Отговори
# 450
Rgold и при домашни котки ли всеки месец обезпаразитяване? Че нашия не излиза от вкъщи, никога не е бил навън освен като го водим на профилактични прегледи и ваксини, тоалетната чисти ММ, случва се и аз ако той не е вкъщи и гледам да е с ръкавици.
За домашна котка веднъж на два три месеца е достатъчно, но за котка която излиза навън- всеки месец. Когато има бременна жена лично аз препоръчвам всеки месец ( за всеки случай). Впрочем ние хората също внасяме вкъщи паразити с обувките… имала съм случаи на котки домашни, не са обезпаразитявани повече от шест месеца и след като дам таблетка до 24 ч изкарват глисти. Така че всеки месец е най сигурно.

# 451
  • Somewhere beyond the moon and stars
Devilche,
Много мило ми стана на твоя пост!
Радвам се, че всичките ви усилия ще бъдат ви наградени с две прекрасни принцеси!

# 452
И моята не излиза от къщи. За вътрешно обезпаразитяване май се даваше някакъв разтвор подобен на яйрян, нещо като пробиотик. Къде мога да си го закупя в България? Иначе си има редовните ваксини. Тоалетната я чистя само с маска и после си мия ръцете.
Има много препарати вече на пазара- таблетки за вътрешни паразити, както и спот он пипети, които се накапват върху кожата, но действат на вътрешни паразити. При нас всички течни варианти през устата са за бебешки паразити и не покриват тении, така че не е опция за голяма котка…

# 453
Девилче, от сърце ти желая голямата ти мечта да се сбъдне, много се радвам за теб

# 454
Devilche, страхотна новина. Аз още се мотая и се чудя да пускам ли тест. Вероятно ще пусна, но в понеделник съм на фетална морфология при Чачева и реших да изчакам да мине и тогава.
Това, което си пуснала най-евтиния пакет на Панорама ли е? Чудя се дали е достатъчен или да пускам пълния (от всички тестове този ми се вижда най-изгоден като цена при пълния си вариант). С моята история ми е толкова притеснено дали е здраво бебчето и въпреки това само се мотая с решението. Rolling Eyes

# 455
Много ви благодаря,момичета ❤ да,Господ ми върна загубената дъщеря в двоен размер и вярвам,че ще намеря сили да ги износя до 9ти месец и родя здравички 🙏🏼
Изследвания за токсо, рубеола, цито и херпес зостер при мен бяха бонус към пакета Панорама.
Боби, да-най-малкия пакет пуснах,защото са близнаци и то момичета и нямало смисъл от другите два. Чавеева ми го препоръча,като единствения тест в Бг,който разграничава близнаци от едноплодна бременност. Всички.които ме следят бяха на мнение да не пускам тест,че нямало нужда,но аз,заради предисторията ми и възрастта си пуснах. Облекчение голямо е! Е,има още мноооого проблеми,които могат да изскочат(недай Боже),но поне основните отхвърлихме и не съжалявам-напротив. Ти си при най-добрата фетална морфоложка-питай я за Панорама и й покажи разширените пакети-не вярвам да ги отхвърли въпреки,че в Надежда предлагат само Пренатест.

# 456
Здравейте, момичета! Най - редовно си ви чета! Моят хемоглобин също доста падна - 101 и ще видим какво ще ми изпишат. Май ще пусна желязо и феритин допълнително. Тромбоцитите ми са 114, което явно се дължи на клексана и препоръката на имунолога е да мина през ден, което не съм убедена, че е кой знае колко смислено, но ще видим. За ФМ запазих час при Чачева, че при Чавеева се оказа доста сложно да се вреди човек!
Иначе към момента съм доста по - спокойна, ходим на плаж с малчо и се наслаждавам на хубавото време!

