+frisubin.
Не може да да дам отзив дали са добри. Мразя да пия витамини, оставят ми някакъв неприятен вкус дълго време.

# 466
Гинекологът ми днес каза, че обривът ми изглежда като Pupp, както Мацето предположи. Доколкото зная е алергична реакция, но четох не било опасно за бебето и майката. Изписа ми противоалергично, но без кортизол и ми пусна за всеки случай кръвни изследвания, които да изключат проблеми с черния дроб. Като цяло каза, че Pupp се появява в третия семестър. Иначе видяхме бебчо, че е пораснал и се развива добре. Моят гинеколог още не вижда пол. Попита ме още дали пия магнезий, който от втория семестър ми е включен във витамините, и нищо не каза дали го пия и допълнително.

# 467
  • София
elface абе пробвай нещо да спреш от витамини и храна, че аз си мислех Пуп за мен също и се оказа, че в момента в който спрях Абофолик Мета и спряха и обривите. Хубаво че е пуснал и чернодробните

# 468
Здравейте и от мен. Днес бях на консултация, бебчета е пораснало, всичко е наред. Върви вече с една седмица напред. Този пък каката беше с мен, за да види бебчето и да разбере дали ще има братче или сестриче. Но за жалост не можа да се види 😔 То не беше ритатане, обръщане, подскачане, пъпната връв между краката 😁 Пласкане с ръце, смукане на палец 😁Ще чакаме следващият преглед края на месеца. В 13та на феталната ми казаха, 70% момче, но сега не успя да се види. Изписа ми витамини актив мама, ама в тях има и желязо. Дали е удачно желязо, не се ли приема само при нужда?

# 469
Маце, аз пия през цялото време само комбинираните ми витамини. Иначе като храна наистина от две седмици мазно и сладко, но не мога да ги изключа на този етап 🙂 #Woman89 в комбинираните витамини има малко количество желязо, което не би трябвало да те притеснява. При необходимост се приема отделно желязо в по-голяма доза и тогава може да се появят странични ефекти като проблеми със стомаха.

# 470
  • София
Маце, аз пия през цялото време само комбинираните ми витамини. Иначе като храна наистина от две седмици мазно и сладко, но не мога да ги изключа на този етап 🙂

Абе и аз ги бях пила много преди това и изведнъж отключих непоносимост. Нещо ти дразни и трябва да го откриеш, че и ти  като мен едно спира друго почва хахах

# 471
Фъстъче, аз пия Pregnacare Plus - харесва ми, че имат и Омега.

Аз днес имах стягания на корема, придружено с чести бодежи и болки и се притесних и отидох да ме погледнат. Всичко е точно и аз съм в клуба на пиещите Магнерот500 3х2 таблетки за две седмици, после ще намаля дозата. Забравих да попитам дали има проблем, ако се пие с Аспирин Акард, но в аптеката ме увериха, че няма проблем да се взимат заедно. Иначе ме прегледа д-р Томова в Марковс, суууупер подробна и детайлна. Много искаше да ми направи 3D снимка на бебето, ама той саботираше всички нейни старания за неразмазана снимка Laughing

# 472
Jackie_m, казаха ли ти от какво може да са тези болки? И аз много често имам тежест и болки, но АГ нищо не казва. Да си пия но шпато и толкова..

# 473
Хоуп, казаха, че не виждат контракции на ехографа, но преди това предполагам са били контракции. Стегна се и се втвърди целият корем ниско долу и имах лека болка при стягането. Бодежите казаха, че са от разтягането на матката и не са притеснителни.

Мен ме посъветваха оттук нататък да НЕ пия Но-шпа, но предполагам зависи в коя седмица си.

# 474
Аз пък да ви кажа нямам нито болки, нито някакви неприятни усещания. На моменти чак ми става гадно, защото се чувствам като небременна (точно в момента съм така). А уж всичко е наред, бебчето беше 167 грама на прегледа тази седмица, което май е повече отколкото пишат по статиите за 16 г.с. Май и в двата случая ще психясваме и ще се чудим наред ли е всичко. Blush
Имам обаче друг проблем. Почти по цял ден сякаш ми е заседнала буца на гърлото. И сякаш имам въздух в гърлото. Понеже имам лека хронична кашлица и отвреме навреме като се закашлям сякаш излиза въздух. Вечер обаче е най-зле. Тогава и киселини се появяват и всичко води до гадене и повръщане. Вече трети ден повръщам заради тази буца. Не знам какво да правя. Моят мъж сега ще ми купи газирана вода да пробвам, че четох че помагала. Заради това не ми се и яде почти. Не знам на това ли казват рефлукс?

# 475
Минах и аз записвам се с момиче вече официално, на прегледа всичко наред, ще минавам фетален ехокардиограф защото не успя да види сърцето. После като тръгнах видях, че шийката е 35мм с вагинален, малко се притесних дали не е къса за 19 седмица, но смятам щом не е казала нищо няма проблем, вие какво мислите?

# 476
Bobby и при мен е така. Аз съм във 16гс и през цялото време имам такова усещане сеедно имам буца в гърлото и докато не повърна не ми минава. Газирана вода също ми помага на менна момента, но все пак рано или късно повърщам. Пробвай можеби при теб ще помогне без да повърщаш. На приятелката ми също и помогна срещу киселини.

Tynidevil честито момиченце. При мен преди 3 дни ми измериха 32мм шийка във 16гс, казаха че е добре. Не знам кои се нормите и имали някоя табела със размери според седмиците, за да направим споредба. Но щом нищо не са ти казали опитай да не се притесняваш.

# 477
  • София
Под 30мм е притеснителна шийката. За мен под 35 трябва да се внимава и да не се натоварва, да се почива, колан да се носи за да е повдига корема, колаген за да се подържа мускула на шийката, да не се стои дълго седнал, Абе малко по предпазливо без паника.

# 478
Ами аз главно си лежа, така като не съм на работа то и в жегата какво да се прави друго. Ще започна колаген

# 479
За мен си е индивидуално. Моята шийка беше 34 на 14.06, вчера беше 4.2 работя 9 часа на стол, после готвя, излизам на разходка поне 2-3 км навъртам,  колаген не съм пила за сега надявам се да няма нужда. Вечер към 9 лягам и тогава ми е почивката до 7 сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт