Отговори
# 510
И на мен ми е чудно с тоя пълен мехур, хем не е преди 20 г, всички са с нови модерни апарати.. всеки различно явно 😁

# 511
  • София, България
Не мисля, че модерния или не апарат е от значение в случая. Просто като се напълни пикочния мехур се променя и позицията на матката. С вагиналния в началото мен ме караха да си слагам ръцете под дупето, за да се повдигне малко.
После съм чувала наистина, че се пие вода за коремния в ранните седмици. Иначе примерно моя приятелка НЕбременна след една операция така я беше гледала моята АГ и накрая ѝ беше казала “я отиди се изпишкай, че така нищо не виждам”.

# 512
Момичета, помагайте! Имам протрузия на 2 прешлена на кръста. Болката се появи рязко още  в първите седмици на първата ми бременност, просто се наведох и в следващия момент не можех да мръдна. Бях с ужасяващи болки месеци наред и нищо не можех да пия заради бременността и стана хронично. След раждането ми трябваха 2 години, за да стабилизирам нещата с инжекции, лекарства и мноооого масажи. И всичко беше чудесно до днес. Наведох се съвсем леко, кръста изхрущя и приключих 😭 Не мога да мръдна, да седна, да легна… пищя от болка, а имам и дете за гледане.. Моля ви дайте ми съвети какво мога да пия, ако някой случайно е минавал през това…

# 513
Според мен директно звънкай на АГ, не знам тези разрешените папаверин и пошпа са за гладката мускулатура.. това дано не те държи до края и този път, но като чета предисторията стискам палци за много късмет 🍀 звънни на АГ

# 514
  • София, България
Звънни на АГ и питай какви масажи са позволени. Ако си имаш собствен терапевт  от предния път обади му се.
Колкото и да не са разрешени някои лекарства, понякога ако много се налага се взимат, но само след консултации с конкретни лекари.

# 515
Момичета, помагайте! Имам протрузия на 2 прешлена на кръста. Болката се появи рязко още  в първите седмици на първата ми бременност, просто се наведох и в следващия момент не можех да мръдна. Бях с ужасяващи болки месеци наред и нищо не можех да пия заради бременността и стана хронично. След раждането ми трябваха 2 години, за да стабилизирам нещата с инжекции, лекарства и мноооого масажи. И всичко беше чудесно до днес. Наведох се съвсем леко, кръста изхрущя и приключих 😭 Не мога да мръдна, да седна, да легна… пищя от болка, а имам и дете за гледане.. Моля ви дайте ми съвети какво мога да пия, ако някой случайно е минавал през това…
Аз имам подобен проблем. Тъй като не мога да пия лекарства, неврологът ми изписва кремове и гелове за мазане. Те не минават през кръвния поток, не действат толкова бързо, защото реално са през кожата, но отпускат леко мускулатурата и облекчават. Редувам афламил и фастум гел. Добре е първите ден-два-три да се маже през няколко часа и да се лежи на твърд матрак/диван с възглавничка под сгъвката на коленете, за да повдига леко и оттам да облекчава напрежението в лумбалната област. Като отшуми силната симптоматика, посети физиотерапевт, за да те консултира.
Аз се влачих около 10+ дни последно, номерът е след първите няколко дни почивка да се раздвижваш, но без рязки движения.
Поръчах си колан за бременни - с подкрепа на кръстната област и мек колан за под корема. Имай предвид, че увеличаването на корема създава и компресия към гръбначния стълб и оттам дискомфортът може да се засили с времето.

# 516
Благодаря много за отговорите. Звънях на АГ, но не вдига, писах му на вайбър, дано да отговори. Добре че понеделник съм на преглед, дано да отпусне поне малко, че да мога да стигна до там.. 😢

# 517
Благодаря много за отговорите. Звънях на АГ, но не вдига, писах му на вайбър, дано да отговори. Добре че понеделник съм на преглед, дано да отпусне поне малко, че да мога да стигна до там.. 😢
Ако има налично възпаление - рязка силна болка и болка в покой, не се е появило от едно навеждане само. Може да е свързано с престой в неудобна позиция - слагай си възглавница като си на диван или стол за допълнителен съпорт на гърба, избягвай резки темпертурни промени - от студено да излезеш на топло и обратното, престой в близост до струята на климатик или вентилатор. Опитвай се да приклякаш, а не да се навеждат, ако трябва да се обуваш или да взимаш нещо от по-ниско.
При възпаление не са прави масаж. Като минат няколко дни и се поуспокоят нещата, тогава може лек масаж в областта на гърба и кръста - без натиск на сакрума, за да може стегнатата мускулатура да отпусне малко и оттам да намали компресията, която дава на гърба и евентуално някои нервни окончания.
Ще мине, въоръжи се с търпение просто Heart Decoration

# 518
Благодаря, Like_Smoke! Ще последвам съветите ти! ❤ Отдавна не ме беше болял кръста, никакъв дискомфорт не усещах, наистина всичко стана за секунда. Но да, стара травма е и явно нещо я е провокирало да се появи отново.
Чух се с АГ, каза да пия парацетамол и да мажа с магнезиево олио и арника гел.

# 519
  • София, България
Добро утро. Как сте неделно? Simple Smile

Вчера имах контракции вечерта, не бяха болезнени, по-скоро подготвителните, но осезаемо се втвърдяваше коремът. Сигурно като отида на 25ти ще ми изпише вече магнезий. То и крампи взеха да ми се появяват, все още леки. Последния път ѝ споделих и се разбрахме все още да не почвам магнезия, но май вече е неизбежно.

# 520
Добро утро!
   Аз се събудих в 5 , в 6 заспах пак ,а в 9 се чудих ден ли е ,нощ ли е . 🤭 Сега си пия кафето на терасата ,още е прохладно .
    И на мен ми се втвърдява корема ,особено като легна по гръб . Появяват ми се едни подутинки по корема и само там се втвърдява понякога . Шегуваме се ,че бебето се дупи, а то още толкова мъничко . Въобразявам си ,че го усещам ,но дали е така нямам представа ,ама ми е спокойно . 🤗

# 521
Добро утро, аз пия магнезий от 13 г.с. и се е понатрупал вече, нямам крампи Simple Smile при мен започна голямото спане наново - лягам в 12 ставам в 9-10 🤣 а нищо не правя по цял ден
Усещам вече бебето но по 1-2 пъти на ден, съвсем лекичко туп туп, то си расте- онзи ден на прегледа беше 230 грама 🥹

# 522
  • София
Фъстъче дано не са чести.

Ох и аз хич не спах тая нощ, нещо се въртях, сто пъти ставах до тоалетната, сега главата ме боли яко...

# 523
Маце, и аз съм като теб-главата от вчера ме е почнала и пих парацетамол,но само притъпи болката,ледени и мокри кърпи слагам и за малко облекчават,но не спах изобщо добре и едва 3-4 часа,и главоболието продължава.
Днес има много мощна магнитна буря-пазете се!

# 524
  • София
Здравейте момичета,

Забелязах, че в по-горещите дни и мен ме боли глава и гледам да си стоя на хладно.
Тази седмица съм на преглед в четвъртък и нямам търпение да видя принцесата:heart:

Слагам една снимка от сутришния ритуал с пожелания за хубав и спокоен ден

Общи условия

Активация на акаунт