# 457
  • София, България
Аз също съм чела за теста Панорама и като че ли единствено липсата на достатъчно реклама и достъпност го поставя по-назад в избора. Но доколкото знам е един от първите тестове и с доста направени изследвания и резултати, като и цената му е една идея по-поносима. Но май се пращаше в САЩ и отнема повече време резултата - до 2 седмици. Simple Smile

Всички ще взимаме желязо и почти всички - магнезий Grinning изсмукват всичко от организма тези малки същества Blush но това да е проблемът, ще пием, каквото трябва. Миналия път дъвчех Малтофер. Бях свикнала с вкуса. Но подпомагането на запека си е “уникален бонус” Animal See No Evil

Много ми пада кръвното на мен и направо нищо не чувам сутрин. Опитвам се да отпуша тия уши, прозявам се, вода пия, кафе, сладко -  няма, братче. Максимум 100/70 го докарвам. Толкова излиза и на прегледите ми всеки път….

Исках да ви питам - мисля да си взема Премама Дуо сега ми свършва Неофолик Мета фоллиевата и исках да се ориентирам към някои мултивитамини. Някой да ги пие от тук? И какво мислите за този тип комбинирани витамини? Аз не съм много фен  по принцип, още от преди знам, че не са много ефективни май, ама се зачудих нещо…

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 09:39 от Purple_Peanut

# 458
Добро утро, момичета!
 Минавам да кажа, че си записах час за ФМ при д-р Карагьозова в МЦ Фемина на 05.08, когато ще съм в 21+4 г.с., защото само тогава имаше свободен час!
Цената е 160лв. за инфо..
Чуденката ми е дали да отида при друг лекар на ФМ преди това, за да не откача до 05.08. или ви се струва тъпо?! 😁
ММ не може да ми помогне в това решение, той не ги разбира нещата хахаха
Разчитам на вас да ме сваляте на земята!

# 459
  • София
Е защо? 21-ва седмица си е супер. Нямаш ли редовен преглед преди това?

# 460
И според мен няма смисъл от 2 ходения на ФМ ? А и това са 2 пъти по 200 лева, не виждам смисъл дори и чисто финансово 😁

# 461
Добро утро ,момичета 🌞 И аз си запазих час за втората фетална ,отново при д-р Павлова от Марковс на 03.08(21+4 дни) Вече нямам търпение...
  Вчера ми излезнаха резултатите от микробиология и всичко е чисто няма никакви патогени само лактобацилки🥰Много съм доволна и спокойна ,че преди години имах страшни проблеми с кандидата и винаги ми е било в главата като забременея как ще се оправям с тия гадинки 😁.Докторката която ме излекува беше хомеопат и единственото лечение което ми предписа беше вагинален пробиотик ,ако някой се интересува може да прочете аз и сега си го ползвам (АГ разреши )Дано така да си го поддържам до края ,че ми е голяма истерия 😁 🍀

# 462
Такава категорична реакция очаквах! Благодаря! 🌷❤️
В седмицата пред ФМ съм на преглед иначе!
Разбрах, че 21 г.с. е супер, даже жената на регистратурата възкликна "Чудесно!" Хиххи

Тези пробиотици дали са подходящи за превенция докато съм на морето например? Или по-скоро такава няма май?

# 463
Фъстъче,да-Панорама е мнооого стар тест,с много направени такива и  постоянно го доразработват американците. Дават го,че излиза м/у 10-14 раб.дни,но при мен беше готов на 7я р.д.,като кръв дадох в Цибалаб  даже привечер. И цената му е съвсем поносима-след този на Синево е най-ниската за Бг.

# 464
Tcvetkova аз си слагам по 1 капсула на 1 седмица точно като превенция.Има различни видове (течен, гел ,капсули) Най-доволна съм от гинофилуса,но на последък не го намирам и го смених с вагилалакт.В аптеката си има цял щанд ,важно е само да четеш какво съдържа ,че неща от сорта на вагизан и подобни не са пробиотици(трябва да съдържа бактерии).От него се получава едно течение (около 2 дни) да не се стреснеш ,ако решиш да ползваш.За да си по-спокойна може да попиташ АГ🍀

Общи условия

Активация на акаунт