Отговори
# 435
  • София, България
Ох да ви се похваля - няма ги вече тия гадни ешерихия коли! Чист ми е секрета. Май вече мога да си отдъхна. Hug

Втората фетална на мен ми казаха най-рано в 21ва седмица да се прави. Изрично ме предупреди Атанасова да не бързам да си запазя час в 18-19 Grinning

Еха Devilche, браво за страхотните резултати! Хайде до деветия месец там да си стоят на топло и да не ти създават никакви грижи!

# 436
Девилче честито 🌟🫶🏻

Иначе за втората ФМ и на мен Димитрова ми каза възможно най-късно, то при нея всеки преглед е 40 мин като ФМ, така че няма значение за мен дали ще е 20 или 22 както тя каза и запазих 😁

# 437
Devilche, задължително ще ги запознаем 🙂.
Ние ще се подвизаваме из Пловдивските паркове, живот и здраве.
Радвам се за добрите резултати.

Много се радвам на трепетите и вълненията на момичетата, които очакват първото си детенце. Връщат ме назад във времето. Simple Smile
В едно с притесненията, това е прекрасно време на очакване, което после ще ни се струва много далечно, когато се потопим в графика на новородено бебче...

# 438
Ох и моят хемоглобин падна от 130 до 106 постепенно. АГ ми изписа Ферофолгама, но аз реших да си взема желязото на Бетър ю на спрей, че имах добри отзиви за него. Много е гадно, оставя ти метален вкус в устата, безуспешно прикрит с плодово-сладникав вкус 🤢. Пръснах си два дни, но май ще минавам на таблетна форма, въпреки кофри ефектите върху гастро-интестиналния тракт.
Доста изморена се чувствам, тъкмо ми поотмина гаденето, но пък ми падна хемоглобинът и сега пак ми се иска повече да полегна, в допълнение са и жегите и това, че съм с висок пулс.
Моята АГ преди 2 дни още не виждаше пола, не знам другите гинеколози на обикновен ехограф (който не е за ФМ) как успяват да го видят, моята преди 20 седмица не казвала😂

# 439
РРРРР моята е специалист по ФМ и ме притеснява да не ми каже и тя утре че чак след 20 ще го каже за да е на 100% убедена, вече не издържам хахах започнах 19 седмица все трябва да се вижда

# 440
  • София
Девилче, страхотно, много се радвам за теб! 😊
Карена, честита девойка! Imposibelle, честити момченца!

# 441
Честито на всички за хубавите новини! ❤️
За заглъхването на ухото май наистина от ниско кръвно ми се получава. Последно време много взе да ми пада и днес след като се наобядвах едно хубаво ми се оправи ухото. А преди това 2 секунди заглъхнало, 2 секунди добре. Щях да се метна вече накрая. Хемоглобинът ми и той падна рязко. Но с желязото, което пия успях поне да го задържа да не пада повече.

# 442
Радвам се за теб, Devilche 🙂 Оттук нататък само хубави моменти да имаш!
Фъстъче, няма къде да ходи гадинката ще се маха я🙂
Днес най-накрая се реших да си махам стария лак на краката сама, за капак с био лакочистител - мъка! Малък, ама след почти две банички и боза, направо си ме притискаше коремът при епилиране и махане на лак. Така че следващия път отивам на педикюр и това е. А за епилацията и тя май ще става по-трудна с корем, а не ми се минава с бигче... Дайте идейки какво би било ок да си правим в козметичен салон свързано с обезкосмяване на краката.

# 443
Чудесни новини от всички днес ... Момиченца,момченца , здрави бебчета, без бактерии ❤️💙😀🎉
Аз на феталната ще съм 20 седмица и 3 дни. Няма да го променям ,че тъкмо сме нагласили графика с мъжът ми . Така ми го изчислиха от кабинета на доктора ,каквото такова.
На мен не са ми пускали изследвания от 10 седмица, дефакто 1 път само в първия триместър, сега сигурно и във втория ще има. Следващия път ще пуснем и ние микробиология да видим моята бактерия дали се е махнала 🍀

# 444
Супер момичета,само хубави новини 🍀🌞моят хемоглобин е 104 и не иска да се вдига та ще видим какво ще каже хематолога. А да попитам за токсоплазмозата ,рубеолата и вируса(забравих му името ) АГ ли ви ги пусна ,минават ли по здравна каса или да ходя утре направо да си ги пускам ,че не аз нямам такива изследвания 😁

# 445
Супер момичета,само хубави новини 🍀🌞моят хемоглобин е 104 и не иска да се вдига та ще видим какво ще каже хематолога. А да попитам за токсоплазмозата ,рубеолата и вируса(забравих му името ) АГ ли ви ги пусна ,минават ли по здравна каса или да ходя утре направо да си ги пускам ,че не аз нямам такива изследвания 😁
Токсоплазмозата мина по здравна каса , а за цитомегаловируса игМ и игГ си ги заплатих аз . И двете изследвания ми бяха назначени
от АГ . Рубеола не съм изследвала и не ми е назначавано . Не знам в коя година е въведена имунизацията за рубеола в България ,но аз съм имунизирана и затова не съм изследвала. 🤗

# 446
  • София
Токсикоплазмоза мисля и аз да си пусна, защото имам котка. Доколкото знам не е по ЗК. За рубеола се тествах преди бременността, оказа се че имам имунизационни антитела, явно сме били ваксинирани като деца против това.
Моят хемоглобин беше мн добър на изследването. Явно това е индивидуално.
Повече орехи и ядки хапвайте и червено месо (телешко), както и черен шоколад.

# 447
Не се поемат от здравната каса, изследванията си самоназначих на своя глава, а и съм ветер.лекар и работя с котки. Впрочем за бъдещите мами, които имат котки просто да ги обезпаразитяват вътрешно всеки месец, и да не сменят тоалетната или ако се налага- с ръкавици. Лично аз нямам антитела никакви и не съм я карала… казват че най често се предава от недобре изпечено месо, неизмити плодове и зеленчуци.
Аз очаквам момиченце, първа бременност ми е и понеже не съм първа младост треперя за всичко. Майка ми вече ми се кара, че се изследвам за какво ли не и си причинявам стрес. В пети месец съм и се сетих малко късно за тези неща… за съжаление и варицела не съм карала. Дано всичко е наред с нас и бебчетата ни 🙏🏻❤

# 448
  • София
Rgold и при домашни котки ли всеки месец обезпаразитяване? Че нашия не излиза от вкъщи, никога не е бил навън освен като го водим на профилактични прегледи и ваксини, тоалетната чисти ММ, случва се и аз ако той не е вкъщи и гледам да е с ръкавици.

# 449
  • София
И моята не излиза от къщи. За вътрешно обезпаразитяване май се даваше някакъв разтвор подобен на яйрян, нещо като пробиотик. Къде мога да си го закупя в България? Иначе си има редовните ваксини. Тоалетната я чистя само с маска и после си мия ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт