Отговори
# 105
  • София
Ами аз бях при лекарка която е от Александровска ама не се разбрахме. Снаха ми е в Александровска също, то от там излизат всички кадри на нефролозите, та се надявам да е добър този лекар и да ми обърне внимание

# 106
Момичета аз да попитам за магнезия...Пие се при нужда (контракции,крампи) или е добре да се пие попринцип? Аз само една вечер имах схващане на прасците ,но мисля ,че беше защото доста колело бяхме карали през деня.

# 107
  • София, България
Оф все си мислех, Маце, че ще почне да ти минава това с бъбреците. Продължи доста. Дано този ти даде някакво адекватно решение.

pivolini, само при нужда. Simple Smile магнезият в тялото много бързо изчезва при бременните и за това крампите си почват от рано обикновено 15-20 седмица  Simple Smile

# 108
Магнезият работи с натрупване в организма. Еднократен прием не е достатъчен и ефективен. Добре е да се приема редовно, ако няма противопоказания. Преди да забременея го пиех с месеци с много кратки почивки.

# 109
Магнерот може да се пие още в начална бременност,но не действа тогава на матката. Важно е какъв магнезий приемате.
Маце, дано попаднеш на читав лекар и бързо те оправи,че се измъчи 🤞

# 110
  • София
#Маце, посъветва ли се за роватинекс за бъбреците? Може и концентриран сок от червени боровинки да добавиш.
Аз пия магнезий с калций от 15-та седмица и съм ок, нямам контракции засега, нито крампи.

# 111
  • София
ЛейдиРоуз нищо друго не искаше да изписва освен неоренал. Сега пия вода от просо, на баща ми ми помага много за изкарването на камъчета.

# 112
#ЛейдиРоуз, а ти нямаш ли и във витамините магнезий. Чудя се, защото сега във витамините ми за втория триместър има магнезий и да не се натрупва. За момента нямам крампи в краката и не зная дали имам нужда от допълнително.
#Маце, трябва да пиеш много вода, по 2 литра.

# 113
Elface и в моя мултивитамин има магнезий, но отделно си пия 2х1 500 мг Магнерич, излишния се изхвърля с течностите от тялото, така че смятам не би навредил, ако лекаря каже разбира се

# 114
Здравейте и от мен в новата темичка! 🍀 Вчера бях на преглед, мъничето се развива добре АГ каза, че нищо не я притеснява. Лошото е , че видя, че имам контракции в 17та седмица съм, пия Магнерот 3×2, каза да го продължа същата доза и да добавя Нош па 3×1 , също ми взе микробиология, защото имам жълтеникаво течение, каза, че може би не се е излекувало предишния път! Чакаме резултат в понеделник да видим дали има бактерия и как ще се лекува.

# 115
Здравейте и от мен в новата темичка! 🍀 Вчера бях на преглед, мъничето се развива добре АГ каза, че нищо не я притеснява. Лошото е , че видя, че имам контракции в 17та седмица съм, пия Магнерот 3×2, каза да го продължа същата доза и да добавя Нош па 3×1 , също ми взе микробиология, защото имам жълтеникаво течение, каза, че може би не се е излекувало предишния път! Чакаме резултат в понеделник да видим дали има бактерия и как ще се лекува.
Всичко ще е наред.. И моята АГ видя, че имам контракции още рано, рано.
Пих но шпа 3х1.. И преди 1 седмица реших да го спра.. Стори ми се, че прекалено дълго го пих.. На 11ти имам преглед, ще видим какво ще каже, дали да го започвам пак..
Аз от както съм се събудил в 4 часа и не можах да заспа.. Все едни притеснения имам, вече ще се побъркам... Не знам какво вече да направя за да се успокоя, но със сигурност ако продължавам така ще откача.. Сега отивам на работа с адско главоболие и чакам да дойде утре с нетърпение за да отида при другата АГ, за да си го видя и ДАЙ БОЖЕ вече да се успокоя.. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Хубав ден на всички! ❤️

# 116
Всичко ще е наред.. И моята АГ видя, че имам контракции още рано, рано.
Пих но шпа 3х1.. И преди 1 седмица реших да го спра.. Стори ми се, че прекалено дълго го пих.. На 11ти имам преглед, ще видим какво ще каже, дали да го започвам пак..
Аз от както съм се събудил в 4 часа и не можах да заспа.. Все едни притеснения имам, вече ще се побъркам... Не знам какво вече да направя за да се успокоя, но със сигурност ако продължавам така ще откача.. Сега отивам на работа с адско главоболие и чакам да дойде утре с нетърпение за да отида при другата АГ, за да си го видя и ДАЙ БОЖЕ вече да се успокоя.. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Хубав ден на всички! ❤️

На мен ми каза Нош па да го пия 4, 5 дни, но Магнерота си остава същата доза. Иначе и аз имам често главоболие! Хубав и спокоен ден! 🍀

# 117
  • София
В пренаталните има малко магнезий, но доста незначителна доза (покрива 30% от дневната дажба). Магнезия с калция, който пия на допелхерц е с удължено освобождаване. Съчетанието с калций е добра превенция срещу развитието на прееклампсия. Освен това пия една био добавка със спирулина, хлорела и влакнини от ечемичено зърно (има я и в DM-a, можеш да я намериш и в Германия).
Четох различни положителни мнения за добавка на био водорасли в пренаталния и кърмаческия период, които покачвали много имунитета на детето, а на майката влияят за чревното здраве (както пробиотиците).
https://www.naturalno.net/водораслови-бебета-как-да-ги-родите/
Кристина, и аз някой път се будя мн рано сутрин, но нямам главоболие. Просто по-късно след обед ме удря умора и правя сиеста на диванчето в кабинета ми 😀
#ЛейдиРоуз, а ти нямаш ли и във витамините магнезий. Чудя се, защото сега във витамините ми за втория триместър има магнезий и да не се натрупва. За момента нямам крампи в краката и не зная дали имам нужда от допълнително.
#Маце, трябва да пиеш много вода, по 2 литра.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 09:08 от ЛейдиРоуз

# 118
Добро утро!

Аз идвам само да ви споделя, че в бейби бг има промоция на продукти на филипс авент, ако някой вече е започнал да купува и харесва марката

# 119
  • София, България
Аз като видя един бебефон 300 лв и получавам обрив Sweat Smile Иначе залъгалките на Филипс Авент са много хубави, да кажа Simple Smile

Как сте днес? Simple Smile
Аз май пресякох болестта. Мина ми гърлото, малко нос остана да се запушва през нощта. Може и да ме е надухал климатика в колата, много го мразя точно, защото изстивам на него, ама пък тази година и от хормоните съвсем не търпя на жега. Unamused

Общи условия

Активация на акаунт