Отговори
# 90
  • София, България
Момичета, някой запознат и изпитвал фалшиви контракции може ли да ми разясни дали онова, което усещам са контракции? Като леко убождане ниско в корема и последвано от втвърдяване на мъничък сектор от корема. Не боли, просто е странно и минава след 2-3 секунди.

Да това са въпросните бракстън хикс контракции Simple Smile или иначе казано - подготвителни контракции. Няма страшно стига да не са като менструална болка.

# 91
Мерсиии, фъстъче! Пия магнезий, но все пак на следващият преглед с АГ ще му споделя.

# 92
  • София, България
Разбира се, сподели ги. Въпреки магнезия обаче надали ще спрат Simple Smile те и не трябва да спират, такива са.
Виж другия вариант е бебето вътре да се мести и опъва стената на матката и за това така да ти се струва. Когато порасне ще почнеш да различаваш кога е бебето и кога са контракциите Simple Smile

# 93
От коя седмица се почва магнезий? Почти влизам в 15 и не съм пила магнезий от както разбрах, че съм бременна и не е окей тази добавка. Преди пиех сравнително високи дози - над 600 мг, защото спортувам. Вече няколко вечери усещам крампи през нощта и ми се иска да започна с прием.

# 94
Аз да се похваля всички изследвания ми излязоха, всичко в норма, чак не очаквах, кр. захар 3,17 след много изядени сладоледи 🤣 дори сега докато пиша реших да се почерпя с един по повод това

Like smoke пиши на АГ ако нямаш скоро преглед щом имаш крампи вероятно имаш нужда, но се почва когато АГ каже по принцип, аз пия от 13 г.с.

# 95
  • София, България
Like_Smoke, около 15-та вече може да се пие, ама след консултация с АГ Simple Smile а може и магнезиев гел за крампите да си вземеш

Tinydevil, браво! Ближи си сладоледа Joy

Аз нещо май се разболявам с нос и гърло, ама така като каза и на мен ми се дояде, нищо, че моята захар е 4.20 Grinning

# 96
Ако нямаш сливици сладоледа лекува гърлото - бацилите измират от студ 😜

# 97
Преди малко получих и кръвните резултати за синдромите, всичко е наред. За тези калкулатори съм малко невярваща, както това, че ако си 1.70 трябва да си 70 килограма. Не мога да си представя да съм, аз съм и с фина структура, има хора, които тежат повече, но изглеждат добре. Може би имат и по-набита костна система. Чета коментарите ви за килограмите и си мисля, "ох, да ви имам проблемите" 🥺 Но пък в същото време се сещам, че всеки гледа от неговата си гледна точка. Аз честно казано не се притеснявам, че в един момент ще си наваксам килограмите и ще кача отгоре. Като цяло имам добър ген, баща ми беше много слаб и аз съм на него, от дете съм си кльощава. 🙂 И си мисля, че лесно бих свалила килограмите и в "нормални" случаи не ям пържено, нито много месо, не пия газирани... с една дума лесно свалям, а трудно ми се лепи. По-скоро се надявам кожата ми да бъде достатъчно еластична, за да остане хубава и след бременността. Моето спокойствие идва и от това, че съм си минала през всички периоди до сега и съм готова на 38 да бъда майка или да се уча да бъда. А това включва и приемането на килограмите. Иначе съм суетна, миналото лято се замисляхме бавно за бебе, но аз си бях купила толкова много нови дрехи, че исках да си ги нося... После планирахме пътувания. И не зная, аз не го усетих "точния момент",напомнянията от моя гинеколог също не ми повлияха. Просто реших "ок" да пробваме. Е, не си представях първите три месеца така. Но пък е един нов етап и го приемам такъв, какъвто е - с килограмите (дано моите все пак тръгнат нагоре, защото съм доста грозна така). Даже като разбрахме, че съм бременна, моят приятел се шегуваше, че сега ще надебелея. Честно казано ми е все едно какво другите мислят, даже отбелязвам комплименти само "с да, знам" и хората губят желание да ми правят 😄 Но съм си и най-големият критик, искам да има баланс, сега, ако съм хубава, но неграмотна, нечетяща, пак не бих била ок. Май много се отклоних, но искам да ви кажа само, че вие всички сте най-прекрасните жени в този прекрасен период и всеки ден давате най-доброто от себе си. Потупайте се по рамото и си кажете, че сте върхът. А по пътя си по или след бременността си, ще се усъвършенстваме неизменно. Просто едно напомняне, вярвайте в себе си и се обичайте по-често, а се съдете по-малко ❤️

# 98
  • София
От коя седмица се почва магнезий? Почти влизам в 15 и не съм пила магнезий от както разбрах, че съм бременна и не е окей тази добавка. Преди пиех сравнително високи дози - над 600 мг, защото спортувам. Вече няколко вечери усещам крампи през нощта и ми се иска да започна с прием.

Като идеш и кажи и ще ти изпише, аз миналата седмица го почнах, 15та демек.

elface всеки с проблемите си е, аз съм с ИР и се боря от 24г с кг, преди това бях като теб и се борех да кача за да изглеждам добре.

# 99
Благодаря, момичета. На 12 юли съм при АГ и ще я питам за магнезия и конкретно дозировката. В гугъл пише около 340 мг дневно, та мога да почна тия дни с такава дозировка и след консултацията да вдигна.
Магнезиевото олио нещо не ми действа особено и предпочитам орален прием и конкретно цитратна форма, че е с висока усвояемост.

# 100
#Маце, още докато четях първите ти публикации в нашата група, си казвах, че си много силна да минаваш през това. И ти благодаря, че вече като мама споделяш твоя опит за бременността и ни даваш съвети всекидневно. 🙂

# 101
  • София
.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 18:12 от Мацето

# 102
  • София, България
Мацето, иди в другата тема Grinning
Само разкажи на нас дали бъбреците минават Grinning

Мале хора, изпрах си възглавницата за бременни и следобяд като съм легнала в 2 до 4 часа в една поза съм спала. Толкова наспана не съм се чувствала никога Grinning

# 103
  • София
Хаха ох ... Къде съм бялала. Не минават бре. Вчера беше супер зле. В сряда имам час при друг нефролог в Александровска и се надявам на решение.

# 104
Хаха ох ... Къде съм бялала. Не минават бре. Вчера беше супер зле. В сряда имам час при друг нефролог в Александровска и се надявам на решение.

Аз мислех да ти пиша, преди няколко години имах страхотни проблеми с бъбреците и единствените, които ми обърнаха внимание бяха в нефрологията в Александровска - лежах там 1 седмица. На всякъде другаде ми казва, че нищо ми няма и ще си мине..

Общи условия

Активация на акаунт